Meme (göğüs) kanserinin tedavisi var mıdır? Merhaba men Istek ,sizi Azerbaycandan ariyorum.bana ait annem meme kanseri hastaligina t...
Meme (göğüs) kanserinin tedavisi var mıdır?
Merhaba men Istek ,sizi Azerbaycandan ariyorum.bana ait annem meme kanseri hastaligina tutulmus.bu hastaligin tedavisi varmi?eger var ise nasil duzgun tedavi olunmalidir?rica ederim bu mevzuda bana yardim edin,onceden tesekkurler ederim.
Merhaba men Istek ,sizi Azerbaycandan ariyorum.bana ait annem meme kanseri hastaligina tutulmus.bu hastaligin tedavisi varmi?eger var ise nasil duzgun tedavi olunmalidir?rica ederim bu mevzuda bana yardim edin,onceden tesekkurler ederim.
Meme Kanseri Tedavisi
Tedavinin planlanmasında ana hatlar
Meme kanserinin teşhis edilmesine ve tüm lüzumlu başka araştırmaların yapılmasına kadar bir kaç gün sürebilir, kimi zaman daha da uzun sürebilir. Bir tümörün ne kadar büyük bulunduğunu, yayılıp yayılmadığını ve ne kadar yayıldığını ve hangi ince doku ve biyolojik niteliklere haiz bulunduğunu, tedavi planı tanımlar. Doğal ki ilgili kadının bireysel şartları da dikkate alınacaktır.
Bayanların çoğunda memeü kurtarabilecek ameliyatlar günümüzde mümkündür. Büyük tümörler bir takım durumlarda kısa süre önce meydana gelen ilaç tedavisiyle, pek çok durumda bir kemoterapiyle ("neoadjuvant" kemoterapi; yeni refakatçı kemoterapi) küçültülebilmektedir.
Memenin şeklini korumuş olan bir ameliyattan sonrasında daima ve tüm memenin alınmasından sonrasında bir takım durumlarda ilaveten bir radyoterapi uygulanmaktadır. Çok az istisnalar hariç, tamamlayıcı ilaç tedavisi buna eklenmiş olur - refakatçı hormon - ya da kemoterapi denilen bu yöntemler hastalığın tekrardan oluşma oranını indirmeyi amaçlamaktadır. İlerlemiş hastalıkların tedavisine de bu ana hatlar kapsamında değinilmektedir.
Ne vakit, hangi kapsamda ve hangi kombinasyonda bu ayrı terapi sistemlerinin-,metotlarının uygulanacağı hastalığın evresine bağlıdır: Bir bireysel terapi planının toplam olarak neleri içerebildiğini "Mahalli sınırı olan meme kanseri tedavisi", "Mahalli sınırı olan hastalığın yeniden belirmesinde tedavi" ya da "İlerlemiş meme kanserinin tedavisi" bölümlerinde okuyun.
Meme kanseri - çabuk etmeyin!
Meme kanseri teşhisi hemen tedavi etmeyi gerektiren acil bir tıbbi vaka değildir. Bu diyagnozun tespit edildiği her kadının yeterince zamanı mevcuttur ve tedavi olanaklarını öğrenmek ve güvenilmiş olduğu bir onkoloğu aramak için - bu zamanı değerlendirmelidir. İnsanın nelerle karşılaşacağını ve ekranda görülen pencereden nelerin beklenebileceğini bilmek, şartları daha iyi kavramaya ve belli başlı bir denetimi sağlamaya yarar.
Ameliyat
Ameliyat yönteminin teşhisin izin verdiği seviyede ameliyattan ilkin bilinmesi gerekmektedir. Röntgen çekimlerinden ve ince doku incelemelerinden sağlanan bilgiler çoğunlukta, ameliyatın tek bir işlem esnasında (tek bir girişimde) yapılabileceği şekilde planlanmasına olanak sağlamaktadır ve yapılacak ameliyatın kapsamı evvel bilinmektedir. Buna karşın halen iki girişimli bir ameliyat da - iki girişim arka arkaya - lüzumlu olabilmektedir: Biyopsi net bir netice
sağlamadığında, ilkönce değişikliğe uğrayan alanın daha iyi bir netice alabilmek için ameliyatla alınması ve ince dokusunun incelenmesi gerekmektedir. Bu yöntemlememe kanseri tanısı konursa ikinci bir ameliyat yapılmaktadır. Bu ameliyatta muhtemelen arta kalmış tümör dokusu alınmaktadır, yayılmış olan hücreleri aramak amacıyla kol altından lenf boğumları da alınır. Ameliyatı gerçekleştiren kişi hastayla, dokunun incelenme süreci pek uzun olmayacağından, bu araştırma esnasında hastanın narkozda kalmasına anlaştıklarında, ikinci ameliyat sanki "bir oturumda" yapılmış şeklinde buna eklenecektir.
Memenin kalmasını elde eden (meme koruyucu) ameliyat
Hastaların çoğunda, yalnızca tümörün bir kenar kısmıyla beraber alınması yöntemiyle sağlam dokudan alıp, memenin kalmasını elde eden bir ameliyat mümkündür. Büyük araştırmalar bu yöntemin hastalar için herhangi bir dezavantajının mevcut olmadığını göstermektedir: Sağlığa kavuşma şansları memenin alınmasında (mastektomi) olduğu gibidir. Ana hatlar gereğince, ameliyattan sonrasında, kalması sağlanmış olan dokuda hastaların ilgili memeninde, hastalığın tekrardan belirmesini önlemek amacıyla, radyoterapi uygulanmalıdır.
*Memenin kalmasını destekleyen ameliyatın yapılmasının önkoşulu tek, mahalli sınırı olan büyüyen tümördür. Tümör, meme duvarı kaslarının ya da meme derisinin içine büyümüş olmamalıdır ve başka odakların da bulunmaması gerekmektedir. Memenin kalmasını destekleyen ameliyat için tümörün büyüklüğü fazla vardığında, gerektiğinde ilkin uygulanacak bir kemoterapiyle küçültülmesi denenebilir. Bu terapiye, neoadjuvant ya da preoperatif ismi verilmektedir.
Memenin kalmasını destekleyen ameliyatta operatör kesiş tarzını, meme görünümü açısından mümkün olmasıyla birlikte pozitif yönde bir sonucun sağlanması şeklinde seçmektedir. Bu ameliyatın gayesi, tümörü sıhhatli dokudan almakla beraber aynı anda mümkün olmasıyla birlikte çok sıhhatli dokunun muhafaza edilmesidir. Fakat çok minik olan memelerde, memenin büyüklüğü bakımından gene de çok doku alınması bu nedenle, kimi zaman optimal bir görünümü sağlamak mümkün olmamaktadır. Memenin kalmasını destekleyen bir ameliyatta memenin tekrardan yapılandırılması da sözkonusu olmaktadır.
Mastektomi
Yalnızca az sayıda hastalarda mastektomi uygulanmak zorundadır, bu kavram memenin alınmasını ifade etmektedir:
memete birden fazla tane tümörün büyümesi halinde,
*iltihaplı (inflammatuar) karsinom mevcut olduğunda,
*memenin kalmasını destekleyen ameliyat tarzında tümörün tamamen alınması başarılamadığında,
*müteakip radyoterapinin mümkün olmadığında ya da hasta tarafndan bu yöntem reddedildiğinde.
Hastanın arzusu çerçevesinde ameliyatın yapılması esnasında memenin tekrardan yapılandırılmasına ilişkin ilk yöntemler uygulanabilmektedir. Her hasta, mastektomi yönteminin uygulanmasından ilkin memenin tekrardan yapılandırılmasıyla ilgili türlü olanakları öğrenip danışmalıdır. Ama bir süre sonra da, tüm tedavi sonlandıktan sonrasında, memenin tekrardan yapılandırılması halen mümkündür. Her hanım, hangi yöntemi ilk olarak seçeceğine ilişkin kendisi karar verebilmektedir.
Ameliyatın yan tesirleri
Her büyük ya da minik ameliyatta olduğu şeklinde en fena ihtimalde yaranın iyileşmesinde sorunların meydana gelmesi, mesela iltihaplanmalar, nadir olsa da, mümkündür. Memenin muhafaza edilmesini destekleyen ameliyat kendi alanında sıvının arkaya doğru birikmesini engellemek için, çoğunlukta drenajlar yerleştirilmektedir, ama bu tür durumlar ameliyattan kısa süre sonrasında yeniden çıkarılmaktadır. Kesiş tarzının kapsamına nazaran, geriye kalan memeü bir hususi sütyenle korumak, pozitif yönde bir kosmetik netice için anlamlı olabilmektedir; gerektiğinde ön etaplarda tedavi eden doktorlar buna işaret etmektedir. Mastektomi bu nedenle tüm memenin alınması gerekmiş olduğunda ve memete tekrardan yapılandırma yöntemi uygulanmadığında, bilhassa büyük memeleri olan hanımlar, memeteki ağırlığın değişik olması bu nedenle, yanlış fiziki duruşlara eğilim göstermektedir. Bu nedenden dıştan taşınacak bir protezin kullanılması, ortopedik sebepler bu nedenle gerekmektedir.
Tedavide başarı beklentileri
Meme kanseri metastaz oluşturduğunda, uzun soluklu olarak iyileşme şu anda bir tek bir takım durumlarda mümkündür. Günümüzde mümkün olan tedavi olanaklarının bireysel uyumlu ve kademeli uygulanması vasıtasıyla, hastalık genel anlamda uzun soluklu ve sık sık bir sürü yılı kapsamakla kontrol altında tutulabilmektedir. Hastalığın gelişmesi ama bireysel olarak çok farklıdır ve türlü sebepler mümkündür, mesela metastazların yayılması, tümörün gelişme hızı ve hastanın genel şartları. Metastazlı meme kanseri hastalığında yaşam sürecine ilişkin rakamların verilmesi, bir takım hastalar daha geniş bilgilendirilmelerini tercih etseler de, bireysel vaziyet için çok zor olsa gerek. Mümkün olsa dahi, ama çok genelleyici bir averaj kıymet tedavi eden tabip tarafınca verilebilmektedir. İlgili hastalar, bir ilgili tedavinin hangi yararı olabileceğini ve yaşam standartına ne türden tesiri olabileceğini, doktoruyla görüşmelidir. Tümörlerin niçin oldukları komplikasyonların ve hastalıkların tedavisi büyük gelişmeler kaydetmiştir ve bu nedenle yaşam standartının meme kanseri i l e de uzun süre iyi bir seviyede kalması mümkündür.
Daha teferruatlı bilgi alabilmek için tıklayın.
Meme (göğüs) kanseri hastaları nasıl beslenmelidir?
Sinirlilik tedavisi var mıdır?
Çocuğumun başı yaşına nazaran büyük, bu bir hastalık mıdır, tedavisi var mıdır?
meme kanseri mevzusunda Türkiye de çok ileri seviyede tedavi imkanı var.
annenle Türkiye ye gelmeyi dene.
bununla birlikte 30 yaştan yukarı "her yıl meme kanser kontrölü" imkanı da var her insana
yanlış anlamada bana ait yaşlı nenem olmuştu meme kanseri ilkin memesini alıyorlar sonrada ölümü geciktirmeye çalışıyorlar allah şifa versin
meme kanseri mevzusunda Türkiye de çok ileri seviyede tedavi imkanı var.
Bu bildiri 'en iyi çözüm' seçilmiştir.
Tedavinin planlanmasında ana hatlar
Meme kanserinin teşhis edilmesine ve tüm lüzumlu başka araştırmaların yapılmasına kadar bir kaç gün sürebilir, kimi zaman daha da uzun sürebilir. Bir tümörün ne kadar büyük bulunduğunu, yayılıp yayılmadığını ve ne kadar yayıldığını ve hangi ince doku ve biyolojik niteliklere haiz bulunduğunu, tedavi planı tanımlar. Doğal ki ilgili kadının bireysel şartları da dikkate alınacaktır.
Bayanların çoğunda memeü kurtarabilecek ameliyatlar günümüzde mümkündür. Büyük tümörler bir takım durumlarda kısa süre önce meydana gelen ilaç tedavisiyle, pek çok durumda bir kemoterapiyle ("neoadjuvant" kemoterapi; yeni refakatçı kemoterapi) küçültülebilmektedir.
Memenin şeklini korumuş olan bir ameliyattan sonrasında daima ve tüm memenin alınmasından sonrasında bir takım durumlarda ilaveten bir radyoterapi uygulanmaktadır. Çok az istisnalar hariç, tamamlayıcı ilaç tedavisi buna eklenmiş olur - refakatçı hormon - ya da kemoterapi denilen bu yöntemler hastalığın tekrardan oluşma oranını indirmeyi amaçlamaktadır. İlerlemiş hastalıkların tedavisine de bu ana hatlar kapsamında değinilmektedir.
Ne vakit, hangi kapsamda ve hangi kombinasyonda bu ayrı terapi sistemlerinin-,metotlarının uygulanacağı hastalığın evresine bağlıdır: Bir bireysel terapi planının toplam olarak neleri içerebildiğini "Mahalli sınırı olan meme kanseri tedavisi", "Mahalli sınırı olan hastalığın yeniden belirmesinde tedavi" ya da "İlerlemiş meme kanserinin tedavisi" bölümlerinde okuyun.
Meme kanseri - çabuk etmeyin!
Meme kanseri teşhisi hemen tedavi etmeyi gerektiren acil bir tıbbi vaka değildir. Bu diyagnozun tespit edildiği her kadının yeterince zamanı mevcuttur ve tedavi olanaklarını öğrenmek ve güvenilmiş olduğu bir onkoloğu aramak için - bu zamanı değerlendirmelidir. İnsanın nelerle karşılaşacağını ve ekranda görülen pencereden nelerin beklenebileceğini bilmek, şartları daha iyi kavramaya ve belli başlı bir denetimi sağlamaya yarar.
Ameliyat
Ameliyat yönteminin teşhisin izin verdiği seviyede ameliyattan ilkin bilinmesi gerekmektedir. Röntgen çekimlerinden ve ince doku incelemelerinden sağlanan bilgiler çoğunlukta, ameliyatın tek bir işlem esnasında (tek bir girişimde) yapılabileceği şekilde planlanmasına olanak sağlamaktadır ve yapılacak ameliyatın kapsamı evvel bilinmektedir. Buna karşın halen iki girişimli bir ameliyat da - iki girişim arka arkaya - lüzumlu olabilmektedir: Biyopsi net bir netice
sağlamadığında, ilkönce değişikliğe uğrayan alanın daha iyi bir netice alabilmek için ameliyatla alınması ve ince dokusunun incelenmesi gerekmektedir. Bu yöntemlememe kanseri tanısı konursa ikinci bir ameliyat yapılmaktadır. Bu ameliyatta muhtemelen arta kalmış tümör dokusu alınmaktadır, yayılmış olan hücreleri aramak amacıyla kol altından lenf boğumları da alınır. Ameliyatı gerçekleştiren kişi hastayla, dokunun incelenme süreci pek uzun olmayacağından, bu araştırma esnasında hastanın narkozda kalmasına anlaştıklarında, ikinci ameliyat sanki "bir oturumda" yapılmış şeklinde buna eklenecektir.
Memenin kalmasını elde eden (meme koruyucu) ameliyat
Hastaların çoğunda, yalnızca tümörün bir kenar kısmıyla beraber alınması yöntemiyle sağlam dokudan alıp, memenin kalmasını elde eden bir ameliyat mümkündür. Büyük araştırmalar bu yöntemin hastalar için herhangi bir dezavantajının mevcut olmadığını göstermektedir: Sağlığa kavuşma şansları memenin alınmasında (mastektomi) olduğu gibidir. Ana hatlar gereğince, ameliyattan sonrasında, kalması sağlanmış olan dokuda hastaların ilgili memeninde, hastalığın tekrardan belirmesini önlemek amacıyla, radyoterapi uygulanmalıdır.
*Memenin kalmasını destekleyen ameliyatın yapılmasının önkoşulu tek, mahalli sınırı olan büyüyen tümördür. Tümör, meme duvarı kaslarının ya da meme derisinin içine büyümüş olmamalıdır ve başka odakların da bulunmaması gerekmektedir. Memenin kalmasını destekleyen ameliyat için tümörün büyüklüğü fazla vardığında, gerektiğinde ilkin uygulanacak bir kemoterapiyle küçültülmesi denenebilir. Bu terapiye, neoadjuvant ya da preoperatif ismi verilmektedir.
Memenin kalmasını destekleyen ameliyatta operatör kesiş tarzını, meme görünümü açısından mümkün olmasıyla birlikte pozitif yönde bir sonucun sağlanması şeklinde seçmektedir. Bu ameliyatın gayesi, tümörü sıhhatli dokudan almakla beraber aynı anda mümkün olmasıyla birlikte çok sıhhatli dokunun muhafaza edilmesidir. Fakat çok minik olan memelerde, memenin büyüklüğü bakımından gene de çok doku alınması bu nedenle, kimi zaman optimal bir görünümü sağlamak mümkün olmamaktadır. Memenin kalmasını destekleyen bir ameliyatta memenin tekrardan yapılandırılması da sözkonusu olmaktadır.
Mastektomi
Yalnızca az sayıda hastalarda mastektomi uygulanmak zorundadır, bu kavram memenin alınmasını ifade etmektedir:
memete birden fazla tane tümörün büyümesi halinde,
*iltihaplı (inflammatuar) karsinom mevcut olduğunda,
*memenin kalmasını destekleyen ameliyat tarzında tümörün tamamen alınması başarılamadığında,
*müteakip radyoterapinin mümkün olmadığında ya da hasta tarafndan bu yöntem reddedildiğinde.
Hastanın arzusu çerçevesinde ameliyatın yapılması esnasında memenin tekrardan yapılandırılmasına ilişkin ilk yöntemler uygulanabilmektedir. Her hasta, mastektomi yönteminin uygulanmasından ilkin memenin tekrardan yapılandırılmasıyla ilgili türlü olanakları öğrenip danışmalıdır. Ama bir süre sonra da, tüm tedavi sonlandıktan sonrasında, memenin tekrardan yapılandırılması halen mümkündür. Her hanım, hangi yöntemi ilk olarak seçeceğine ilişkin kendisi karar verebilmektedir.
Ameliyatın yan tesirleri
Her büyük ya da minik ameliyatta olduğu şeklinde en fena ihtimalde yaranın iyileşmesinde sorunların meydana gelmesi, mesela iltihaplanmalar, nadir olsa da, mümkündür. Memenin muhafaza edilmesini destekleyen ameliyat kendi alanında sıvının arkaya doğru birikmesini engellemek için, çoğunlukta drenajlar yerleştirilmektedir, ama bu tür durumlar ameliyattan kısa süre sonrasında yeniden çıkarılmaktadır. Kesiş tarzının kapsamına nazaran, geriye kalan memeü bir hususi sütyenle korumak, pozitif yönde bir kosmetik netice için anlamlı olabilmektedir; gerektiğinde ön etaplarda tedavi eden doktorlar buna işaret etmektedir. Mastektomi bu nedenle tüm memenin alınması gerekmiş olduğunda ve memete tekrardan yapılandırma yöntemi uygulanmadığında, bilhassa büyük memeleri olan hanımlar, memeteki ağırlığın değişik olması bu nedenle, yanlış fiziki duruşlara eğilim göstermektedir. Bu nedenden dıştan taşınacak bir protezin kullanılması, ortopedik sebepler bu nedenle gerekmektedir.
Tedavide başarı beklentileri
Meme kanseri metastaz oluşturduğunda, uzun soluklu olarak iyileşme şu anda bir tek bir takım durumlarda mümkündür. Günümüzde mümkün olan tedavi olanaklarının bireysel uyumlu ve kademeli uygulanması vasıtasıyla, hastalık genel anlamda uzun soluklu ve sık sık bir sürü yılı kapsamakla kontrol altında tutulabilmektedir. Hastalığın gelişmesi ama bireysel olarak çok farklıdır ve türlü sebepler mümkündür, mesela metastazların yayılması, tümörün gelişme hızı ve hastanın genel şartları. Metastazlı meme kanseri hastalığında yaşam sürecine ilişkin rakamların verilmesi, bir takım hastalar daha geniş bilgilendirilmelerini tercih etseler de, bireysel vaziyet için çok zor olsa gerek. Mümkün olsa dahi, ama çok genelleyici bir averaj kıymet tedavi eden tabip tarafınca verilebilmektedir. İlgili hastalar, bir ilgili tedavinin hangi yararı olabileceğini ve yaşam standartına ne türden tesiri olabileceğini, doktoruyla görüşmelidir. Tümörlerin niçin oldukları komplikasyonların ve hastalıkların tedavisi büyük gelişmeler kaydetmiştir ve bu nedenle yaşam standartının meme kanseri i l e de uzun süre iyi bir seviyede kalması mümkündür.
Daha teferruatlı bilgi alabilmek için tıklayın.
Meme (göğüs) kanseri hastaları nasıl beslenmelidir?
Sinirlilik tedavisi var mıdır?
Çocuğumun başı yaşına nazaran büyük, bu bir hastalık mıdır, tedavisi var mıdır?
YORUMLAR