Korint Nerededir? Korint Tarihi ve Kanalı Hakkında Bilgi

Korint nerededir? Mora Yarımadasında yer edinen eski ve zamanı bir kent olan Korint, Korint zamanı ve Korint Kanalı hakkında bilgilerin yer ...



Korint nerededir? Mora Yarımadasında yer edinen eski ve zamanı bir kent olan Korint, Korint zamanı ve Korint Kanalı hakkında bilgilerin yer almış olduğu yazımız.



Yunanistan’da, Mora Yarımadası’nda eski çağların en mühim uygarlık merkezlerinden birisi olan zamanı bir şehirdir. Bugün, bu eski şehrin 6 km kadar şimal doğusunda, 20.000 kişilik nüfusu olan ve aynı ismi taşıyan bir kent mevcuttur.



Zamanı Korint’in etrafını yüksek surlar çevirirdi. Korint şehri, Korint kıstağı (berzah) üstünde bulunduğundan, Mora yarımadasından kuzeyde kalan aslolan Yunanistan’a gidebilmek için Korint şehrinden geçmek gerekiyordu. Bu coğrafi şartları yardımıyla Korint çok kısa bir zamanda Yunanistan’ın en mühim tecim merkezlerinden birisi durumuna terfi etti.



M.Ö. 700’de vapur yapımının gelişmesi, Korint’in daha çok ehemmiyet kazanmasına yol açtı. Yunanistan’ın tüm dış ticaretini, özellikle garp ile olan alışverişini elinde tutmaya başladı. Korfu adasında ve İtalya’da bir sürü koloniler meydana getirdi.

Tarihte Korint



Korint şehrinin ilk kez kimin tarafınca kurulduğu kati olarak bilinmiyor. Korint, Yunan medeniyetinin, sanat ve edebiyat bakımından Atina’dan sonrasında gelen ikinci büyük merkeziydi. O çağlarda yaşamış olan Korintliler, dünyanın en başarıya ulaşmış bronz işçileriydi. Korint şehri, çok ilerlemiş olan bu işçilik yardımıyla baştan başa bronz heykellerle bezenmişti. Zaman içinde Atinalılar’ın siyasal ve ticari bakımdan kuvvetlenmesi Korintliler’i tedirgin etmişti. Bu nedenle Korint, Sparta’nın Peloponez savaşlarını çıkarmasına sebep oldu. Bu durumu, M. Ö. 395 ile 387 içinde meydana getirilen Korint Savaşı takip etti. Bir süre sonra, Yunanistan’ın Roma ile yapmış olduğu muharebede düşmanların eline geçti ve yakılıp yıkıldı. Bundan yüz yıl sonrasında Julius Caesar Korint’i tekrardan onararak Roma İmparatorluğu’nun en güzel şehirlerinden birisi durumuna getirdi. Korint, tarihte iki kere Osmanlılar; bir kere de Venedikliler tarafınca ele geçirildikten sonrasında, 1858’de büyük bir depremde baştan başa yıkıldı.

Korint Kanalı

Korint Kanalı 1882’de bir Fransız Şirketi tarafınca başlanarak 1893’te Yunanlılar tarafınca tamamlanan ufak bir kanaldır. Korint kıstağındaki bu kanal yardımıyla Ege Denizi’nden Yunan Denizi’ne kolayca geçilebilir. Korint Kanalı’nın uzunluğu 6.342 metre, genişliği 25 metre, derinliği ise fakat 8 metre kadardır. Kanal, orta büyüklükte olduğundan pek büyük gemilerin geçmesine elverişli değildir. Korint Kanalı’nın şark ucunda Isthmia; garp ucunda da Poseidonia adlı şehirler vardır.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Korint Nerededir? Korint Tarihi ve Kanalı Hakkında Bilgi
Korint Nerededir? Korint Tarihi ve Kanalı Hakkında Bilgi
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/korint-nerededir-korint-tarihi-ve-kanal.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/korint-nerededir-korint-tarihi-ve-kanal.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content