Dudak Şişmesi Nedir? Neden Oluşur? AFT Nedir? Dudak Uçuklaması (Uçuk) Nedir? Tedavisi

1 Dudakta Oluşan Şişlik 3 AFT Nedir? Dudaklar niçin şişer, dudak etrafının şişmesinin sebepleri nedir, dudak uçuklaması ne anlamına geli...


  • 1 Dudakta Oluşan Şişlik



  • 3 AFT Nedir?


  • Dudaklar niçin şişer, dudak etrafının şişmesinin sebepleri nedir, dudak uçuklaması ne anlamına gelir, uçuk olduğunda ne yapılmalıdır, dudak uçuklamasının tedavisi nedir, dudak uçuklamasının sebepleri nedir, aft nasıl oluşur, aft ne anlamına gelir.



    Dudaklar niçin şişer, dudak etrafının şişmesinin sebepleri nedir, dudak uçuklaması ne anlamına gelir, uçuk olduğunda ne yapılmalıdır, dudak uçuklamasının tedavisi nedir, dudak uçuklamasının sebepleri nedir, aft nasıl oluşur, aft ne anlamına gelir.


    Dudaklar niçin şişer, dudak etrafının şişmesinin sebepleri nedir, dudak uçuklaması ne anlamına gelir, uçuk olduğunda ne yapılmalıdır, dudak uçuklamasının tedavisi nedir, dudak uçuklamasının sebepleri nedir, aft nasıl oluşur, aft ne anlamına gelir.



    Mühim; Tamamen bilgi amaçlıdır. Uzmana başvurmanız gerekmektedir…


    Dudakta Oluşan Şişlik



    Aft ağız içinde çoğunlukla yanak ve dudak mukozasında, dil üstünde, yumuşak damakta, farenkste, diş eti üstünde görülen solgun sarı-kırmızı hale ile çevrili oldukça ağrılı ülserleşmiş lezyonlardır. Toplumun %18-20 az ya da çok aft problemi ile karşı karşıyadır. Bayanlarda daha çoğunlukla rastlanır. Aft çoğu zaman tek olarak seyretse de aynı anda bir çok bölümde aniden görülebilmektedir.

    Aftın oluş nedenini edinmek için türlü araştırma yapılmıştır. Fakat aftın oluşumunu hızlandırıcı ve seyrini kötüleştirici bir sürü unsur unsur saptanmasına rağmen oluş sebebi tam olarak belirlenememiştir. Bu yüzden aft oluşumunu hızlandıran ve iyileşmesini geciktiren faktörlerden söz etmek mümkündür.



    dudak şişmesi


    Aft Niçin Oluşur



    STRES

    Günümüzde migren, yüksek gerilim ve gastrit şeklinde bir sürü hastalığın sebepleri içinde kabul edilen stres aft oluşmasının en mühim sebeplerinden birisidir.

    Hanımlarda premenstural gerginlik(sayı öncesi dönem) de aft oluşumunu hızlandıran faktörlerdendir.



    YİYECEKLER

    Turunçgiller, sirke, turşu, patates cipsi, tuzlu ve baharatlı çerezler şeklinde ağız mukozasını tahriş edebilen yiyecekler aft oluşumunu hızlandıran mühim faktörler içinde sayılmaktadır.Bunların yanı sıra bir takım bünyeler için alerjik olabilen kara buğday, çavdar, arpa, çikolata, fındık, kabuklu deniz hayvanları, soya, domates, bir takım patlıcan, elma, incir, peynir şeklinde yiyecekle.de aft oluşumunu hızlandırırlar.



    TRAVMA

    Yanak dil dudak ısırma, sert yiyeceklerin tahrişi ve yumuşak olmayan diş fırçalama işlemleri ve iyi adapte olmayan protezlerin niçin olduğu vuruklar aft için uygun yerin oluşmasına destek olurlar.



    DİŞ MACUNU



    Diş macunlarının temizleme hususi durumunu çoğaltmak için köpük yapıcı olarak yapılarına katılan “sodyum lauryl sulhate” ( SLS ) mukoza hücrelerinin yıkımını artıran tahriş edici bir kimyasaldır. SLS bu özelliği ile aft oluşumu üstüne direkt etkili olan bir maddedir.

    Bilhassa aft problemi olan kişilerin kullanabilmesi için günümüzde daha az oranda (%1.25) SLS içeren diş macunları üretilmektedir. (Tom’s of Maine Natural Toothpaste , Oral-B Sensitive Fluoride Toothpaste.)



    SİSTEMİK HASTALIKLAR



    Behçet Hastalığı: Genital ülser, konjuktivit, retinit, lokositoz şeklinde, bir sürü sistemik emareler yanında ağız içinde oluşan tekrarlayıcı aftlarla kendini gösteren bir hastalıktır.

    Bir sürü malign ve otoümmin hastalıklarla beraber de tekrarlayıcı aftlar görülebilmektedir.



    DİĞER NEDENLER



    B12 vitamini ve demir noksanlığı,sigara içme, tütün çiğnemenin şeklinde alışkanlıkların de aft oluşumuna katkıda bulunan mühim faktörler olduğu bilinmektedir.



    Tedavi



    Aftlar herhangi bir tedavi uygulanmasa da çoğu zaman 7-10 gün sonrasında kendiliğinden iyileşmektedir. Aft problemi ile karşı karşıya olanların alt tarafta sıralanan işlemlerden birisini yada birkaçını uyguladıklarında daha rahat bir periyot geçirmeleri mümkündür:



    Ağrıyı azaltmak ve iyileşme periyodunu kısaltmak için: 



  • GSS (Genel Sıhhat Sigortası) Borç Ödeme Nereden Yapılır?


  • GSS (Genel Sıhhat Sigortası) Borç Sorgulama


  • Ağaç Kavunu Reçeli Malzemeleri ve Nasıl Yapılır?
  • YORUMLAR

    Ad

    Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
    ltr
    item
    Ders Kitapları Konu Anlatımı: Dudak Şişmesi Nedir? Neden Oluşur? AFT Nedir? Dudak Uçuklaması (Uçuk) Nedir? Tedavisi
    Dudak Şişmesi Nedir? Neden Oluşur? AFT Nedir? Dudak Uçuklaması (Uçuk) Nedir? Tedavisi
    http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/dudak-C59FiC59Fmesi.jpg
    Ders Kitapları Konu Anlatımı
    https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/04/dudak-sismesi-nedir-neden-olusur-aft.html
    https://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/04/dudak-sismesi-nedir-neden-olusur-aft.html
    true
    5083728687963487478
    UTF-8
    Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content