Diyabet ve saç dökülmesi arasındaki bağlantı uzun zaman önce kurulmuştur. Diyabet, saç dökülmesine veya saç dökülmesine neden olan hormon...
Diyabet ve saç dökülmesi arasındaki bağlantı uzun zaman önce kurulmuştur.
Diyabet, saç dökülmesine veya saç dökülmesine neden olan hormona bağlı bir hastalıktır.
Sık sık saç dökülmesi, diyabetin erken semptomlarından biri olarak düşünülür ve bu da başka komplikasyonları önlemek için derhal tedavi gerektirir. Saç büyümesi, şeker hastalığından etkilenir ve bu yavaş yavaş saç dökülmesine yol açar.
Hastalık aşırı derecede kaygı yarattığından doğrudan stres doğrudan şeker hastalığına ve saç dökülmesine bağlıdır ve bu saç dökülmesinin başlıca nedeni haline gelmektedir.
Diyabet Saç Dökülmesine Yöneliktir:
Diyabet, vücudun karbonhidratları doğru bir şekilde metabolize etmesi güçleştiğinde ortaya çıkar. Diyabetikler kan dolaşımı ve kan şekeri düzeyleri bozulduğundan deri hastalıklarına karşı oldukça hassastırlar.
Bozulmalar ve küçük yaralar genellikle iyileşmek için nispeten uzun zaman alır; Bu nedenle iyileşme hızı nispeten daha yavaştır ve saçların tekrar büyümesini engeller.
Diyabetiklerin normal büyüme sürecini sürdürememesi saç dökülmelerinin gözle görülür bir şekilde azalmasına neden olur. Diyabet nedeniyle kafa derisi üzerindeki bakteri ve mantar enfeksiyonları da saç dökülmesine, dolayısıyla şeker hastalığına ve saç dökülmesine neden olabilir.
Normalde, sağlıklı bir kişi her gün elli yüzlerce tel saçını kaybedecekti. Bu nedenle, saç dökülmesi hızla artarsa, tedavi edilmemiş şeker hastalığı saç dökülmesini daha da tırmandırabileceğinden tıbbi yardım isteyebilirsiniz.
Süreç:
Diyabet genellikle saç dökülmesine neden olur ve sonuçta bir sonuç olabilir Tıbbi stres veya belirli reçeteli ilaçların diyabetlilere olan yan etkileri. Her biri kişiye özel ilaçlara farklı tepkiler verdiği için genellikle kişinin vücuduna bağlıdır. Kronik şeker hastalığının sebep olduğu stres, saç büyümesini azaltır.
Yedi sekiz aylık bir sürenin sonunda kıl follikülleri dinlenme dönemine girer ve kademeli olarak yeni saç büyümesi ile yer değiştirir. Değiştirilen ipler, eski saçları kafa derisinin yüzeyine iter ve saç dökülür, telogen effluvium olarak bilinir.
Bir otoimmün problem:
Saç dökülmesinin diğer nedeni Şeker hastalığına yakalanması, otoimmün bir problemdir ve bu da kafa derisinde bir veya daha fazla küçük kel lekeler oluşmasına neden olur. Bu hastalığa alopesi areata denir.
Bir işlevsiz tiroid bezi, cilt döküntüsü vitiligo, kötü niyetli anemi veya Tip 1 diyabet gibi diğer ek otoimmün problemler genellikle beraberinde verilir.
Genellikle Tip 2 Şeker hastalığı hormonal dengesizlik polikistik over sendromuna neden olduğunda ortaya çıkar. Her iki koşul da, insülin ile reaksiyona giren vücuttaki hücrelerin düşük insülin direncine işaret eden insülin direnciyle ilişkilidir.
Erken teşhis ve izleme: Diyabet, sıklıkla tespit edilmemiştir çünkü semptomlar, Erken safha önemli kabul edilmez.
Bu erken bir tespit zararlı etkilerini yavaşlatabileceği için büyük bir sorundur. Diyabetin semptomlarından bazıları, bulanık görme, sık idrara çıkma, akut açlık, artan susama, alışılagelmiş kilo kaybı, yorgunluk ve gereksiz tahriş olabilir.
Bu semptomların herhangi birinin erken teşhisi ve erken tedavi, erken dönemde yardımcı olabilir Hem diyabette hem de aşırı saç kaybında düzelme.
Kan şekeri seviyelerinin dikkatli bir şekilde izlenmesi kontrol sağlamaya yardımcı olan ve dolayısıyla çeşitli uzun vadeli komplikasyonların gelişimini geciktirecek ilgili bilgileri sağlar.
Şeker hastalığının bu uzun vadeli komplikasyonlarından bazıları, kan damarlarının ve sinirlerin hasarlanması, böbreklerin işlevinin kaybedilmesi, sansasyon kaybı, kalp hastalığı ve inmeler olabilir.
Saç dökülmesi normalde diyabetin başlangıcında başlar Ve hastalık vücut tarafından yüklendikten sonra giderek daha da kötüleşir.
Saç dökülmesinin belirlenmesi, saç dökülmesinin kökenini bilmek çok önemlidir.
[1 9459001] Başka sorunlardan kaçınabilmeniz ve sorunu çözmede yardımcı olmayacak saç losyonları ve saç kremi kullanmamak için nitelikli bir doktor tavsiyesi aramanız gerekiyor.
YORUMLAR