Acı Yemenin Yarar ve Zararları Nelerdir? Yemeklere Acı Katmak Sağlığa Zararlı mıdır?

1 Acı Yemenin Etkileri 3 Acı Yemek İnsanı Asabi Yapıyor Acı yemek faydalı mıdır, acı yemek zararlı mıdır, yemeklerde acı kullanmak sağlı...


  • 1 Acı Yemenin Etkileri



  • 3 Acı Yemek İnsanı Asabi Yapıyor


  • Acı yemek faydalı mıdır, acı yemek zararlı mıdır, yemeklerde acı kullanmak sağlığa zarar verir mi, acı biber yemenin sağlığa faydaları ve zararları nelerdir, acı yeyince vücudumuzda ne gibi değişiklikler olur, acı yemenin etkileri nelerdir.



    Acı yemek faydalı mıdır, acı yemek zararlı mıdır, yemeklerde acı kullanmak sağlığa zarar verir mi, acı biber yemenin sağlığa faydaları ve zararları nelerdir, acı yeyince vücudumuzda ne gibi değişiklikler olur, acı yemenin etkileri nelerdir.


    Acı yemek faydalı mıdır, acı yemek zararlı mıdır, yemeklerde acı kullanmak sağlığa zarar verir mi, acı biber yemenin sağlığa faydaları ve zararları nelerdir, acı yeyince vücudumuzda ne gibi değişiklikler olur, acı yemenin etkileri nelerdir.


    Acı Yemenin Etkileri



    Acı biber merhemi derideki ağrı ve ısı reseptörlerin uyarmakta ve böylece burada kan dolaşımı artarak rahatsızlık veren maddeler o bölgeden taşınır ve ağrılar azalarak zamanla rahatsızlık yok olur.


    Acı Yemek Mideye Zaralı mıdır?



    Prof. Dr. Mustafa Taşkın, Mide ağrısına karşı alınması gereken önlemleri anlatırken bu soruya şöyle cevap vermiş;

    ”Acının ülser üzerinde büyük bir etkisi yok. Soğan sarımsağın yanında acının lafı bile olmaz. Örneğin acı biber çiğ yenirse, sindirimi zor olduğundan ağrı yapabilir. Ama yemeğin içersinde yoğrulmuş bir acı zarar vermez.”



    acı biber acısı



    Çok acı, baharatlı yemenin mideye zararı var mı?

    Marmara Üniversitesi Gastroenteroloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Kalaycı bu soruya şöyle yanıt vermiş:

    ”Baharatlar sağlıklı birine zarar vermez. Ancak reflü hastalarının baharatlardan uzak durması gerekebilir. Bir de şu noktayı vurgulamak istiyorum: Bir gıdanın bir insanı rahatsız etmesi, ille de bir mide hastalığının olduğu anlamına gelmiyor. Bazı gıdalar, bazı insanları rahatsız eder. Bu durumda da yiyeceği yememek lazım. Bunu doktor değil, o kişi bilir.”


    Acı Yemek İnsanı Asabi Yapıyor



    Yediğiniz yemekler sadece sağlığınızı değil, kişiliğinizi de etkiliyor. İtalyan bilim adamlarına göre; acı yemek insanı sinirli yapıyor. 5 yıl boyunca 1200 kişiyi inceleyen uzmanlar, bu deneklerin bir kısmına her gün acılı besinler verdi. Sonuçta, bu kişilerin zamanla acı yemeyen kişilerden daha sinirli bir yapıda olduğu ortaya çıktı. Acılı besinler, sinirliliğe neden olan noradrenalin hormonlarının salgılanmasını hızlandırıyor. Acılı gıdalarla beslenen kişilerde, çabuk sinirlenme ve öfkesine hakim olamama gibi durumlar daha sık görülüyor. Uzmanlar, acı yemekten vazgeçmeyen Latin Amerikalı ile Akdenizliler’in ‘çabuk sinirlenme’ özelliklerini bu duruma bağlıyor.



    Bunun sebebi acı, baharat ya da keskin kokulu yiyeceklerin mukus salgısının incelmesine ve kolayca akar hale gelmesine sebep olmalarıdır. Bu tür yiyeceklerin bu sayede ciğerlerin ve solunum yollarının temizlenmesine yardımcı olduğu biliniyor. Acı bir şey yediğimizde gözlerimiz yaşarır ve burnumuz akmaya başlar. Aslında eşzamanlı olarak aynı şey akciğerlerimizde de olur. Acı yiyeceklerin yemek borusundaki ve midedeki sinir uçlarını uyararak vücudumuzun bu tip tepkiler vermesine yol açtığı düşünülüyor. Kimi araştırmacıların çalışmaları, acı yiyeceklerin içinde bulunan maddelerin, solunumla ilgili hastalıklarda kullanılan ilaçlardaki maddelerle çok benzeştiğini ortaya koymuş. Bunlara ek olarak mukus salgısını bu şekilde hareketlendiren maddelere “mukokinetik” dendiğini belirtmekte fayda var. Kırmızı biber bu tip maddelerin en iyi örneği. Sarımsağın ve soğanın ise mukus temizleyici özelliği var.



    Acı kırmızı biberin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri, özellikle kanser hücrelerini yok eden özelliği, İngiltere de yapılan bir araştırmayla bir kez daha doğrulandı. Nottingham Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, jalapeno biberinin (acı kırmızı biber) içinde bulunan “kapsaisin” maddesinin, hücrelerin enerji üreten ısı odası mitokondriye saldırarak, kanser hücrelerinin ölümünü tetiklediği belirlendi.



    Araştırmaya göre, kapsaisindeki molekül ailesi vaniloidler, kanser hücrelerindeki protein gelişimine engel olarak “apostosis”i veya hücre ölümünü tetikliyorlar. Vaniloidler, bunu yaparken, etraftaki sağlıklı hücrelere zarar vermiyorlar.



    Kapsaisin etken maddesini akciğer ve pankreas kanser ücrelerinde deneyen bilim adamları, bu etken maddenin tümörlü hücrenin tam kalbine saldırdığını belirterek, “Tüm kanserlerin Aşil topuğunu keşfettiğimizi düşünüyoruz” diye konuştular.



    Araştırmaya başkanlık eden Timothy Bates, kanserli hücredeki mitokondrinin biyokimyasal yapısının normal hücrelerdekinden çok farklı olduğunu kaydetti. Bates, bir doz kapsaisinin bir kanser hücresinin apostosise girmesine yol açtığını, ancak normal hücrede bu sonuca yol açmadığını belirterek, “Bu, kanserli hücreleri doğuştan diğerlerinden ayıran ve savunmasız olduğunu gösteren bir durum” dedi.



    Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi nde 2006 da yapılan bir araştırmada da acı kırmızı biberde yoğun olarak bulunan alkaloid madde kapsaisinin, kanser başta olmak üzere birçok sağlık sorununda olumlu etkiye sahip olduğu belirlenmişti.



    ABD nin Los Angeles kentindeki Cedars-Sinai hastanesi Kanser Enstitüsü ve Kaliforniya Üniversitesi nde yapılan bir başka araştırmada da kırmızı biberin içinde yoğun olarak bulunan ve acılığını veren kapsaisinin, prostat kanseri hücrelerini yok eden etkisi ortaya çıkarılmıştı. Los Angeles taki Cedars-Sinai Hastanesi Kanser Enstitüsü ve California Üniversitesi nde yapılan araştırmaya göre, acı kırmızı biberde yoğun olarak bulunan alkaloid madde kapsaisin, kanserli prostat hücrelerine enjekte edildiğinde, bunların parçalanarak yok olmalarını sağlıyor.



  • GSS (Genel Sağlık Sigortası) Borç Ödeme Nereden Yapılır?


  • GSS (Genel Sağlık Sigortası) Borç Sorgulama


  • Ağaç Kavunu Reçeli Malzemeleri ve Nasıl Yapılır?
  • YORUMLAR

    Ad

    Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
    ltr
    item
    Ders Kitapları Konu Anlatımı: Acı Yemenin Yarar ve Zararları Nelerdir? Yemeklere Acı Katmak Sağlığa Zararlı mıdır?
    Acı Yemenin Yarar ve Zararları Nelerdir? Yemeklere Acı Katmak Sağlığa Zararlı mıdır?
    http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/acC4B1-biber-acC4B1sC4B1.jpg
    Ders Kitapları Konu Anlatımı
    https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/04/ac-yemenin-yarar-ve-zararlar-nelerdir.html
    https://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/04/ac-yemenin-yarar-ve-zararlar-nelerdir.html
    true
    5083728687963487478
    UTF-8
    Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content