Bakkhos (Dionysos) Hakkında Bilgi

Hem Yunan hem de Roma mitolojisinde Şarap tanrısı olan bazı kaynaklarda Bakkhos bazı kaynaklarda da Dionysos olarak geçen mitolojik karakter...



Hem Yunan hem de Roma mitolojisinde Şarap tanrısı olan bazı kaynaklarda Bakkhos bazı kaynaklarda da Dionysos olarak geçen mitolojik karakter hakkında bilgi.



Bakkhos (Dionysos)Yunan ve Roma mitolojilerinde şarap tanrısıdır. Tanrıların başı olan Zeus’un oğludur. Tanrıça Rhea, gençliğinde deli olan Bakkhos’u iyi etmiş, ona üzümden şarap yapmasını öğretmiştir. Bakkhos, Naksos adasında, Kral Minos’un kızı Ariadne ile karşılaşmış, onunla evlenmiş, kendisine mücevherlerle süslü bir taç hediye etmiştir. Ariadne ölünce de onu gökyüzüne bir yıldız kümesi olarak serpiştirmiştir.



Atina’da ve Roma’da Bakkhos şerefine törenler yapılır, ona tapanlar bir araya gelerek şarap içip sarhoş olurlardı. Thebaia Kralı Pentheos Bakkhos’tan ve bu eğlencelerden nefret ettiği için ona tapmayı yasak etmiş, denizcilere onu yakalamaları için emir vermişti. Bakkhos, yakalanınca, denizcilerden, kendisini yurduna götürmelerini istedi, sözünü dinletemeyince gemiyi denizin ortasında durdurarak her yanından üzüm salkımları ile sarılmasını ve şarap akmasını sağladı. Denizcilerden biri hariç hepsi taş kesildiler, sağ kalanı ise Bakkhos’u yurduna götürmek zorunda kaldı.



Milâttan önce 186 yılında Roma Senatosu, Bakkhos şerefine yapılan törenleri yasak etti, çünkü bunlar, sarhoşluk dolayısı ile, birçok cinayetlerin işlenmesine, politik gayelerin tatbikine fırsat teşkil ediyordu.



Bakkhos efsanesinin eski Yunan edebiyat ve sanatında büyük yeri vardır. Yunan tiyatrosunun bu efsanelerden doğduğu söylenebilir.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Bakkhos (Dionysos) Hakkında Bilgi
Bakkhos (Dionysos) Hakkında Bilgi
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/bakkhos.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/bakkhos-dionysos-hakknda-bilgi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/bakkhos-dionysos-hakknda-bilgi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content