Angina Pektoris Nedir?

Angina Pektoris nedir? Angina Pektoris hastalığı ile ilgili genel bilgilerin yer almış olduğu yazımız. Ansızın, göğsün orta yerinde kalp bö...

Angina Pektoris nedir? Angina Pektoris hastalığı ile ilgili genel bilgilerin yer almış olduğu yazımız.



Ansızın, göğsün orta yerinde kalp bölgesinde süregelen, bilhassa sol kola yayılan ağrıyla kendini belirgin eden bir hastalıktır. Sonradan arkaya, kürek kemiklerine doğru ilerler. Daha çok çalışırken, yürürken başlar. Çok az dinlenmekle geçerse de sonradan tekrarlar. Tok karnına rüzgarlı yerlerde yürümek, fazla heyecanlanmak ağrının başlamasına sebep olur.



Daha çok 40-60 arasındaki orta yaşlı erkeklerde rastlanır, gençlerde ve hanımlarda nadir görülür. Bu nöbetlerin sebebi kalbe gelen kanın ve bu kanın getirmiş olduğu oksijenin, çabalama dolayısı ile işi artan kalp kaslarına yetmeyişidir.



Kanın az gelişi de kan getiren damarların daralması ile olur. Geceleyin uyurken gelen angina nöbetleri de vardır. Bu cinsine «dinlenme angina pektorisi» de denir.



Angina pektoris yavaş yavaş ilerliyen bîr hastalıktır. Arada kısa ve ya uzun, hatta senelerce devam eden geçici iyileşme devreleri de olabilir. Damarların yavaş yavaş sıkışmaları dolayısı ile kalp adalelerinin bozulması çok kere hastalığın son safhasını teşkil edebilir.



Angina pektoris tedavisinde damarları açarak kalbin işini kolaylaştıran ilaçlar kullanılır. Bu şekilde, tansiyon da azalmış olur. Bu ilaçlar koklandıktan ve ya ağızda çiğnendikten bir iki dakika sonrasında tesir gösterirler.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Angina Pektoris Nedir?
Angina Pektoris Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/angina-pektoris-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/angina-pektoris-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content