Hippi Kültürü (Hippilik)

Hippi Kültürü Sözcük büyük bir olasılıklahipster'in kısaltılması olan, zenci gettolarında yaşayan "hip"ten gelmiştir. ...

Hippi Kültürü
Sözcük büyük bir olasılıklahipster'in kısaltılması olan, zenci gettolarında yaşayan "hip"ten gelmiştir. Hippilerin herhangi bir siyasal parti ya da hareketle ilişkileri yoktur. Uyuşturucular, müzik ve cinsellik hippi kültürünün içinde elele yürümeye adım atmıştır. Hippiler 1964'te "I want to hold your hand" diye mırıldanmışsa da 1967'de "Why dont we do it in the road?" adlı şarkıyı söylemişlerdir. Hippilikte, vejetaryan beslenme "in" et parçaları "out"tur. 1965'te "hippi" sözcüğünün ortaya çıkmış olduğu ve bu olgunun geliştigi yıl ABD Vietnam'a asker gönderir ve buna pek çok isyan ortaya çıkar. Dünyaca ünlü boks şampiyonu Muhammed Ali Clay, bu zamanda basın açıklaması yaparak Vietnam Savaşını kınadığını ve askere gitmeyeceğini söyler. Bundan dolayı ünvanı alınır ve 3 yıl süreyle ringlerden uzaklaştırılır. Zenci devrimci önder Malcolm X öldürülür ve zenci birliğinin başına Martin Luther King gelmiş olarak ünlü söylevi "bir rüya gördüm"ü bu zamanda verir.


Rus gökkuşağı toplantısında bir çalgıcı


200pxrussianrainbowgath




Hippilik, yaşam seçimi aslına bakarsak şimdiki mutlak retçiliğin temellerini atan bir oluşumdur. Dünyanın üstündeki tüm nebat, hayvan ve insanlara ait bulunduğunu kabul eden apolitik bir görüştür. Kendilerine hiç bir zaman sınır koymayan, mevcud tüm yetkilileri reddeden, komün yaşamını korumak için çaba sarfeden özgülükçü bir harekettir. 1960'lı yıllarda devrin komünist ve faşist yapılanmalarına karşı çıkan, özgürlüğün ferdin kendi içinde bulunduğunu korumak için çaba sarfeden ama uygulamaları ile anarşist fikir tarzından ayrılan, fikir biçiminin gerçek yaşama dönüştüğü bir yaşam tarzıdır.
Hippi sözcüğü ABD'de altmışlı yılların ortaları ve sonu içinde yer edinen genç bir erkeği ya da hanımı erişkin yaşın ortalarından otuzlu yaşlara kadar kadar belirtir. Hippiler daha çok "freaks" diye adlandırılır; kısaca "uyuşturucu muptelaları".
ABD'de sisteme aykırı hareketleriyle ön plana çıkan hippilerde özgürlükçü ve antimilitarist akımlar oluşmuştu. ABD'deki 60 kuşağının en mühim hareketi o vakit ABD'nin yürüttüğü Vietnam Savaşı'na karşı hippilerin muhalefetiydi. Bu zamanda ABD'deki gençler orduya girmeye zorlanıyordu.
Ziraat yerine toplayıcılık ve bahçecilik yaparak, çoğu zaman vegan-vejeteryan beslenerek hayatlarının devamlılığını sağlamaktaydırlar. 1970'li yıllarda Türkiye hippiler için çok mühim yerlerden birisi olmuştur. Bir sürü hippi Katmandu, Tibet benzer biçimde bölgelere giderken Türkiye'de bilhassa de İstanbul Sirkeci'deki tek yıldızlı otellerde ve pansiyonlarda konaklamışlardır. O dönemde Türkiye'deki hippi hareketinin de temelleri atılmıştır. Bir sürü sol görüşlü insan bu kişilerle tanıştıktan sonrasında politikadan uzaklaşarak onlarla dünya turlarına çıkmıştır. Bugün Türkiye hippiler için mühim noktalardan birisi olma hususi durumunu korumaktadır. Rainbow festivali öncesinde dünyanın pek çok yerinden hippiler Olimpos, Kelebek Vadisi benzer biçimde yerlerde toplanarak festivale gitmektedirler. Türkiye'de hippi hareket de altın yıllarını yaşamaktadır. Bilhassa doğayla iç içe yaşam tarzını benimseyen insanoğlu eninde sonunda kesinlikle bu hareketin içine kendilerini dahil etmektedir.
Bir akım olarak incelendiğindeyse hippilik bilhassa psikanalist Eric Fromm tarafınca gelmiş geçmiş en tutarlı hareket olarak kabul görmektedir. Çünkü "çiçek çoçuklar" özgür sevgi savunuculuğunun, sulh yanlılığının tüm gereklerini yerine getirerek, inandıklarını yaşamaktan hiçbir vakit çekinmemiş ve genelgeçer ahlâkın tüm karşıtlığına birliktelikleriyle karşı koyarak seçenek bir yaşamı sürdürmeyi başarmışlardır. Bu yaşam tarzının en şaşırtıcı yanlarından biri olarak da komün yasayan hippi gruplarının üyelerine tek tek bakıldığında hiçbirinin cebinde metelik olmamasına rağmen kolaylıkla hayatlarını sürdürebiliyor oluşları gösterilir.


Bununla birlikte lügat anlamı için bakınız:






  • Osmanlı Kültürü


  • Hippi Nedir?


  • Japon İş Kültürü


Kaynak:msxlabs.org

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Hippi Kültürü (Hippilik)
Hippi Kültürü (Hippilik)
http://img201.imageshack.us/img201/9987/200pxrussianrainbowgath.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/hippi-kulturu-hippilik.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/hippi-kulturu-hippilik.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content