Her İnsan Değerlidir Konusu İle İlgili Kompozisyon

Her insan değerlidir mevzusu ile ilgili olarak yazılmış örnekli güzel bir yazı / kompozisyon. Ben İnsanım mevzusu hakkında yazı / kompozisyo...



Her insan değerlidir mevzusu ile ilgili olarak yazılmış örnekli güzel bir yazı / kompozisyon. Ben İnsanım mevzusu hakkında yazı / kompozisyon.



Her İnsan Değerlidir.İNSANLIK DERSİ



Çanakkale Savaşlar’ında savaşıp, bir kolu ile bir ayağını kaybeden Fransız Generali Bridges, yurduna döndükten sonrasında anlattığı bir harp hatırasında şöyleki diyor:



“Fransızlar, Türkler benzer biçimde mert bir milletle savaştıkları için daima iftihar edebilirsiniz. Asla unutmam. Cenk sahasında döğüş bitmişti. Yaralı ve ölülerin içinde dolaşıyorduk. Az evvel Türk ve Fransız askerleri süngü süngüye gelip ağır kayıplar vermişlerdi. Bu sırada gördüğüm bir hadiseyi ömrüm süresince unutamayacağım. Yerde bir Fransız askeri yatıyor, bir Türk askeri de kendi gömleğini yırtmış onun yaralarını sarıyor, kanlarını temizliyordu. Tercüman vasıtası ile şöyleki bir konuşma yaptık:



“Niçin öldürmek istediğin askere yardım ediyorsun?” Mecalsiz haldeki Türk askeri şu karşılığı verdi:



“Bu Fransız yaralanınca cebinden yaşlı bir bayan resmi çıkardı. Birşeyler söylemiş oldu, anlamadım ama herhalde anası olacaktı. Bana ait ise kimsem yok. İstedim ki, o kurtulsun, anasının yanına dönsün”. Bu soylu ve alicenap his karşısında hüngür hüngür ağlamaya başladım. Bu sırada, buyruk subayım Türk askerinin yakasını açtı. O anda gördüğüm manzaranın yanaklarımdan sızan yaşlarımı dondurduğunu hissettim. Çünkü, Türk askerinin göğsünde bizim askerinkinden çok ağır bir süngü yarası vardı ve bu yaraya bir tutam ot tıkamıştı. Az sonrasında ikisi de öldüler…”



İnsan Değerlidir



Kıymet terimi; bir şeyin önemini belirlemeye yarayan ölçü, bir şeye verilen kıymettir. İnsanın kıymeti derken, insanoğlunun başka canlılar arasındaki hususi yeri anlaşılır. Herbert; “Her insan bir dünyadır.” diyerek insanoğlunun kıymetini vurgulamıştır.



İnsan ne durumda ve hangi koşullar altında bulunursa bulunsun, inancı, rengi, ırkı, konumu, ne olursa olsun yalnız insan olduğundan değerlidir. Her insana bu değerin verilmesi gerekir.



Buna karşılık insan, canlılar içinde başkası düşüncesine haiz tek varlıktır. Başkalarını düşünme, onları dikkate alma, onlara saygı ve sevgi gösterme insanların ahlaki özünün gereğidir. Bu özünün gereği olarak kendine yapılmasını istemediği bir kötülüğü, başkalarına yapmasının uygun olamayacağını anlamış olur. İnsanın bu yönü, kendisi için de “insan hakları” daha mühim yapmaktadır.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Her İnsan Değerlidir Konusu İle İlgili Kompozisyon
Her İnsan Değerlidir Konusu İle İlgili Kompozisyon
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/her-insan-degerlidir.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/her-insan-degerlidir-konusu-ile-ilgili.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/her-insan-degerlidir-konusu-ile-ilgili.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content