Balçova - İzmir

Balçova , İzmir Büyükşehir Belediye'si sınırları içinde kalan Balçova'nın şehir merkezine uzaklığı 8 kilometre olup, nüfusu ...


Balçova, İzmir Büyükşehir Belediye'si sınırları içinde kalan Balçova'nın şehir merkezine uzaklığı 8 kilometre olup, nüfusu 78.000 (2010) kişidir. İlçenin yüzölçümü 2890 hektardır. İzmir'in büyükşehir ilçesidir. Eğitim , Fevzi Çakmak , Onur , Teleferik ', Korutürk , Çetin Emeç , İnciraltı ve Bahçelerarası olmak suretiyle toplam sekiz mahalleden oluşmaktadır. İlçenin doğusunda Konak, batısında Narlıdere, cenup ve güneydoğuda Karabağlar kuzeyinde ise İzmir Körfezi mevcuttur. Bu konumuyla Balçova İlçesi, at nalı şeklindeki İzmir Körfezi'nin cenup kıyılarında yer almakta, ilçe merkezinin yayılım alanı ise denizden 2-3 kilometre içeride mevcuttur. İlçenin havaalanına uzaklığı ise 18 kilometredir. Balçova, Anakent sınırları içinde yer alır. İlçe denize yakın şu demek oluyor ki şimal tarafa kurulmuştur. Cenup tarafı ise orman ve dağlarla kaplıdır.

5eaf335b


  • Yüzölçümü: 29 km²

  • Nüfus yoğunluğu: 2580/km²

  • Yükselti: 27 metre

  • Coğrafi Bölge: Ege Bölgesi

  • İl: İzmir

  • Posta kodu: 35330

  • Alan kodu: 0232

  • Belediye internet sayfası:

Eğitim





İlçede, 7 ilköğretim okulu, 4 orta öğretim kurumu bulunmakta; 8236 öğrencinin eğitim görmüş olduğu bu okullarda 406 öğretmen vazife yapmaktadır.

Zamanı

Balçova 'nın tarihteki yeri ilçede bulunan kaplıcaların zamanı ile aynı döneme rastlar. Bu tarih M.Ö.1200 yıllarına müsavi gelir. Dünyanın en mühim destanlarından birisi olan İlyada ve Odesia'nın yazarı olan ozan Homeros M.Ö. 8 yy. da İzmir'de yaşamıştır. Homeros'un İlyada Destanı'nın bir kısmına bahsetmiş olduğu Agamemnon ve Menelaos Troia “Truva†seferini icra eden Akhai ordusunun başlangıcında bulunan iki komutandır.Askerlerin burada şifa bulması ve de yaralarının iyileşmesi üstüne şifalı suyun çıkmış olduğu bölgelere tesis olarak kapalı hücreler yapılıştır. Tüm Anadolu'nun olduğu benzer biçimde tarih süresince bir sürü medeniyetin hakimiyeti altına girmiştir. Türklerin mıntıkaya gelmesi 1300'lü yıllarda egemenlik kurması ise 1400'lü yıllarda olmuştur. 1910 yılına ait İzmir Vilayeti Haritası'nda Balçova Köyü olarak adlandırılan bölümde ilk belediye 01.03.1963 senesinde kurulmuştur. İlçe 1980 senesinde Narlıdere merkez olarak şube konumuna gelmiş, 03.06.1992 tarihinde ise yine belediye durumuna getirilmiştir. İlçenin zamanı İzmir'in zamanı ile iç içe olup, tahminen 3000 senelik bir geçmişe haizdir. İlçenin ilk sakinleri şimdiki Narlıdere'nin deniz kenarında oturmakta idiler. O dönem denizlerden gelen korsan istilasından kurtulmak için şimdiki Balçova'nın kurulduğu eski Balçova köyüne göç ederek yerleşmişlerdir. O dönemde Ayesefit olarak kullanılan köyün ismi, köy arazisinin büyük bir kısmının balçık olması sebebiyle Balçık Havi olarak değişmiş ve bir süre sonra ise şimdiki adı olan Balçova ismini almıştır. Türlü medeniyetlerin yer almış olduğu Balçova'da bugün Romalılardan kalma Agememnon Kaplıcaları ve Yunanlılardan kalma bir su kuyusu ve mahzeni mevcuttur.

Coğrafi

İlçenin 6 km tabii sahil şeridi bulunmakta, bununla birlikte bir sayı baraj gölü (Cengiz Saran Barajı) ve 5 sayı dere (Yahya Deresi, Sarıpınar Deresi, Hacı Ahmet Deresi, Molla Kuyu Deresi ve Kaplıca Deresi) mevcuttur.İlçenin güneyinde yükseltiler olduğundan yerleşim kuzeyde yapılmıştır.

Ulaşım

Balçova ilçesine ulaşım çok kolaydır.üçkuyular'daki vapur iskelesi ve yat limanı ile deniz ulaşımı sağlanırken, karayolu bağlantıları açısından da ilçe mühim bir nokta da yer almıştır.üstelik yeni meydana getirilen İzmir Çevre Yolu ile ulaşım daha acele ulaşılabilir, bununla birlikte bu otobanın yardımıyla Balçova'dan Adnan Menderes Havaalanı'na 15 dakikada ulaşılabilir.

Gezim

İlçe hem iç gezim ile dış gezim hem de günübirlik rekreasyonel etkinliklerin benzeri olmayan mekanıdır..Yaşlılar emekli olduktan sonrasında sessiz, güzel bir mekan olan Balçova'yı kullanırlar. Balçova'nın tabii çekiciliklerinin temelinde, ilçe merkezinin derhal güneyinde 500 m.'ye yaklaşan bir yükselti alanı, onun önünde eğimi kıyıya doğru yavaş yavaş azalan bir etek ovası ve deniz kıyısının varlığı yatmaktadır. Bu üçlü morfolojik yapıyı ormanlar, ve termal sular tamamlamaktadır. Balçova ilçe merkezinin yaslandığı Dede Dağı, başta Kaplıca Deresi olmak suretiyle, başka derelerle yarılmış, büyük kısmı ormanlarla kaplı bir röfleye haizdir.

Tecim

İlçenin Ata Caddesi ve Mithatpaşa Caddeleri ticari açıdan büyük öneme sahiptirler. Ata Caddesi üstünde bir sürü dükkân, mağazalar ve bankalar yer almıştır. Mithatpaşa Caddesi üstünde son yıllarda sırasıyla Migros, Kipa AVM, Koçtaş, Agora AVM, Palmiye AVM, Balpa, Media Markt ve Teknosa Exxtra benzer biçimde mühim alışveriş merkezlerinin açılması ile ilçe mühim bir çekicilik merkezi haline gelmiştir.







  • Eski zamanlardaki İzmir ile günümüzdeki İzmir içinde ne benzer biçimde farklar vardır?


  • İzmir - Çiğli - İzmir Anadolu Öğretmen Lisesi


  • Edebiyat ve İzmir (İzmir Hakkında Yazılan Şiirler, Öyküler ve Yazılar)



7448327balcovakaplcalar









 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Balçova - İzmir
Balçova - İzmir
http://img821.imageshack.us/img821/9310/5eaf335b.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/balcova-izmir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/balcova-izmir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content