Piyade Nedir?

Piyade Kara ordusundaki temel muharip sınıftır. Muharebede en önde bulunan, gerektiğinde düşmanla göğüs göğüse muharebe edecek olan...

Piyade
Ad: images.jpg

Kara ordusundaki temel muharip sınıftır. Muharebede en önde bulunan, gerektiğinde düşmanla göğüs göğüse muharebe edecek olan askerlerden oluşur. Piyadeler, timden tabura kadar müstakil kurum içinde vazife yaparlar. TSK'da piyade sınıfı yakalarındaki yeşil zemin üstüne çapraz tüfekten ayırt edilebilir. Piyadenin temel silahı piyade tüfeğidir. Piyadenin muharebede vazifesi: Ateş ve manevra ile düşmana yaklaşmak,onu tutsak almak,imha etmek ya da ateş, yakın muharebe ve karşı darbe ile düşmanın taarruzunu durdurmak ve püskürtmektir.Bir bölgenin tam olarak ele geçirilebilmesi ve denetim altına alınabilmesi, sadece Piyade birliklerinin mevcudiyeti ile mümkündür.






Ayrıcana Bakınız:





  • 57. Piyade Alayı


Ad: piyade.jpg
PİYADE a. (fars. piyade).

1. Kara kuvvetlerinin saldırı, müdafa ve geri hareketför için yetiştirilen, hususi tabanca ve teçhizatla donatılan ve yaya olarak muharebeye katılan muharip sınıfı. (Bk. ansikl. böl.)

2. Bu sınıftan olan asker: Piyade subayı. Piyade astsubayı. Piyade eri.





—Esk.

1. Piyade kaldırımı, yaya kaldırımı, yayalara ayrılan yol.

2. Piyade-gû, yayalıkla ilgili, yayaya,âit olan. || Piyade-rev, yaya yürüyen.


—Ask. Piyade birliği, piyade sınıfı subay, astsubay ve erleri ile piyade sınıfı tabanca, vasıta ve gereçlerinden oluşan birlik. || Me- kanize piyade, kadrosuna tekerlekli ya da tırtıllı zırhlı muharebe araçları verilerek, hem yaya hem de hareket halinde muharebe edecek halde yetiştirilmiş piyade birliği.


—Esk. denize. Bir çift kürekle çekilen büyük kayık.


—Esk. sey. oy. Piyade çadırları, XVII. yy.' dan ilkin bir tür kukla oyununa verilen ad. || Cemaati piyade çadırları, bir tür kukla oyunu sergileyen hünercilere verilen ad.


—Kur. tar. Piyadei hümayun neferatı, Osmanlılarca sarayın piyade sınıfı sandallarında hizmet görenler. (Sandalcılarla beraber 43 kişiydiler ve Kayıkhane ocağı'na bağlıydılar.)


—Oy. Satrançta PİYON'un eşanlamlısı.


—ANSİKL. Ask. Yakın muharebede etkin bir derslik olan piyade taarruzda düşmana yaklaşarak onu yok etmek ya da esir alarak etkisiz duruma getirmekle, savunmada ise düşman hücumunu etkisiz duruma sokmakla görevlidir.

Bu temel görevlerini yerine getirirken savunduğu ya da ele geçirdiği bölgeyi elinde dokunabilecek halde eğitilir ve örgütlenir. Giriştiği harekât esnasında hava saldırılarına karşı sınırı olan da olsa müdafa yapabilir; araçları sağlandığında uçar birlik ve hava harekâtına katılabilir; tank birlikleriyle görevlendirildiğinde tankların enerjisini tamamlayıcı unsur olarak harekâtta yer alır. Ek olarak “gayri nizami harp" için de hazır bulunur ve gayri nizami kuvvetlere karşı da harekât düzenleyebilir.

Piyade sınıfı temelde yaya bir muharip güç olduğundan hareket kabiliyeti sınırlıdır. Bu sakıncayı gidermek için piyade birlikleri zırhlı araçlarla (mekanize piyade) ve hava araçlarıyla desteklenirler.


Kaynak: Büyük Larousse




piyade

isim, askerlik (piya:de) Farsça
Ad: piyade2.jpg




1 . Yaya savaşan askerlerin oluşturduğu derslik.

2 . askerlik Bu sınıftan olan asker:

"Sınıfımda piyade birincisi olarak çıktım."- Ö. Seyfettin.

3 . Piyon.

4 . Bir çift kürekle yönetilen bir tür hafifçe kayık.

5 . eskimiş Yaya.


Piyade
Ad: piyade1.jpg
  • Narin yapılı bir çeşit kayık adıdır. Eskiden ekseriyetle İstanbul ve civarında kullanılan bu kayıklar, pek makbul gezinti vasıtası idi.
  • Ask: Orduda tüfekle teçhiz edilmiş olan ve muharip sınıfların asli unsuru bulunan efrada da bu ad verilir. Yaya askeri.
  • Yaya.


piyade ingilizcesi


1. mil. infantry.

2. infantryman, foot soldier.

3. chess pawn.

4. light rowboat (propelled by one pair of oars).





  • 57. Piyade Alayı

 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Piyade Nedir?
Piyade Nedir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/47913d1461355117-piyade-nedir-images.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/piyade-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/piyade-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content