Hayvanlarda Çevreye Uyum

Hayvanlarda çevreye uyumu mevzusu ile ilgili olarak kısa ve genel bilgilendirmenin yapıldığı yazımız alt tarafta yer almıştır. Bulundukları...

Hayvanlarda çevreye uyumu mevzusu ile ilgili olarak kısa ve genel bilgilendirmenin yapıldığı yazımız alt tarafta yer almıştır.



Bukalemun

Bulundukları yere bakılırsa renk değiştiren hayvanlar bulunduğunu bilirsiniz. Bunların başlıcası bukalemundur: Yapraklar arasındayken rengi yeşil olur; yerde yürürken toprak rengini alır. Bununla birlikte, tüm hayvanların yaşadıkları çevreye uygun bir renkte yaratılmış olduklarını da görüyoruz. Bu, tabiatın onlara düşmanlarından korunmak için verdiği bir özelliktir. Bulundukları yerin rengine bürününce düşmanları onları seçemez.



Algerdan ismi verilen bir tür serçenin boynu, karnı kırmızıdır, kanatları ise karaya yakın koyu bir renk. Kuşcağız uzaktan bir düşmanını sezdi mi başını önüne eğip kanatlarının altına saklanır, görünmemeye çalışır. Bataklıklarda yaşayan, yuvasını sazlar arasına meydana getiren benekli kumru bulunmuş olduğu çevrenin rengine uygun alacalı bir renk almıştır.



Sıcak ülkelerde, çöllerde yaşayan bir tür yılan vardır ki, «mercan yılanı» derler; o da bu şeklinde yerlerde yetişen alımlı renklerdeki çiçeklerden ayırd edilememek için çok tatlı renklerde yaratılmıştır. Tavşanı ise sazların içinde fakat çok keskin gözler seçebilir. Buzlu denizlerde yaşayan foklar da buzdan kolay kolay ayırd edilemeyecek bir renktedirler. Tatlısu balıklarının renkleri de derelerin, su otlarının rengine uygun olarak yeşile çalar.



Bunun ötesinde başka hayvanları öykünmek ederek düşmanlarından korunan bir ahtapot türü vardır ki kimi zaman başka bir hayvanın kılığına girer kimi zaman de mercan taklidi yapar.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Hayvanlarda Çevreye Uyum
Hayvanlarda Çevreye Uyum
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/bukalemun-14.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/hayvanlarda-cevreye-uyum.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/hayvanlarda-cevreye-uyum.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content