Robert Baden-Powell Kimdir?

Tam ismi Sir Robert Stephenson Smyth Baden-Powel olan Robert Baden-Powell kısaca izciliği kuran kişinin yaşamı ile ilgili bilgiler. Robert B...



Tam ismi Sir Robert Stephenson Smyth Baden-Powel olan Robert Baden-Powell kısaca izciliği kuran kişinin yaşamı ile ilgili bilgiler. Robert Baden-Powell Kimdir?



Robert Baden-Powell



Sir Robert Stephenson Smyth BADEN-POWEL (22 Şubat 1857, Paddington, Londra, Birleşik Krallık – 8 Ocak 1941, Nyeri, Kenya)



İlk İzcilik Teşkilâtını kuran İngiliz askeridir. Öğrenimini Charterhouse’da yapmış, 1876’da orduya iştirak etmiştir. Hindistan’da, Afganistan’da ve Cenup Afrika’da vazife almıştır. Emrindeki 1.200 askerle Mafeking’de 215 günlük bir kuşatmaya dayanmış, bu başarısından dolayı tuğgeneralliğe yükseltilmiştir.



Afrika’da Boer Savaşı esnasında İngiltere’ den gelen tecrübesiz askerlerin eğitimini üstüne alan Baden – Powell, bu ödevini İzcilik kurallarını kullanarak başarmıştı. Gençlerin açık arazide ve dağlık bölgelerde hareket etmekte güçlük çektiklerini görerek İzcilik mevzusunda bir takım kurallar meydana getirdi.



1903’te İngiltere’ye döndüğünde, genç evlatların yetiştirilmesinde ordudaki tecrübelerinden faydalandı. 1907’de Brownsea adasında bir kamp kurdu. 1 sene sonrasında «Adam Çocuklar İçin İzcilik» adlı kitabını yayınladı ve İzcilik Teşkilâtını kurdu. Kız kardeşi Agnes, Baden – Powell’in yardımı ile kız izciler için de bir teşkilât meydana getirdi. Baden-Powell 1910’da ordudan ayrıldı.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Robert Baden-Powell Kimdir?
Robert Baden-Powell Kimdir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/Robert-Baden-Powell.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/robert-baden-powell-kimdir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/robert-baden-powell-kimdir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content