Uludağda kaç yarış pisti bulunur Nedir

Bursa - Uludağ 13 yarış pisti bulunur. Bursa'nın 36 km. güneyinde yer edinen Uludağ, ülkenin en gözde kış sporları merkezidir. Flora ve ...

Bursa - Uludağ
13 yarış pisti bulunur.

Bursa'nın 36 km. güneyinde yer edinen Uludağ, ülkenin en gözde kış sporları merkezidir. Flora ve faunasının zenginliği ile 1961 senesinde Ulusal Park duyuru edilen Uludağ, bir tek kış turizmine değil, yazları kampçılık, trekking ve günübirlik piknik etkinliklerine de olanak sağlamaktadır. Antik dönemde Olympos Misios adıyla tanınan Uludağ, tanrıların Troya Savaşını izlediği yer olarak mitolojideki yerini almıştır.

Uludağ Kayak Merkezi I. ve II. Gelişim Bölgeleri olmak suretiyle iki ayrı bölgeden oluşmaktadır. I. Gelişim Bölgesi yatırımlarını tamamlamış durumdadır. 1986 tarihinde gezim merkezi duyuru II. Gelişim Bölgesinde 3300 yatak kapasiteli 11 tane gezinsel tesis parseli düzenlenmiş olup 3300 yatak kapasiteli 11 tane parsel yatırımcıya tahsis edilmiştir.

Uludağ kayak merkezi Alp ve Şimal disiplini ile "Tur kayağı" ve "Helikopterli kayak" uygulamaları bakımından uygun coğrafya şartlarına haizdir. Kayak haricinde snow board, big foot, buz pateni, kar motosikleti aktiviteleri bulunabilir.

Ulaşım: Uludağ Ulusal parkına hem karayolu ile hem de teleferik ile ulaşım sağlanabilmektedir. Kayak Merkezi Bursa'ya karayolu ile 40, havaalanına 60 dakikadır.

Uludağ yolu kent merkezinden Ulusal Parkın girişine kadar 22 km., Ulusal Park Oteller Bölgesi arası 12 km.dir. Hususi vasıta ile gidiliyorsa Bursa'dan en uygun Çekirge yolundan çıkılabilir. Kış aylarında otomobilde da zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulmalıdır. Yol üstünde zincir alınacak ya da kiralanacak bölgeler bulunmaktadır.

Bilhassa kış aylarında günün her saatinde Bursa şehir merkezinden (Tophane semti) minibüs bulunabilir. Kayak merkezine çıkmak ortalama 1.5 saat sürmektedir.

Uludağ'a teleferikle çıkılabilir. Bursa Kadı Yayla (1235 m) içinde iki, Kadı Yayla Sarı Alan (1621 m.) içinde iki, toplam dört hat vardır. Her hatta 30 şahıs taşıyan bir kabin çalışır. Sadece kayak takımlarını teleferikle taşımak yasaktır. Teleferik Bursa'nın Teleferik semtinden 20 dakikada bir kalkar. Teleferik ilkin Kadı Yaylaya çıkar. Orada kabin değiştirip, Sarı Alana çıkan kabine binilir. Seyahat ortalama 25 dakika sürmektedir. Buradan Oteller Bölgesine ulaşmak için minibüs bulunmaktadır. Sarı Alanla Oteller Bölgesinin arası 7 km.dir. Yazın ek olarak Sarı Alandan Çoban Kayaya (1750 m) telesiyejle gidilebilir.

Coğrafya: 2543 metreye ulaşan doruğu (Kara Tepe) ile Batı Anadolu'nun en yüksek dağıdır. Çevre, orman örtüleri ile kaplıdır. Uludağ yöresi yarı ılıman iklim kuşağı üzerindedir. Hakim rüzgar yönü güneybatı-güney yönlerindedir.

Kayak alanı 1750-2543 m. yükseklik arasındadır. Kayak için uygun süre 20 Aralık-20 Mart tarihleri arasındaki dönemdir. Düzgüsel kış koşullarında üç metre dolayında kar yağışı alan yöre, mevsim başlangıcında toz kar, sonunda ise ıslak kar niteliği gösterir.

Konaklama ve Öteki Hizmetler: On ikisi kamu kuruluşuna, 15'i hususi sektöre ilişkin toplam 27 konaklama tesisinde 3000'in üstünde yatak kapasitesi bulunmaktadır. Avmleri, yeme-içme-eğlence bölgeleri, sıhhat ocağı hizmet vermektedir. Kayak araç-gereç satış ve kiralık bölgeler ile kayak hocaları bulunabilir.

Mekanik Tesisler ve Pistler: Oteller bölgesinde 8 telesiyej, 7 telesiki olmak suretiyle 15 mekanik tesiste 11.000 şahıs/saat kapasite mevcuttur. 13 değişik pist vardır

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Uludağda kaç yarış pisti bulunur Nedir
Uludağda kaç yarış pisti bulunur Nedir
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/uludagda-kac-yars-pisti-bulunur-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/uludagda-kac-yars-pisti-bulunur-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content