Kalp Krizi Nedir? Kalp Krizinin Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi

1 Kalp Krizi Ne Anlamına gelir? 3 Kalp Krizinin Emareleri Nedir? Kalp Krizi Ne Anlamına gelir? Kalp Krizinin Sebepleri Nedir? Kalp, insa...


  • 1 Kalp Krizi Ne Anlamına gelir?



  • 3 Kalp Krizinin Emareleri Nedir?

  • Kalp Krizi Ne Anlamına gelir?


    Kalp Krizinin Sebepleri Nedir?



    Kalp, insanlarda dinlenme hemen dakikada 60-80 kez tüm vücuda kan pompalayan kuvvetli bir pompadır. Tüm vücudun kan ihtiyacını karşılarken kendisinin de beslenmesi için kan kullanımı gerekir. Kalbin kendini besleyen damarların (koroner arterler) dolaşım bozukluğunda koroner yetersizlik meydana gelir. Koroner yetersizlik durumları koroner damarlardaki darlıkların tipine, derecesine ve yerine nazaran değişiyor. Bazıları anjina seviyesinde kalırken ötekileri krize dönüşebilir. Genel anlamda fizyolojik aktivite esnasında ortaya çıkan ve dinlenmekle geçen göğüs ağrıları-sancıları (anjina) ilk uyarılardandır. Eforlu EKG ile kalp damarlarının fonksiyonelliği değerlendirilebilir.



    Kalp Krizi Nedir - Nedenleri, belirtileri ve tedavisi



     



    Anjinasız da kalp krizleri sık görülmektedir. Kalp damarları birdenbire olarak tıkanırsa kalp krizi ortaya çıkar. Kalbi ya da kafayı besleyen damarlar; kolesterol (kan yağları), başka yağlar, kalsiyum ve kandaki bir takım maddelerin birleşerek oluşturdukları tabakalar (plaklar) yüzünden daralabilir. Kalp krizi, bu daralmaların vakit içinde tam bir tıkanıklığa dönüşmesiyle oluşabilir. Bununla birlikte,koroner damarların haricinde başka damarlarda oluşabilecek plaklardaki kırılmalar sonucu kana karışan parçalarda pıhtı oluşturarak kalp damarlarını tıkayabilir.


    Kalp Krizinin Emareleri Nedir?



    Bir takım emareleri bulunmakta ve dikkat edildiğinde yaşam kurtarıcı olabilmektedirler. Bunlardan biride başlıcaları;



  • Göğüs kafesinde nokta şeklinde yeri tanım edilemeyen yaygın ağrı-sancı ve baskı, sıkışma, ağırlık, huzursuzluk, adrenalin deşarjı ve ölüm hissi.Ki buna ön göğüs ağrısı-sancısı (Angina pectoris) denir.


  • Çeneye, boyuna, sol omuza, kola yayılan (tek ya da bir çok bölümde) göğüs ağrısı-sancısı


  • Çarpıntı


  • Tedavide ilk olarak tıkalı damara ilk olarak balon anjiyoplasti yapılarak damar genişletilir ve stent takılır.Fakat kimi zaman bu plaklar çok sert olabilir. Bu durumda by pass ameliyatı yapılarak damarda kan akışı normale döndürülür. Bir süre sonra, tıkalı damardaki plağın kırılması sonucu oluşan pıhtı koroner damardaki tıkanıklık bir tek pıhtı eritici ve kan sulandırıcı ilaçlarla tedavi edilebilir.Fakat daima bu tedavi netice vermeyebilir. bu durumda hasta ölür.



    Daha ileri dönemde tekrar tıkalı damardan dolayı pıhtı oluşmaması için hasta yaşam boyu kan sulandırıcı kullanmak zorundadır.Çünkü damarda oluşan plakları ortadan kaldırmak mümkün değildir. Bir tek tıkanıklık stent ve anjiyoplasti yöntemiyle genişletilebilir ve ilaçlarla tıkanıklığın ilerlemesi durdurulabilir. Kalp krizi geçiren bir kişiye kesinlikle epinefrin (adrenalin) ve başka sempatomimetikler verilmemelidir. Ters halde kalbe yüklenen iş daha da artacağı için şartları daha da kötüye götürür.



    Korunma Yolları;



    Ilk olarak damar tıkanıklığını önlemek için doğru şekilde beslenmeli ,obeziteden kaçınmalı,ldl türü kolestrolü düzgüsel sınırlarda tutulmalı ,gerilim denetim altında tutulmalı ,tuz ve yağ tüketimini düşürmeli ve şeker düzgüsel sınırlarda kalmalıdır. Eğer damarda tıkanıklık oluşmuşsa tıkanıklığın büyümesi önlemek için türlü ilaçlar verilmeli ve pıhtı oluşumunu engellemek için kansulandırıcılar kullanılmalıdır.



    emareleri kalp krizi sebepleri sebepleri tanımı tedavisi



  • GSS (Genel Sıhhat Sigortası) Borç Ödeme Nereden Yapılır?


  • GSS (Genel Sıhhat Sigortası) Borç Sorgulama


  • Ağaç Kavunu Reçeli Malzemeleri ve Nasıl Yapılır?
  • YORUMLAR

    Ad

    Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
    ltr
    item
    Ders Kitapları Konu Anlatımı: Kalp Krizi Nedir? Kalp Krizinin Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi
    Kalp Krizi Nedir? Kalp Krizinin Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi
    http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/Kalp-Krizi-Nedir-Nedenleri-belirtileri-ve-tedavisi.jpg
    Ders Kitapları Konu Anlatımı
    https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/04/kalp-krizi-nedir-kalp-krizinin.html
    https://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/04/kalp-krizi-nedir-kalp-krizinin.html
    true
    5083728687963487478
    UTF-8
    Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content