NATO Günü Nedir?

NATO Günü nedir? NATO ve 4 Nisan NATO günü ile ilgili olarak bilgilerin yer almış olduğu NATO hakkında izahatlerin bulunmuş olduğu yazımız. ...

NATO Günü nedir? NATO ve 4 Nisan NATO günü ile ilgili olarak bilgilerin yer almış olduğu NATO hakkında izahatlerin bulunmuş olduğu yazımız.



NATO BayrakNATO GÜNÜ (4 Nisan)



I. ve II. Dünya Savaşları sonunda geriye milyonlarca ölü, yaralı ve evsiz barksız yığınla insan kalmıştır. Cenk sonrası her ülke kendi ekonomisini düzeltmek için uğraşmaktaydı. Ayrıca yeni bir savaşı önlemek için tedbirler alabilmek gerekiyordu. Bundan dolayı garp ülkeleri kendilerine yakın ülkelerle bir ittifak kurdular. Buna NATO denildi. NATO, Şimal Atlantic Antlaşması Teşkilâtı’nın (North Atlantic Treaty Organication) kafa harflerinden oluşmaktadır.



Nato, yalnız silahlı bir saldırıyı önlemek için kurulmuş değildir. Bu teşkilâta giren ülkeler kültürel ve ekonomik ortaklık yaparak birbirlerine her yönden destek olurlar. Üye devletler askerlerinden bir kısmını bu teşkilat emrine vererek bir NATO ordusu meydana getirmişlerdir. Bu ordunun merkezi Brüksel’dedir. Üye olan devletler kendi vatanlarında birer NATO Karargâhı meydana getirmişlerdir. Türkiye’nin NATO karargâhı İzmir’dedir.



NATO’ya üye ülkeler ve üyelik tarihlerine buradan ulaşabilirsiniz.



NATO’nun Organları:



1. NATO Konseyi: Üye ülkelerin temsilcilerinn katılmasıyla toplanır. Vazife alanı üye ülkelerin askeri, ekonomik, siyasal ve kültürel sorunları üzerinedir.



2. Askeri Komite: Üye ülkeler Genel Kurmay Başkanlarının katılımıyla toplanır.



3. Sekretarya: Genel Yazman ve yardımcılarının oluşturduğu bu bölümde NATO’nun günlük işleri yürütülür.



NATO üye ülkelerle başka devletler arasındaki anlaşmazlıkları çözerek, dünya barışı için çalışmalarını sürdürür. Bu amaçlarla her yıl 4 Nisan günü tüm üye ülkelerde NATO Günü olarak kutlanır.


ÖZLÜ SÖZLER



Fena bir sulh, iyi bir savaştan daha iyidir. (Puşkin)



Sulh, her şeyi hazmeden bir mutluluktur. (Victor Hugo)



Ne iyi bir harp vardır, ne de fena bir sulh (Benjamin Franklin)



Barışı korumanın en iyi yolu, harbe hazır olmaktır. (George Washington)



Sulh dahi büyük ücretlerle satın alınır. (Benjamin Franklin)

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: NATO Günü Nedir?
NATO Günü Nedir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/nato-bayrak.png
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/nato-gunu-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/nato-gunu-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content