Kanaat Nedir?

Kanaat yetinme, fazlasini istememe elindekinden hoşnut olma durumu, kanıklık, yeter bulma, doyum. Tevekkül ve kanaat nedir?...








Kanaat
  • yetinme, fazlasini istememe
  • elindekinden hoşnut olma durumu, kanıklık, yeter bulma, doyum.









  • Tevekkül ve kanaat nedir?









bir şeye kanaat etmek koruyup kollamak anlamına gelir





KANAAT, -tl a. (ar. kanaat).

1. Bir şeyle yetinme, daha çoğunu istememe, elinde- düşmanlığı kafi bulma.

2. Bir hiç kimseye, bir şeye beslenen itimat, inanç: Başarabileceğine kanaatim yok.

3. Bir kimsenin herhangi bir konudaki görüşü, düşüncesi, kanısı: Siyasal kanaatler. Kanaatini söyle.

4. (Bir şeye) kanaat etmek, (onunla) yetinmek, daha fazlasını istememek, (onu) kafi bulmak: Bu kadarcık paraya iyi mi kanaat eder de iyi bir iş aramazsın. Aza kanaat etmek.

5. Kanaşt beslemek, inancında olmak, ummak. || Kanaat getirmek, aklı yatmak, kanmamak, inanmak. || Kanaat sahibi, aç gözlü olmayan, yetingen. || Kanaat uyandırmak, izlenim bırakmak: Bende pek iyi bir kanaat uyandırmadı doğrusu. || Kanaati olmak, bir fikri, bir görüşü olmak: Onun hakkında bir kanaatim yok. ||... kanaatinde olmak, belli bir inançta, görüşte olmak.


—Anayas. huk. Kanaat hürriyeti - DüŞüNCE ÖZGüRLüĞü.


—Cez. huk. Yargıcın kanaati, ceza yargıcının bir karar verirken o mevzu hakkında haiz olduğu inanç. (Vicdani kanıt sistemini kabul eden türk ceza yargılaması hukuku, yargıcın delilleri serbestçe değerlendireceğini, tarafların ileri sürdüğü delillerle bağlı olamayacağını ve bir mevzunun her türlü kanıt ile kanıtlama edilebileceğini kabul etmiştir. Yargıç, toplanan delilleri, soruşturma ve yargılama esnasında edineceği kanaate bakılırsa değerlendirir. Anayasa'nın 138. maddesi de yargıçların, Anayasa'ya, yasaya ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlerine bakılırsa karar vereceklerini belirtir.)


—Eğit. Kanaat notu, herhangi bir imtihan sözkonusu olmaksızın, öğretmenin genel gözlemlerine dayanarak öğrenciye verdiği not. (Kanaat numarası da denir.)

Kaynak: Büyük Larousse


kanaat

isim (kana:at) Arapça


1 . Elindekinden hoşnut olma durumu, kanıklık, yeter bulma, yetinme, fazlasını istememe, doyum.

2 . Kanma, inanma.

3 . Kanış, kanı, inanç, fikir:

"Biz kanaatlerimizi açık söyleriz."- E. İ. Benice.


Atasözü, deyim ve birleşik fiiller


kanaat etmek

kanaat getirmek


kanaat ingilizcesi


1. opinion, belief; conviction: umumi kanaat public opinion. kanaatimce in my opinion.

2. believing, being of the opinion that: Paþanýn bizi ziyaret edeceðine kanaatim yok. I don´t believe the pasha´s going to visit us.

3. being content with what one özgü, contentment with what one özgü.

4. being satisfied with a small or a moderate amount; frugality; moderation.

5. acceptance of what fate metes out to one. (bir)

- beslemek to cherish the idea of ...: Beni yanlarýna alacaklar diye bir kanaat besliyor. He cherishes the idea of their taking him along.

- periyodu semester (of an academic year).


- etmek

1. /la or a/ to be content with, be satisfied with; to content oneself with.

2. /a/ to accept (what fate metes out to one).


- getirmek /a/ to be convinced, be persuaded, believe.

- notu final grade (given at the end of either a semester or a school year).

- notu periyodu semester (of an academic year).

-inde olmak to believe, be of the opinion that ...: Bir sihrin vaziyeti deðiþtireceði kanaatinde deðilim. I don´t think a magic spell will change things.


- sahibi

1. person who is content with what he özgü.

2. person who is content with little.

3. person who accepts what fate metes out to him.


- uyandýrmak /da/ to give (someone) (a certain) idea: Öyleki yaparsan herkeste fena bir kanaat uyandýrýrsýn. If you do that you´ll cause people to think badly of you.





  • Tevekkül ve kanaat nedir?

 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Kanaat Nedir?
Kanaat Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/kanaat-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/kanaat-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content