Yardım ve Dayanışma Konulu Kompozisyon

El ele beraberce yaşadığımız bu bütün ülkelerce yardım ve dayanışma mevzularında yazılmış yazı / kompozisyon. İnsanların tek başlarına gerç...

El ele beraberce yaşadığımız bu bütün ülkelerce yardım ve dayanışma mevzularında yazılmış yazı / kompozisyon.



Yardım ve Dayanışma Konulu Kompozisyonİnsanların tek başlarına gerçekleştiremeyeceği işler vardır. Bu bakımdan toplumda hepimiz birbirine gereksinim duyar. Başka insanlarla iş birliği ve iş kısımı içinde olmak yaşamı daha kolaylaştırır. Beraber iş yapabilme duygusu birlik ve beraberliği sağlamlaştırır.



Demokratik toplumların en mühim özelliklerinden birisi toplumu oluşturan bireylerin beraber çalışabilme becerisine haiz olmasıdır. İnsanlar kabiliyetleri ışığında toplumda değişik işler ve görevler üstlenir. Muhasebeci, avukat, hekim, dansçı, mühendis, pilot, öğretmen, terzi vb. meslekleriyle toplumda iş kısmına katkıda bulunmaktadır. Bu iş kısımı beraber yaşama, yardımlaşma, sorunlarla kafa edebilme, üretken olabilme açısından önemlidir.



İyi yaşamamıza destek olacak unsurlardan biri dayanışmadır. Dayanışma yardımıyla insanoğlu daha acele ve daha çok iş yapabilir. Atalarımız bu mevzuda “Bir elin nesi var, iki elin sesi var” diyerek birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemini vurgulamışlardır.



Yaşamak, zorlukları yenmek, başarı yolunda mesafe kazanabilmek için insanların birbirlerinin güçlerine, düşünce ve düşüncelerine gereksinimleri vardır.



Günümüzde toplumlar deprem, sel, yangın, açlık, kuraklık benzer biçimde sorunlarla karşılaşmaktadır. Kimi vakit bu sorunların çözümünde tek başına bir devletin imkanları yetersiz kalmaktadır. Bu şekilde zamanlarda insan olma ve mesuliyet sahibi olma bilinci ile başka cemiyet ve devletler mesuliyet üstlenmektedirler. Mesela; Pakistan’da meydana gelen sel felaketinin zararlarını hafifletmek amacıyla kampanyalar düzenlenmiştir.



Günümüzde insanların dayanışmasında aracı olan mühim kurum ve kuruluşlar vardır. Kızılay, Toplumsal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK), Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, LÖSEV, Uygar Yaşamı Destekleme Derneği ekranda görülen pencereden bir kaçıdır.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Yardım ve Dayanışma Konulu Kompozisyon
Yardım ve Dayanışma Konulu Kompozisyon
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/yardim-dayanisma.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/yardm-ve-dayansma-konulu-kompozisyon.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/yardm-ve-dayansma-konulu-kompozisyon.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content