İstiklal Marşı Neden Yazılmıştır

Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu İstiklal Marşı niçin ve niçin yazılmıştır? İstiklal Marşının yazılmasındaki amaç nedir? İstiklal Marşı M...

Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu İstiklal Marşı niçin ve niçin yazılmıştır? İstiklal Marşının yazılmasındaki amaç nedir?



Türk Bayrağıİstiklal Marşı Mehmet Akif >Ersoy tarafınca yazılmış olan görkemli bi şiirdir ve bu şiirin aslolan gerçek adı “Kahraman ordumuza”dır. Mehmet Akif Ersoy bu şiiri yazmakla beraber Türk milletinin kırılmış olan gücüne ve itimatını yine toparlanması amaç edinmiştir.



Bilinmiş olduğu suretiyle Birinci DÜnya Savaşı ile süregelen süreçte esasen oldukça zayıflamış olan Osmanlı İmparatorluğu artık parçalanmaya ve yok olmaya başlamış Artık Türklerin anayurdu dahi olabilecek bir toprak parçası kalmayacak şekilde işler kötüye gitmişti. Sadece yüce önder Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk yardımıyla verilen Kurtuluş Savaşı ile beraber düşmana büyük bir darbe indirilmiş ve bunun yardımıyla çağıl bir Türk devleti olarak Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.



Yeni kurulan bu devletin tüm bağımsız devletler benzer biçimde bir Ulusal Marşının olması gerekmekteydi. Bunun için meydana getirilen arayışlar sonuçsuz kalmış ve Mehmet Akif Ersoy’dan Türk milletine yakışır ve Türk milletini duyduğunda okuduğunda tekrardan ayağa kaldırabilecek bir marş (şiir) yazması istenmiştir.



12 Mart 1921 tarihinde daha hemen hemen Cumhuriyet dahi duyuru edilmeden ilkin kabul edilmiş olan bağımsızlık Marşı Türk milletine yakışır ve vermiş olduğu savaşım azmini yansıtır bir marş olmuştur. Aslına bakarsan İstiklal Marşından olan beklenti de basit sözlerin ve dizlerin değil Türk milletinin ve dolayısı ile ordusunun vermiş olduğu kahramanca mücadelenin gelecek nesiller ve o dönem ki nesil tarafınca asla unutulmamasını sağlamaktır. Mehmet Akif Ersoy ise bunu çok önemli bir insanüstü güç ile yazdığı İstiklal Marşı ile fazlası ile yerine getirmiştir.



Mehmet Akif Ersoy’un şu sözü sanırım İstiklal Marşının niçin yazıldığı anlatmaya yetmektedir : “Tanrı tekrar bu millete bağımsızlık marşı yazdırmasın”

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: İstiklal Marşı Neden Yazılmıştır
İstiklal Marşı Neden Yazılmıştır
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/turk-bayragi-3.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/istiklal-mars-neden-yazlmstr.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/istiklal-mars-neden-yazlmstr.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content