Ziyaret Nedir?

ZİYARET, -ti a. (ar. ziyaret). 1. Bir kimselerle beraber olmak, onunla görüşmek, onu yoklamak vb. için yanına gitme: Ziyaretime gel...


ZİYARET, -ti a. (ar. ziyaret).

1. Bir kimselerle beraber olmak, onunla görüşmek, onu yoklamak vb. için yanına gitme: Ziyaretime gelmeniz beni çok sevindirdi. Ziyaretleriniz seyrekleşti.

2. Yakarış etmek, dilekte bulunmak, gezip görmek vb. amacıyla saygı duyulan, mukaddes sayılan bir yere gitme: Kâbe'yi ziyaret en büyük arzu- suydu. Mezar ziyaretinden dönüyorlarmış. 3. Bir hastaneye, bir cezaevine, bir öğretim kurumuna vb, hususi, kişisel sıfatla, bir kimseyi görmeye gitmek olgusu: Ziyaretler saat 13-20 arası yapılır. Ziyaret yasaktır.




4. Bir devlet adamıyla, bir politikacıyla vb. görüşmek suretiyle yurtdışına gitmek olgusu: Yabancı bir devlet adamının ziyaretini beklemek.

5. Bir yeri, bir binayı dolaşmak işi: Paris'i, bir müzeyi, rehber eşliğinde ziyaret.

6. incelemek, yerinde görmek, kıymetini saptamak vb. için bir yere gitmek işi: Bir gemiyi ziyaret.

7. Kimi meslek sahiplerinin (tıp, toplumsal), hastanın, müşterinin vb. bulunmuş olduğu yere gitmek işi: Hekim, ev ziyaretlerine vakit ayıramıyor.

8. Ziyaret etmek, bir yeri ya da bir kimseyi görmeye gitmek: Her bayram onları ziyaret ederdik.

—Esk. Ziyaret-i Kâbe, Kâbe'yi ziyaret etme: hacı olma. || Ziyaret-i kubur, mezarları, kabirleri ziyaret etme || Ziyaret-i resmiye, resmi ziyaret. || iade-i ziyaret — İADE.


—Cez. huk. Ziyaret izni, hükümlü ya da tutukluyla görüşmek için yetkililerden alınan izin. (Kapalı cezaevlerindeki hükümlü ve tutukluların on beş günde bir ziyaret günleri vardır. Açık ve yarı açık ceza- evleriyle çocuk ceza ve ıslahevlerinde haftada bigün ziyaret yapılabilir. Bu ziyaretlere hükümlü ya da tutuklunun yakınları gelebilir. Bunların dışındaki ziyaretler için C. savcılığından ziyaret izni almak gere- kir.)


—İSİ. İslam dini kurallarına ve geleneğine gore bir kimseyi, bir yeri görmeye gitme. (Bk. ansikl. böl.)


—Sonbahar. sant. Meryem Ana'nın hamile kuzini Elisabet'e yapmış olduğu ziyareti gösteren tablo.


—ANSİKL. Müslümanlıkta Kâbe, ziyareti ihtiyaç duyulan en mukaddes ve en başta gelen makamdır. Ek olarak din büyüklerinin türbelerini, mezarları, mukaddes bölgeleri ziyaret de İslam gelenekleri içinde yer alır. Din önde gelenlerini, aile büyüklerini, hastalık geçirenleri, yoksulları, kimsesizleri, tanıdık ve komşuları ziyaret de müslümanlıkta gelenektir. Ramazan, kurban bayramları benzer biçimde dinsel bayramlarda sözü edilen kimseler haricinde mezarlar ve türbeler de ziyaret edilir. Hz. Muhammet, bir hadisinde "Yakınlarına ziyareti bırakan cennete giremez†der. Türbe ve mezarların ziyaretinde oralarda yatanların ruhları için Fatiha okunması mümkün; onlardan herhangi bir istek ve istekte bulunulmaz. Türbelere bez bağlamak, para atmak benzer biçimde davranışlar İslam geleneği değildir.


ZİYARET
, Ağrı ilinin Patnos ilçesi merkez bucağına bağlı köy; 193 nüf. (1990). Köyde Yavuz Sultan Selim döneminden (1512-1520) kalma bir kümbet vardır.


ZİYARET
, Amasya'nın merkez ilçesi merkez bucağına bağlı belde; 2 529 nüf. (1990).

Kaynak: Büyük Larousse







  • Feysbuk'ta profilimi ziyaret edenleri iyi mi görebilirim?


  • Türkiye'nin En Çok Ziyaret Edilen Sitelerindeniz!


  • En sık ne tür siteleri ziyaret edersiniz?



ziyaret

isim (ziya:ret) Arapça
  • Birini görmeye, biriyle görüşmeye gitme, görüşme:
"Haftada iki gece ziyaretine giderdik."- H. F. Ozansoy.




Atasözü, deyim ve birleşik fiiller

ziyaret etmek

Birleşik Sözler

ziyaretgâh


ziyaret ingilizcesi


1. visit; call.

2. pilgrimage.


- etmek /ý/

1. to visit (someone); to call on (someone).

2. to visit (a place).

3. to make a pilgrimage to (a sacred place).


-e gitmek /ý/

1. to go to visit (someone, a place).

2. to go on a pilgrimage to (a sacred place).


-ine gitmek /ýn/ to go to visit (someone, a place).





  • Feysbuk'ta profilimi ziyaret edenleri iyi mi görebilirim?


  • Türkiye'nin En Çok Ziyaret Edilen Sitelerindeniz!


  • En sık ne tür siteleri ziyaret edersiniz?


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Ziyaret Nedir?
Ziyaret Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/ziyaret-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/ziyaret-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content