Karbonhidrat İçeren Besinler ve Gıdalar

1 Karbonhidrat İçeren Besinler 3 Karbonhidrat İçeren Başka Besinler Karbonhidratlar hangi besinlerde bulunurlar, Karbonhidrat içeren bes...


  • 1 Karbonhidrat İçeren Besinler



  • 3 Karbonhidrat İçeren Başka Besinler


  • Karbonhidratlar hangi besinlerde bulunurlar, Karbonhidrat içeren besinler hangileridir, Karbonhidratları bünyesinde barındıran besinler nedir, Karbonhidrat içermeyen besinler nedir.



    Karbonhidratlar hangi besinlerde bulunurlar, Karbonhidrat içeren besinler hangileridir, Karbonhidratları bünyesinde barındıran besinler nedir, Karbonhidrat içermeyen besinler nedir.


    Karbonhidratlar hangi besinlerde bulunurlar, Karbonhidrat içeren besinler hangileridir, Karbonhidratları bünyesinde barındıran besinler nedir, Karbonhidrat içermeyen besinler nedir.


    Karbonhidrat İçeren Besinler



    Karbonhidrat, sıhhatli beslenmenin mühim bir parçasıdır ve vücuda gereksinim duyduğu enerjiyi sağlarken, beynimiz ve merkezi sinir sisteminin fonksiyonlarını yerine getirmesine destek sunar. Beslenme uzmanları karbonhidratı “iyi” ve “fena” olarak iki ana kategoriye ayırıyor. İyi karbonhidratlar, başka adıyla karmaşık karbonhidratlar 1′den fazla tabii şeker türü içeriyor ve yavaş sindiriliyor. Fena karbonhidratlar ise “kolay” karbonhidrat olarak adlandırılıyor ve içinde bulunan şeker kana hızlı karışarak kan şekeri seviyesini ansızın yükseltiyor. Karmaşık karbonhidrat içeren meyveler, sebzeler, bakliyat ve tam tahıllı gıdalar sıhhatli bir sindirim sistemi için lüzumlu olan gıda lifi bakımından da varlıklı. Gıda lifi bununla birlikte yiyeceklerden sonrasında kan şekeri seviyesinin korunması, kalp ve damar hastalıkları riskinin düşürülmesi, sindirim sistemi hastalıklarından korunmak içinde mühim.



    Ayrıca kilo vermek için popüler olarak kullanılan “protein temelli” ya da “karbonhidratsız” rejim listeleri kısa dönemde daha süratli zayıflamanıza destek olabilir fakat uzmanlar tarafınca uzun dönem için pek önerilmiyor. Beslenme uzmanları, sıhhatli bir beslenme programında günlük olarak alınan kalorinin %45-%65′inin rafine edilmemiş, işlenmemiş “sıhhatli” karbonhidratlardan gelmesini tavsiye ediyor.



    Alt taraftaki gıdalar “iyi” karbonhidrat bakımından zengindir ve sıhhatli beslenme için tavsiye edilen besinler içinde yer almıştır. Ama listede yer edinen besinler karbonhidrat içeren gıdaların tam sıralaması değildir. Türlü sıhhat koşullarına bağlı olarak listede yer edinen gıdaların tüketimi hepimiz için uygun olmayabilir. Yaş gurubunuza ve sıhhat durumunuza uygun, karbonhidrat ağırlıklı beslenme programı için bir uzmana danışabilirsiniz. Alt taraftaki listede yer edinen “günlük karbonhidrat ihtiyacı” ve başka değerler için 2000 kalorilik beslenme programı baz alınmıştır.



    Fasulye: 100 gram haşlanmış (tuzsuz) fasulye 127 kalori ihtiva eder ve bu kalorinin 92.7′si karbonhidrattan gelir. Aynı oranda fasulye günlük gıda lifi ihtiyacının %20′sini (7.4 gr) karşılar.



    Soya Fasulyesi: Soya fasulyesi hem karbonhidrat hem de protein bakımından oldukça zengindir. 100 gram haşlanmış soya fasulyesi 173 kalori ihtiva eder ve bu kalorinin 40′ı karbonhidrattan, 58′i proteinden gelir. Aynı oranda soya fasulyesi 6 gram gıda lifi ihtiva eder ve bu miktar günlük gıda lifi ihtiyacının %24′ünü karşılar.



    Mercimek: Fosfor, bakır, protein, gıda lifi, folat ve manganez içeren mercimek bununla birlikte sıhhatli karbonhidrat için iyi bir kaynaktır. 100 gram haşlanmış mercimek 116 kalori ihtiva eder ve bu kalorinin 81.5′i karbonhidrattan gelir.



    Kırık Bezelye: 100 gram haşlanmış kırık bezelye 118 kaloridir ve bu kalorinin 85.8′i karbonhidrattan gelir. Aynı oranda bezelye günlük gıda lifi ihtiyacının %33′ünü karşılar.



    Patates: 1 tane orta boy haşlanmış patates ortalama 28 gram karbonhidrat ihtiva eder ve bu miktar günlük karbonhidrat ihtiyacının ortalama %10′unu karşılar.



    Elma: 1 tane orta boy elma (kabuğuyla beraber) 25.1 gram karbonhidrat ihtiva eder. Ortalama 95 kalori olan elmanın 90 kalorisi karbonhidrattan gelmektedir.



    Kayısı: 1 tane kayısı günlük karbonhidrat ihtiyacının %1′ini karşılar. Gıda lifi ve şeker bakımından zengindir.



    Böğürtlen: 1 avuç böğürtlen (28 gr) günlük karbonhidrat ihtiyacının %1′ini, gıda lifi ihtiyacının %6′sını karşılar.



    Portakal: 1 büyük portakal günlük karbonhidrat ihtiyacının %7′sini, lif ihtiyacının %18′ini karşılar.



    Muz: 1 tane büyük boy muz 27 gram karbonhidrat (günlük ihtiyacın %9′u) ihtiva eder. 27 gram karbonhidratın 3.1 gramı gıda lifinden, 6.3 gramı nişastadan ve 14.4 gramı şekerden gelmektedir.



    Üzüm: 1 kase üzüm (150 gr) 27 gram karbonhidrat ihtiva eder ve bu karbonhidratın 1.4 gramı gıda lifinden, 23.4 gramı şekerden (sakaroz, glikoz ve fruktoz) gelir.



    Greyfurt: 1 büyük greyfurt günlük karbonhidrat ihtiyacının %5′ini, gıda lifi ihtiyacının %10′unu karşılar.



    Mısır: 1 orta boy haşlanmış mısır 26 gram karbonhidrat ihtiva eder ve 2000 kalorilik bir rejimde günlük karbonhidrat ihtiyacının %10′unu karşılar.



  • GSS (Genel Sıhhat Sigortası) Borç Ödeme Nereden Yapılır?


  • GSS (Genel Sıhhat Sigortası) Borç Sorgulama


  • Ağaç Kavunu Reçeli Malzemeleri ve Nasıl Yapılır?
  • YORUMLAR

    Ad

    Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
    ltr
    item
    Ders Kitapları Konu Anlatımı: Karbonhidrat İçeren Besinler ve Gıdalar
    Karbonhidrat İçeren Besinler ve Gıdalar
    Ders Kitapları Konu Anlatımı
    https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/04/karbonhidrat-iceren-besinler-ve-gdalar.html
    https://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/04/karbonhidrat-iceren-besinler-ve-gdalar.html
    true
    5083728687963487478
    UTF-8
    Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content