Kurşun Nasıl Elde Edilir?

Kurşun elementi nasıl elde edilir? Zehirli olduğu bilinmesine rağmen bir çok farklı yerde ve noktada kullanılan kurşunun nasıl elde edildiği...



Kurşun elementi nasıl elde edilir? Zehirli olduğu bilinmesine rağmen bir çok farklı yerde ve noktada kullanılan kurşunun nasıl elde edildiği ile ilgili bilgilerin yer aldığı yazımız.



KurşunKurşun, filizlerinden, «kavurma metodu» denilen bir usulle elde edilir. Bu usulde kurşun filizi, meselâ galen, hava akımında ısıtılarak kavrulur. Önce kurşunun oksidiyle sülfatı meydana gelir; sonra bunlar galenin geri kalanı ile bir arada yeniden kavrulur, bu sefer de «metalik kurşun» la «kükürt dioksit» meydana gelir. Son zamanlarda kireç taşı ve silisle yapılan elde etme işlemleri daha iyi sonuçlar vermiştir. Ayrıca, elektrolitik metodla da kurşun elde edilir.



Yeni elde edilmiş, ya da yeni kesilmiş bir kurşun parçasının yüzeyi gümüş gibi parlaktır. Yalnız, havada hemen donuk, mavimtırak kurşuni bir renk alarak oksitlenir. Kurşun o kadar yumuşaktır ki tırnakla bile çizilebilir. Çok ince olmayan levhalar, fazla ağırlık çekemeyen teller haline getirilebilir. Kurşunun 2 santimetresine 7,5 ton baskı yapılırsa sıvı haline geçer.



Kurşun Zehirdir!



Kurşun yalın halde de, bileşik halinde de kuvvetli zehirdir. Suda çözünmiyen bileşikleri bile organizmaya geçer, yavaş zehirlenmelere yol açar. Kurşun zehirlenmeleri kendini birden göstermez, bundan dolayı ilk anlarda önem verilmez. Zehirlenen kimsede zamanla keyifsizlik, halsizlik, kas ağrıları, dişlerin dökülmesi gibi belirtiler görülür, önlenmezse ölümle sonuçlanabilir.



Hava akımında bütün asitler kurşunu etkiler. Sularda bulunan karbon dioksit de kurşuna etki eder. Böylece, içinden içme suları geçen kurşun borularda zehirli bir bileşik olan «kurşun karbonat» meydana gelir. Yalnız, gerek bu bileşik, gerekse sularda bulunan sodyum ve potasyum tuzları kalsiyum ve mağnezyumla birleşip suda çözünmiyen bileşikler meydana getirirler, bunlar boruların içini kaplar, suda çözünen kurşun bileşiklerinin suya geçmesine engel olurlar.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Kurşun Nasıl Elde Edilir?
Kurşun Nasıl Elde Edilir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/kursun.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/kursun-nasl-elde-edilir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/kursun-nasl-elde-edilir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content