Yaklaşma Nedir?

YAKLAŞMA a. Yaklaşmak eylemi. —Ask. Yaklaşma düzeni, bir muharebe bölgesine yaklaşan ve düşmanla temas durumunda olan bir birliğin...

YAKLAŞMA a. Yaklaşmak eylemi.

—Ask. Yaklaşma düzeni, bir muharebe bölgesine yaklaşan ve düşmanla temas durumunda olan bir birliğin almış olduğu seviye. || Yaklaşma istikameti, bir hedef ya da tehlikeli sonuç bir arazi parçasına giden, belirli bir büyüklükteki birlik için, elverişli hareket olanağı elde eden, çoğu zaman naturel örtüleri bulunan yol. || Yaklaşma yürüyüşü, taktik yürüyüş düzeniyle düşmana yaklaşmakta olan bir birliğin, muharebe hazırlığını çoğaltmak ve zayiatı azaltmak için, hareketini açılarak sürdürmesi.





—Cerr. Yaklaşma yolu, bir organa, belirli bir anatomik bölgeye ulaşmak için lüzumlu yolu belirlemek suretiyle çizilen ya da yarılan yer.


—Denize. Karaya yaklaşma, açık denizde seyreden bir geminin kıyıya doğru dümen tutması.


—Dy. Yaklaşma işareti, makiniste hususi bir noktaya (mesela yavaşlama işareti) yaklaştığını haber veren işaret. || Yaklaşma kilitlenmesi, bir tren, bir işarete ya da bir makasa yaklaşırken, bu işaret ya da makasın gerektirdiği hız koşullarına uymayacak bir uzaklığa vardığında işaretin ya da aygıtın manevrasını önleyen mekanizma, elektrikli düzenek.


—Havc. Bir uçağın, bir havaalanı yakınında, iniş pistine konmadan ilkin yapmak zorunda olduğu manevraların tümü. (Yaklaşma, telsizle izlenir ve geceleri ya da görüşün fena olduğu durumlarda radarlardan ve İLS* [instrument Landing System, aletli iniş sistemi] şeklinde güdüm düzeneklerinden yardım alır; pilot, İLS'nin uzayda oluşturduğu elektromanyetik raya gore, izlenen gerçek yörünge ile ideal iniş yörüngesi arasındaki yanal ve düşey farkları veren aletleri kullanarak yönünü saptar.) || Yaklaşma radarı, bir pilotu, iniş pistine giriş için bir eksen süresince radyofoniyle yönlendirmeyi elde eden düzenek. (Bk. ansikl. böl.) || Yaklaşma yöntemi, bir uçağın inişten ilkin, bir havaalanının yakınında yapacağı manevraları belirleyen yönetmelik hükümlerinin tümü.


—Mak. san. Bir ekip tezgâhında, bir parça ve bir ekip içinde, işleme işleminden ilkin ve çoğu zaman yüksek bir hızda gerçekleşen göreli hareket.


—Spor. Golfte, green dolaylarında meydana getirilen ve topu deliğe yaklaştıran vuruş.


—Şehirc. Yaklaşma mesafesi, her bir yapının naturel ışıktan yeterince yararlanmasını sağlayacak halde hesaplanan ve yönetmeliklerle belirlenen binalar arası en kısa uzaklık. (Bu uzaklık, mevcud ya da yapılacak binaların yüksekliğine ve site göre değişiklik gösterir.) [Eşanl. PROSPEKT]


—Uz. havc. iki uzay aracının yörünge üstünde kenetlenmesinden derhal ilkin gerçekleşen uzay buluşmasının bir evresi.


—ANSİKL. Havc. Yaklaşma radarı, pilotun, izlemesi ihtiyaç duyulan eksen üstünde olup olmadığını bilmesini sağlar; uçağın konumu olumsuzsa, rotada yapılması ihtiyaç duyulan düzeltmenin yönünü ve miktarını bildirir. Eksen, yönlendirilmiş, değişik özelliklerde iki yayım ile işaretlenmiştir; en yaygın olarak "çapraz demetler sistemi†denilen bir yayım sistemi kullanılır. Bu tür bir sistem, eksenin iki yanından aynı anda meydana getirilen iki yayımı elde etmek için yönlendirilmiş iki anten kullanılarak gerçekleştirilir; böylece eksen üstünde bulunan herhangi bir alıcı her iki yayımı da eşit güçte alır. Tayyare eksenden ayrıldığında, iki yayımdan biri daha kuvvetli olarak algılanacaktır, iki yayımın farklılaşması ya yüksek frekansın (taşıyıcı dalgalar) ya da alçak frekansın (bir yayımın işaretleri öteki yayımınkilerle ka- rışabildiğinden, işaretlerin modülasyonu ya da kesilme aralığı) ayırtedici özelliklerinden lanır.

Bu yöntemden, görüş koşullarının fena olduğu durumlarda, uçakların inişinde de yararlanılır. (-» İLS.)

Kaynak: Büyük Larousse







  • Yaklaşma fiili nedir, örnek verir misiniz?


  • Tankurt Manas - Ateşle Yaklaşma



yaklaşma

isim
  • Yaklaşmak işi, iktiran.




Birleşik Sözler

yaklaşma eylemi

yaklaşma fiili




 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Yaklaşma Nedir?
Yaklaşma Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/yaklasma-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/yaklasma-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content