RTÜK Nedir? RTÜK Ne Demektir? Anlamı, Yetki ve Sorumlulukları

1 RTÜK Tanımı 3 LGBT’lere karşı tutum Özet: “RTÜK Nedir? RTÜK Ne Anlama gelir? Anlamı, Yetki ve Sorumlulukları” başlıklı yazımızda RTÜK ...


  • 1 RTÜK Tanımı



  • 3 LGBT’lere karşı tutum


  • Özet: “RTÜK Nedir? RTÜK Ne Anlama gelir? Anlamı, Yetki ve Sorumlulukları” başlıklı yazımızda RTÜK nedir, RTÜK ne anlamına gelir, RTÜK kelimesinin tanımı, RTÜK yetki ve sorumlulukları benzer biçimde RTÜK hakkında detaylı detayları-bilgileri bulacaksınız.



    Özet: “RTÜK Nedir? RTÜK Ne Anlama gelir? Anlamı, Yetki ve Sorumlulukları” başlıklı yazımızda RTÜK nedir, RTÜK ne anlamına gelir, RTÜK kelimesinin tanımı, RTÜK yetki ve sorumlulukları benzer biçimde RTÜK hakkında detaylı detayları-bilgileri bulacaksınız.


    Özet: “RTÜK Nedir? RTÜK Ne Anlama gelir? Anlamı, Yetki ve Sorumlulukları” başlıklı yazımızda RTÜK nedir, RTÜK ne anlamına gelir, RTÜK kelimesinin tanımı, RTÜK yetki ve sorumlulukları benzer biçimde RTÜK hakkında detaylı detayları-bilgileri bulacaksınız.


    RTÜK Tanımı



    Radyo ve Tv Üst Kurulu (RTÜK), Türkiye’de etkinlik gösteren tüm radyo ve televizyonların yayınlarını denetleyen kamu kuruluşudur.


    Yetki ve Mesuliyet Alanı



    Radyo ve Tv Üst Kurulunun vazife ve yetkileri 4756 Sayılı Yasayla değişik 3984 sayılı Kanunun 8. maddesinde belirlenmiştir.



    Üst Kurul, öngördüğü yükümlülükleri yerine getirmeyen, izin şartlarını ihlâl eden, gösterim ilkelerine ve Kanunda belirtilen öteki esaslara aykırı gösterim meydana getiren hususi radyo ve tv kuruluşlarını uyarır ya da aynı gösterim kuşağında açık şekilde özür dilemesini ister. Bu öğrenci uyulmaması ya da aykırılığın tekrarı halinde ihlâle mevzu olan programın yayını, bir ilâ on iki kez içinde durdurulur. Bu süre içinde programın yapımcısı ve var ise sunucusu hiçbir ad altında başka bir program yapması imkansız. Yayını durdurulan programların yerine, aynı gösterim kuşağında ve reklamsız olarak, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına Üst Kurulca hazırlattırılacak eğitim, kültür, trafik, hanım ve çocuk hakları, gençlerin fizyolojik ve ahlakî gelişimi, uyuşturucu ve zararı olan alışkanlıklarla savaşım, Türk dilinin güzel kullanımı ve çevre eğitimi mevzularında programlar yayınlanır.



    rtük



    Aykırılığın tekrarı halinde 3984 Sayılı Yasanın 4756 Sayılı Yasayla değişik 33. maddesinde belirtilen miktarlarda idarî para cezası uygulanır. Para cezaları, her yıl Maliye Bakanlığınca ilân edilen tekrardan değerleme oranında artırılır. İhlâlin, ihlâl tarihinden itibaren, takip eden bir yıl içinde tekrarı halinde bu idarî para cezaları yüzde elli oranında artırılır. İhlâlin, ihlâl tarihinden itibaren takip eden bir yıl içinde üçüncü kez tekrarında ihlâlin ağırlığına gore izin uygulaması bir yıla kadar geçici olarak durdurulur.



    3984 Sayılı “Radyo ve Televizyonların Müessese ve Yayınları Hakkında Kanun” ve bu Kanunun bazı maddelerini değiştiren 4756 sayılı “Radyo ve Televizyonların Müessese ve Yayınları Hakkında Kanun, Basın Kanunu, Gelir Vergisi Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanununda Değişim Yapılmasına Dair” Kanun 21.05.2002 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Yeni düzenlemeler, teknolojik gelişimleri AB normlarını içermektedir.



    Kurul kararları yönetimsel yargının denetimine açıktır.Kurallar AB normlarına uygundur.



    RTÜK, Sex and the City 2 filminin gösterim haklarını satın alan TV kanalından bu mevzuda bir müdafa istedi. Kurul filmdeki eşcinsel birlikteliği ile ilgili sahnelerin “toplumun ulusal ve manevi değerlerine, Türk aile yapısına aykırı” bulunduğunu belirtmiştir.





  • Yiyecek Nedir? Yiyecek Ne Anlama gelir? Anlamı


  • Ev Nedir? Ev Ne Anlama gelir? Anlamı


  • Iyi sabahlar Nedir? Iyi sabahlar Ne Anlama gelir? Anlamı
  • YORUMLAR

    Ad

    Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
    ltr
    item
    Ders Kitapları Konu Anlatımı: RTÜK Nedir? RTÜK Ne Demektir? Anlamı, Yetki ve Sorumlulukları
    RTÜK Nedir? RTÜK Ne Demektir? Anlamı, Yetki ve Sorumlulukları
    http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/rtC3BCk.jpg
    Ders Kitapları Konu Anlatımı
    https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/rtuk-nedir-rtuk-ne-demektir-anlam-yetki.html
    https://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/rtuk-nedir-rtuk-ne-demektir-anlam-yetki.html
    true
    5083728687963487478
    UTF-8
    Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content