Veritabanı Nedir? Veritabanı Ne Demektir? Anlamı

1 Veritabanı İngilizcesi 3 Veritabanı Yöneticiliği Özet: “Veritabanı Nedir? Veritabanı Ne Anlamına gelir? Anlamı” başlıklı yazımızda Ver...


  • 1 Veritabanı İngilizcesi



  • 3 Veritabanı Yöneticiliği


  • Özet: “Veritabanı Nedir? Veritabanı Ne Anlamına gelir? Anlamı” başlıklı yazımızda Veritabanı nedir, Veritabanı ne anlama gelir, Veritabanı kelimesinin tanımı, Veritabanı Yöneticiliği, Veritabanı Dilleri, Veritabanı Modellemesi benzer biçimde Veritabanı hakkında detaylı detayları-bilgileri bulacaksınız.



    Özet: “Veritabanı Nedir? Veritabanı Ne Anlamına gelir? Anlamı” başlıklı yazımızda Veritabanı nedir, Veritabanı ne anlama gelir, Veritabanı kelimesinin tanımı, Veritabanı Yöneticiliği, Veritabanı Dilleri, Veritabanı Modellemesi benzer biçimde Veritabanı hakkında detaylı detayları-bilgileri bulacaksınız.


    Özet: “Veritabanı Nedir? Veritabanı Ne Anlamına gelir? Anlamı” başlıklı yazımızda Veritabanı nedir, Veritabanı ne anlama gelir, Veritabanı kelimesinin tanımı, Veritabanı Yöneticiliği, Veritabanı Dilleri, Veritabanı Modellemesi benzer biçimde Veritabanı hakkında detaylı detayları-bilgileri bulacaksınız.


    Veritabanı İngilizcesi



    Veritabanı kelimesinin İngilizce karşılıkları ise aşağıdaki gibidir



  •  Veritabanı – database

  • Veritabanı Hakkında Detaylı Bilgi



    Veritabanı tertipli bilgiler topluluğudur. Kelimenin anlamı bilgisayar ortamında gizlenen tertipli verilerle sınırı olan olmamakla beraber, daha çok bu anlamda kullanılmaktadır. Veritabanı yazılımı ise verileri dizgesel bir şekilde depolayan yazılımlara verilen isimdir. Birçok yazılım bilgi depolayabilir fakat aradaki fark, veritabanın bu bilgiyi verimli ve süratli bir halde yönetip değiştirebilmesidir. Veritabanı, bilgi sisteminin kalbidir ve etkili kullanmakla kıymet kazanır. Bilgiye lüzumlu olduğu vakit yetişebilmek esastır. İndeksi olmayan bir kütüphane ve tüm kitapların aynı kapağa haiz bulunduğunu düşündüğünüzde kütüphane kullanıcılarının ne kadar çok işi olacağını tahmin edersiniz. Bir veri tabanı bir kütüphanenin muhteşem bir dizin sistemi olduğu benzer biçimde , bununla birlikte kütüphanenin kendisidir. İlişkisel Veri tabanı Yönetim Sistemleri (Relational Database Management Systems – RDBMS) büyük miktarlardaki verilerin güvenli bir halde tutulabildiği, bilgilere süratli erişim imkanlarının sağlandığı, bilgilerin bütünlük içinde tutulabildiği ve birden fazla kullanıcıya aynı anda bilgiye erişim imkanının sağlandığı programlardır. Oracle veritabanı da bir ilişkisel veritabanı yönetim sistemidir.



    Veritabanı


    Veritabanı Yöneticiliği



    Günümüzde veritabanı sistemleri, bankacılıktan otomotiv sanayisine, sıhhat bilgi sistemlerinden şirket yönetimine, telekomünikasyon sistemlerinden hava taşımacılığına, çok geniş alanlarda kullanılan bilgisayar sistemlerinin alt yapısını oluşturmaktadır. Veritabanı fizyolojik olarak detayları-bilgileri tutarken mantıksal bir hiyerarşiye de haizdir. Veritabanı sistemlerinin kurulumu, konfigürasyonu, dizaynı, sorgulaması, güvenliği ve denetiminin karmaşık bir hal alması veritabanı yöneticiliği teriminin oluşmasına niçin olmuştur.Bir veri tabanı yöneticisi mantıksal data modelleme, fizyolojik veritabanı dizaynı çıkarma, fizyolojik olarak veritabanı oluşturma, Transact-SQL kullanarak sorgu yazma, Microsoft SQL Server kurulumu ve konfigürasyonu, güvenlik yönetimi ve konfigürasyonu, veritabanı yönetimi ve bakımı, veritabanı denetleme ve optimize etme işlerini üstlenir.



    Günümüzde veritabanı sistemleri bankacılıktan otomotiv sanayisine, sıhhat bilgi sistemlerinden şirket yönetimine, telekomünikasyon sistemlerinden hava taşımacılığına, çok geniş alanlarda kullanılan bilgisayar sistemlerinin alt yapısını oluşturmaktadır. Veritabanı fizyolojik olarak detayları-bilgileri tutarken mantıksal bir sisteme de haizdir. Veri tabanı sistemlerinin kurulumu, konfigürasyonu, tasarımı, sorgulaması, güvenliği ve denetiminin karmaşık bir hal alması veri tabanı yöneticiliği teriminin oluşmasına niçin olmuştur.



    Veritabanında aslolan mühim kavram, kayıt yığını ya da bilgi parçalarının tanımlanmasıdır. Bu tanıma Şema adı verilir. Şema veritabanında kullanılacak bilgi tanımlarının iyi mi modelleneceğini gösterir. Buna Veri Modeli (Data Model) meydana getirilen işleme de Veri modelleme denir. En yaygın olanı, İlişkisel Model’ dir (relational model), bu modelde veriler tablolarda saklanır. Tablolarda bulunan satırlar (row) kayıtların kendisini, sütunlar (column) ise bu kayıtları oluşturan bilgi parçalarının ne türden olduklarını belirtir. Başka modeller (Sistem Modeli ya da Ağ Modeli benzer biçimde) daha belirgin ilişkiler kurarlar.



  • Yiyecek Nedir? Yiyecek Ne Anlamına gelir? Anlamı


  • Ev Nedir? Ev Ne Anlamına gelir? Anlamı


  • Iyi sabahlar Nedir? Iyi sabahlar Ne Anlamına gelir? Anlamı
  • YORUMLAR

    Ad

    Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
    ltr
    item
    Ders Kitapları Konu Anlatımı: Veritabanı Nedir? Veritabanı Ne Demektir? Anlamı
    Veritabanı Nedir? Veritabanı Ne Demektir? Anlamı
    http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/VeritabanC4B1.jpg
    Ders Kitapları Konu Anlatımı
    https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/veritaban-nedir-veritaban-ne-demektir.html
    https://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/veritaban-nedir-veritaban-ne-demektir.html
    true
    5083728687963487478
    UTF-8
    Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content