Komşuluk İlişkileri Hakkında Kompozisyon

Komşuluk ilişkileri ve komşuluk ile ilgili olarak yazılmış kompozisyon. Eski ve yeni dönem karşılaştırması, nerelerde komşuluk ilişkilerinin...

Komşuluk ilişkileri ve komşuluk ile ilgili olarak yazılmış kompozisyon. Eski ve yeni dönem karşılaştırması, nerelerde komşuluk ilişkilerinin olduğu benzer biçimde mevzular yer almıştır.



KomşuKomşuluk terimi insanoğlu için olmazsa olmaz bir kavramdır. İnsanlar toplumsal birer canlıdır ve bir tek tek başına yaşayabilen izole canlılardan değildirler. Peki toplumsal bir diri olan insanoğlunun en mühim toplumsal yaşantılarının başlangıcında gelen komşuluk ilişkilerinin şartları son dönemlerde nasıldır.



Bilhassa toplu konutların yapılması, kentsel dönüşüm ismi altında yaşayan cappcanlı sıcacık mahallelerin rant ve kazanç uğruna yıkılıp yerlerine çok kattan oluşan binaların yapılması benzer biçimde sebeple ile beraber komşuluk ilişkisi denilen kavram bir tek tarih kitaplarında kalmış benzer biçimde gözüküyor pek çok insana. İnanmayan bir toplu konut bölgesine taşınmayı denesi ya da bu bölgelerde yaşayan insanlardan bilgi alsın. Komşuluk ilişkisi kurabilenlerin sayısı o denli azdır ki inanılmaz bir durumdur bu.



Peki normalde komşuluk ilişkileri bir insanı nasıl etkilerdi. Düşünün ki gecenin bir yarısı acil servise kaldırılmış bir yakınınız var ve evladınız da acil servislere gidemeyecek kadar da minik. İşte burada eskiden komşulard devreye girer o çocuğa o evin anne ya da babası gelene kadar göz kulak olur ya da evlerine alıp onun rahat bir biçimde ailesini beklemesini sağlar. Keza işten gelen bir aile babasının eve girmeden ilkin komşuları ile karşılaşıp en azından bir beş dakika dahi olsa laflaması emin olun o kısa sürede laflayan insanlara iyi gelecektir.



Köylerde kasabalarda ya da daha taşra denilecek bölgelerde ise komşuluk ilişkileri o eski tadı verebilmektedir. İnsan sayısı azaldıkça ve moderniteden uzaklaştıkça hem insani hisleri hem de buna bağlı olarak komşuluk ilişkileri gelişip serpilmekte ve tadından yenme< bir noktaya gelmektedir. Ufak bir sahil nahiyesine gidip bir tek yaz ayınızı orada kendi yazlığınızda geçirseniz dahi geçin komşuluk ilişkilerini oluşturmayı tüm ksaba halkının tanımış olduğu tanımayanlarında alışkın olduğu bir şahıs haline gelirsiniz. Yardım edeniniz de çok olur eğer yalnız iseniz de yalnızlığınızı paylaşananız da çok olur.



Ne diyelim geçmiş süre olur ki büyük şehirde ve kalabalığın ortasında iseniz komşuluk ilişkisi yok eğer çok az daha eski biçim bir mahalle ya da merkeze çok az uzak yaşıyorsanız komşuluk ilişkileri hem de sıcak bir biçimde gerçekleşmeye başladığını görmüş olacaksınız. Eğer insanoğlu bir tek sosyalleşmeyi Toplumsal Medya internet sayfaları devam ettirmeye devam ederse komşuluk terimi tarihin tozlu raflarındaki yerini alacak benzer biçimde gözüküyor.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Komşuluk İlişkileri Hakkında Kompozisyon
Komşuluk İlişkileri Hakkında Kompozisyon
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/komsu-1.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/komsuluk-iliskileri-hakknda-kompozisyon.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/komsuluk-iliskileri-hakknda-kompozisyon.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content