Black Moly (Blek Moli) Balığı Özellikleri ve Bakımı

Black Moly (Blek Moli) Balığı nasıl bir balıktır? Blek Moli Balığı türleri, üretimi, yaşam koşulları, beslenmesi, bakımı ve özellikleri hakk...



Black Moly (Blek Moli) Balığı nasıl bir balıktır? Blek Moli Balığı türleri, üretimi, yaşam koşulları, beslenmesi, bakımı ve özellikleri hakkında bilgi.





Black Moly (Blek Moli)



Oldukça geniş bir coğrafi alana yayılmışlardır. Amerika Birleşik Devletleri nin Güneyi, Merkezi Amerika, Güney Amerikanın kuzeyi ve Meksika doğal olarak bulundukları yörelerdir.



En çok tanınan türleri : Mollienisia Latipinna, Mollienisia Sphenops, Mollienisia Velifera’dır. Bunların genellikle akvaryumlarda seçimle ve melezlendirmeyle elde edilmiş türleri bulunur. Örneğin akvaryumlarda çok görülen ve sevilen lekesiz siyah tür Mollienisia latipinna’nın seçme ile elde edilmiş bir türüdür. Doğada hiç bir zaman saf siyah türe rastlanmaz. Blek moli diye tanınan balık bu türetilmiş formdur. Yine türetilmiş bir diğer formu bizde «Aykuyruk» diye tanınan «Lir Kuyruklu Moli» dir. Bunlar akvaryum balıklarının en dekoratif ve sevilenlerindendir. Rengi koyu siyahtır. Adeta bir kadifeyi andıran matlıktadır. Ancak balık irileştikçe, rengi o eski koyuluğunu kaybeder. Erkekleri dişilerine nazaran daha küçüktür. Ortalama dört santim kadardır. Dişileri daha geniş ve uzun olur. Ortalama olarak altı santimi bulurlar.



Mollienisia bu ailenin en hassas ve dayanıksız türüdür. Geniş bir ısı kuşağında yaşayabilmelerine (16-18°) rağmen, ısı değişikliklerinden son derece çabuk etkilenir ve hastalanırlar. En iyi geliştikleri ısı 26 C° dir.



Bu ailenin diğer türlerinin aksine, fazla etten hoşlanmazlar. Bu tür beslenme, pullarında kabarma meydana gelmesine sebep olur. Black Molly’ler yosunlu, iyi ışıklandırılmış akvaryumlarda daha iyi bir gelişme gösterirler. Alg yönünden akvaryum çok fakirse, haşlanmış ıspanak veya marul verilmesi oldukça yararlıdır.



Black Mollyler altı haftada bir doğururlar. Bir defada doğurdukları yavru sayısı, 10 ilâ 100 arasında değişir. Yavrular oldukça büyük, bol havalandırılmış ve iyi bitkilendirilmiş bir akvaryumda süratle gelişirler. Bununla birlikte iyi bir beslenmeyi gerektirirler. Günde dört beş kez, beş on dakika içerisinde yiyip bitirebilecekleri oranda yemlemek, sık sık ıspanak suyu vermek gelişmelerine yardımcı olacaktır. Akvaryumun suyunu hafifçe tuzlandırmak, yavruların daha koyu ve parlak bir siyahlığa sahip olmasını neden olacaktır. Yavrular yeterince büyümeden karma akvaryumlara veya büyük balıkların yanına konulmamalıdır. Dikkat çeken renkleri yüzünden diğer balıklara yem olabilirler.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Black Moly (Blek Moli) Balığı Özellikleri ve Bakımı
Black Moly (Blek Moli) Balığı Özellikleri ve Bakımı
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/07/blek-moli.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/black-moly-blek-moli-balg-ozellikleri.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/black-moly-blek-moli-balg-ozellikleri.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content