Yararlanmak Nedir?

YARARLANMAK gçz. f. 1. (Bir şeyden) yararlanmak, ondan parasal, maddi ya da başka bir yarar sağlamak; yararlanmak: Bu uygulamadan he...

YARARLANMAK gçz. f.


1. (Bir şeyden) yararlanmak, ondan parasal, maddi ya da başka bir yarar sağlamak; yararlanmak: Bu uygulamadan hepimiz eşit derecede yararlanamadı.





2. (Bir kimseden, bir şeyden) yararlanmak, onlardan bir kazanç bir yarar elde etmek: Bir kitabından yararlanmak. Bir kimseden, bilgisinden, deneyiminden yararlanmak.


3. (Bir şeyden) yararlanmak, sağlamış olduğu olanakları kullanabilmek; yararlanmak: Son çıkan yasadan yararlanarak emekli oldu.


4. Bir şeyden yararlanmak, şu ya da bu halde davranma olanağı, fırsatı bulmak, bunu değerlendirmek; yararlanmak: Evi toplamak için hafta sonu tatilinden yararlandım. Tutuklu karışıklıktan yararlanıp firar etti. Ailesinin yokluğundan yararlanıp aklına eseni yapmış oldu.


5. Bir aletten, bir araçtan vb. yararlanmak, onu kullanmak: Marartgozlann yararlandığı bir vasıta.


6. (Bir kimseden, bir şeyden) yararlanmak, o kimseyi sömürmek, istismar etmek; o şeyden çıkar sağlamak, onları kullanmak: Onunkisi dostluk, arkadaşlık değil, senden yararlanmak istiyoc Bir kimsenin zaafından yararlanmak. Babasının ününden yararlanmak.


7. Tkz. Bir kimseden yararlanmak, onu cinsel açıdan kullanmak: Kızından yararlanmaya çalışan üvey baba.



♦ yararlanılmak edilg. f. Yararlanmak eylemine mevzu olmak; faydalanılmak.



—Coğ. Yararlanılan bölüm, organik koşulları çok elverişsiz kesimlerin karşıtı olarak, ülkenin değerlendirilen kısmı.


Kaynak: Büyük Larousse







  • AÖF talebe affından yararlanmak için ne yapılması gerekir?


  • Hastalıklardan korunabilmek için hangi sıhhat hizmetlerinden yararlanmak gerekir?



yararlanmak

(nesne almayan eylem)
  • Kendine yarar sağlamak, yararlanmak, yararlanmak.






yararlanmak ingilizcesi
  • /dan/ to benefit from, profit from, make good use of; to utilize





  • AÖF talebe affından yararlanmak için ne yapılması gerekir?


  • Hastalıklardan korunabilmek için hangi sıhhat hizmetlerinden yararlanmak gerekir?


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Yararlanmak Nedir?
Yararlanmak Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/yararlanmak-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/yararlanmak-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content