Tebligat Nedir?

tebligat isim (tebli:ga:tı) Arapça tebl³¦¥t Bildirim. Tebligat nedir, tebligat hakkında bilgi verir misiniz? T...


tebligat
isim (tebli:ga:tı) Arapça tebl³¦¥t
Bildirim.








  • Tebligat nedir, tebligat hakkında bilgi verir misiniz?


TEBLİGAT, -tı a. (ar. teblîğ'in çoğl. tebIigâl, bildiriler, bildirmeler). Huk. Hukuksal işlemlerin, yazı ya da duyuru yöntemiyle ilgili kişilere resmen bildirilmesi. (Bk. ansikl. böl.)


—verg. huk. Vergi tebligatı, üstünde ödenecek verginin miktarını ve tarihini gösteren ve yükümlüye bildirilen belge, ihbarname (Yazı ile bildirilmesi ihtiyaç duyulan tebligat çoğu zaman postayla gönderilir. Bununla beraber gelir vergisinde olduğu benzer biçimde yükümlünün beyanına dayanılarak vergi tarh edildiğinde, kaide olarak tebligata gerek kalmamaktadır. Bazı durumlarda işgören eliyle duyuru yöntemiyle ya da listeler asmak suretiyle de tebligat yapılmış olur.)





—ANSİKL. Huk. Tebligat mühim hukuksal sonuçlar doğuran bir işlemdir. Bundan dolayı sıkı kurallara bağlanmıştır. Mahkemeler, genel ve katma bütçeli daireler, belediyeler, köy tüzel kişileri, barolar ve noterler tarafınca yapılacak tebligat, 11 şubat 1959 tarih ve 7201 sayılı Tebligat k. ile bu yasaya dayanarak çıkanlan Tebligat nizamnamesi hükümlerine gore yapılır ülke içindeki tebligat, kaide olarak, FTT vesilesiyle olur. Yurtdışındaki türk vatandaşlanna yapılacak tebligat oradaki türk siyasal memuru ya da konsolosu vesilesiyle gerçekleştirilir. Tebligat malum son olarak adrese yapılır. Tebligat yapılacak şahıs adresinde bulunmazsa, beraber oturmuş olduğu aile fertlerinden ya da hizmetçilerden birine de yapılabilir.

Kaynak: Büyük Larousse




Tebligat, genel olarak hukusal bir işlemden ilgili kimseden haber almasını sağlamak amacıyla, yetkili makamın yasal halde ve yazı ya da duyuru ile yapacağı belgeleme işidir. Tebiliği ihtiyaç duyulan işlem, usulüne uygun bildiri edilmedikçe, o işlemin ortaya çıkarması ihtiyaç duyulan hukuksal sonuçlar ortaya çıkmaz. Tebligat usulune uygun gerçekleşmezse, meydana getirilen işlem, bir çok kez yargı ifade etmez ve devamlılık göstermesi ihtiyaç duyulan işlemler kesintiye uğrar.

uludağ lügat





  • Tebligat nedir, tebligat hakkında bilgi verir misiniz?

 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Tebligat Nedir?
Tebligat Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/tebligat-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/tebligat-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content