Pisi Balığı Özellikleri

Oldukça yassı ve değişik bir şekli olan eti de lezzetli Pisi Balığı özellikleri nelerdir? Pisi Balığı hakkında genel bilgiler. Boyu 20 san...

Oldukça yassı ve değişik bir şekli olan eti de lezzetli Pisi Balığı özellikleri nelerdir? Pisi Balığı hakkında genel bilgiler.



Pisi balığı



Boyu 20 santim kadar uzunlukta yassı bir balıktır. Sırtı sert ince pullarla kaplıdır. Karnında pul yoktur. Vücudu sarı, kahverengi, nefti nokta ve dalgalarla kaplıysa da balığın rengi bulunduğu suyun dibine göre değişir. İki gözü de, bütün öteki yassı balıklarda olduğu gibi, üst bir yüzündedir. Balığın gözleri, yavruyken, iki yandadır. Sonra, balık yassılamasına yüzdüğü için, altta kalan göz de, yavaş yavaş, yukarı doğru kayar; böylece, zamanla, her iki göz de balığın üst yüzünde yer almış olur.



Pisi balığı kıyılarımızda çok bulunan balıklardandır. Karadeniz’de hem daha çok bulunur, hem de Marmara’dakilerden daha çok tercih edilir. Kalkan mevsiminde, kalkan yavrusu ve pisi balıkları için hazırlanmış özel ağlarla tutulur. Av mevsimi aralık, ocak aylarıdır.



Kumluk diplerde yaşayan pisi balığı deniz kurtçuklarını, küçük çağanozları yiyerek beslenir. Eti kalkanınkinden daha lezzetlidir. Yumurtalarını mayıs, haziran aylarında döker.



Pisi balığının 300 gramdan daha ağır olanlarına «diplarya» denir. Atlas Okyanusu kıyılarında boyu 30 santim olanları da vardır.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Pisi Balığı Özellikleri
Pisi Balığı Özellikleri
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/pisi-baligi.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/pisi-balg-ozellikleri.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/pisi-balg-ozellikleri.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content