Nemfomani Nedir

nemfomani, hanımda cinsel taşkınlık anlamına gelir. nemfoman hanım ile, çok fazla duygulu ya da cinsel yönü kuvvetli olan hanımı ayırmak ger...

nemfomani, hanımda cinsel taşkınlık anlamına gelir. nemfoman hanım ile, çok fazla duygulu ya da cinsel yönü kuvvetli olan hanımı ayırmak gerekir. nemfoman, pek çok kez toplumsal baskılar ve yasaları hiçe sayar. onun için, tek bir gaye vardır, o da; bir erkekle yatmaktır. kendi kişiliğiyle aynı düzeyde olmasa dahi her sınıftan adama "evet" der. eski roma imparatorluğunda, clausius un karısı messalina nın her gece türlü erkeklerle yattığını, bu sebeple de kılık değiştirerek halkın arasına karıştığını tarih yazmaktadır. bu nedenden, messalina kompleksi diye de malum nemfomani, elbet eşine ya da sevilmiş olduğu erkeğine duygulu ve istekli olan hanım anlamına gelmez.

her ne kadar, tarihteki bu şekilde ünleriyle roman ve filmlere mevzu olan kleopatra lar, messalina lar bu davranışın örneklerini simgeliyorlarsa da, cemiyet içinde nemfomanların oranı düşüktür. düzgüsel kadının yapısı, erkeğine bağlanmayı gerektirir. erkeğini seven hanım, onun yanında mutluluk, onun yanında itimat duyar. erkeğine bağlılığın verdiği, doğal olarak olma psikolojisi (bağımlılık), bayanların ruhsal yapılarına uygundur. sevilmiş olduğu erkeğine, kadının yapamayacağı özveri yok gibidir.

nemfoman kadının kaide tanımayan cinsel dürtüleri, onu öylesine etkisinde bırakır ki, bu nedenden, zor durumlara düşer. bir talep krizi tutkusuyla, ne yaptığını bilmeyen, engel nöbeti içindeki insanoğlu benzer biçimde, tanımadığı adamın önünü keserek, onu kendisiyle yatmaya zorlayan nemfomanlar görülmüştür.

nemfomani, bir ruh bozukluğundan olabileceği benzer biçimde, kalıtım, organik beynimiz hastalıkları, iç salgı bezleri düzensizlikleri benzer biçimde nedenlere bağlı da ortaya çıkabilir. bu şartları, bir bulgu olarak değerlendirmek gerekir. bir engel nöbeti içinde, kendini, karşısına çıkan adama teslim eden hanım, nemfoman değildir. bizim bu şekilde bir hastamız, ailesinin yaşlarının ve psikolojisinin tam karşıtı bir davranışta bulunarak, bu şekilde bir fiil ile hastalığı teşhis edilmişti. ne var ki, tanımadığı erkeklerle yatmış ve evden kaybolduktan birden fazla gün sonrasında bulunarak kliniğe getirilmişti.

cinsel isteklerde, vulva hastalıkları da mühim yer meblağ. mesela vulvanın kaşıntılı hastalıklarında, hanım devamlı uyarım içindedir. bacaklarının hareketi, oturuş şekli, onu derhal duygulandırır. bu bölgesel odaklaşmış duyarlılık tedavi edilince, hanım normale döner. bir vulva egzemasında, kadının her yerde ve durumda cinsel birleşmeye yeltenmesi adli tıpta görülmüştür.
yaş dönümü yıllarında, gerek hormonal dengesizliklerin yarattığı ruhsal bozukluklar ve bunalımlar, gerek mahalli tahrişlerden, isteklerin fazlalaşması, bayanları anormal davranışlara sürükleyebilir. gene bu tip bayanların, servetlerini genç erklere yedirdikleri görülür. bu şekilde davranışlar, nemfomani sayılmasa dahi, cinsel yaşamın düzgüsel ölçüleri aşılmış anlamına gelir.

bir takım hanımlar, kastrasyon (yumurtalıkların çıkarılması) isteyecek kadar kendi durumlarından yakınırlar. bir takım kız çocuklarında oksiyürlere (bağısak kurtları) bağlı vulva kaşıntıları görülür. kimi ilaçlar ve uyuşturucular da cinsel duyguyu etkisinde bırakır. bu şekilde konuların tanısı ve tedavisi de psikiyatırlara düşer.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Nemfomani Nedir
Nemfomani Nedir
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/nemfomani-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/nemfomani-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content