Toplumsal Sorunlar ve Sosyal Sorumluluklar Nelerdir?

Toplumsal problemler ve çözümleri nedir? Toplumsal mesuliyet nedir? Bu mevzuda neler yapabiliriz hakkında bilgi. Toplumsal Problemler ve To...

Toplumsal problemler ve çözümleri nedir? Toplumsal mesuliyet nedir? Bu mevzuda neler yapabiliriz hakkında bilgi.



Toplumsal Problemler ve Toplumsal Mesuliyet



Bütün ülkelerce ve vatanımızda bir çok toplumsal mesele yaşanmaktadır. İşsizlik, yoksulluk, salgın hastalıklar, trafik, göç, çarpık kentleşme, israf, çevre kirliliği, çocuk istismarı, futbolda sertlik vb. bunlardan biride bazılarıdır.



İnsanlığın sorunları bir zincirin halkaları gibidir. Toplumda ve bütün ülkelerce yaşanmış olan sorunlara cevap bulunmadığı sürece bizleri de etkileyeceği bilinmelidir. Bu yüzden toplumsal duyarlılık gereklidir. Sorunlara hassas olmak, insanlığa duyarlılık anlamına gelir. Duyarlılık insanlığın gereğidir.



Toplumsal mesuliyet; yaşadığımız cemiyet ve vakalarla ilişki oluşturmak ve sorunların bilincinde olmaktır. Bu mesuliyet, çevredeki sorunlara karşı farkındalık oluşturmayı, sorunları belirlemeyi ve çözümü için ihtiyaç duyulan emek harcamaları yapmayı gerektirir.



Toplumsal sorunların çözümünde bireysel çabalar önemlidir. Her ferdin kendi yapabilecekleri ışığında sorunların çözülmesine katkıda bulunma sorumluluğu vardır.



Çevrede yaşanmış olan sorunların bilincinde olmak, sorunları yaşayan insanların neler hissettiğini anlayabilmek gerekir. Mesela; “Deprem felaketini yaşayan insanların bir günü iyi mi geçiyor, sıkıntıları nedir, onlar için neler yapılabilir?” düşüncesinde olmak, duyarlılık göstergesi olur.



Yoksul ülkelerde evlatların beşte birisi 5 yaşına erişemeden ölüyor. Gelişmiş ülkelerde bu oran % 1’dir. Yoksul ülkelerde 5 yaşından minik evlatların % 50’si yetersiz beslenmektedir. Dünya genelinde 854 milyon şahıs açlık çekiyor.



İşsizlik kişinin üstünde ruhsal baskı oluşturur. Gençler içinde işsizlik sertlik, kabahat, intihar, uyuşturucu bağımlılığı benzer biçimde toplumsal sorunlara zemin hazırlar.



Hava, su ve toprak yeryüzünde yaşamın devamını mümkün kılacak en mühim üç varlığımızdır. Dirimsel öneme haiz bu kaynaklarımızın endüstriyel atıklar, tarımda kullanılan zehirler, gübreler, genetiğiyle oynanmış ürünler, evsel atıklarla zarar görmesiyle ekolojik dengeler bozulmaya adım atmıştır. Bu durumda tabii çevrenin korunması insanlık için mühim bir mesele oluşturmuştur. Netice olarak insanoğlu çevrenin gelecekteki durumlarıyla ilgilenmek zorunda kalmışlardır.



Trafik vatanımızda en mühim ve cevap bekleyen sorunların biridir. Bu mesele toplumun her bireyini ilgilendirmekte; çözümü de toplumun tüm kesimlerinin ortak uğraşını ve duyarlılığını gerektirmektedir.



Deli dana, domuz gribi, kuş gribi, aids benzer biçimde bulaşıcı salgın hastalıklar insan yaşamı için tehdit oluşturmaktadır. Söz konusu haslalıklar günümüz dünyasında ulusal sınırları aşmıştır. Bu sebeple bu hastalıklarla mücadelede de internasyonal ortaklaşa iş mecburi hale gelmektedir.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Toplumsal Sorunlar ve Sosyal Sorumluluklar Nelerdir?
Toplumsal Sorunlar ve Sosyal Sorumluluklar Nelerdir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/toplumsal-sorunlar-ve-sosyal.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/toplumsal-sorunlar-ve-sosyal.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content