Bilişim Nedir Nedir

Tarif 1: Bilginin iletişimi anlamına gelmektedir. Tarif 2: İnsanoğlunun teknik, ekonomik ve toplumsal alanlardaki iletişiminde kullandığı ...

Tarif 1: Bilginin iletişimi anlamına gelmektedir.
Tarif 2: İnsanoğlunun teknik, ekonomik ve toplumsal alanlardaki iletişiminde kullandığı ve bilimin dayanağı olan bilginin bilhassa elektronik makineler vesilesiyle tertipli ve akla uygun bir şekilde işlenmesi bilimi, enformatik.
Tarif 3: Bilişim, insanoğlunun teknik, ekonomik ve toplumsal alanlardaki iletişiminde kullandığı ve bilimin dayanağı olan bilginin bilhassa elektronik makineler vesilesiyle tertipli ve akla uygun bir şekilde işlenmesi bilimi ya da Bilişim, İnsan bilginin, teknik, ekonomik ve toplumsal alanlardaki iletişimin, otomatik makinelerde ilenmesini mevzu alan bilimdir. Bilişim sistemi, belirgin bir uygulama için kullanılan bilgiyi elde etme, işleme ve aktarma olanaklarının tümü olarak da tanımlanabilir. Bilişim yöntemi, bilgi dönüşüm ve değişiklik tekniklerinin kullanımını daha iyi tanımlamak için, bilgi sistemlerine toplu yaklaşım yöntemi.

Bilişim içinde, Temel bilişim ismi altında toplanan ilim dalları, bilgi işleme sistemlerini oluşturmak için başvurulan donanım teknikleri, yazılım teknikleri ve türlü örneksiz problemlerin işlenmesindeki uygulamalar sayılabilir. Temel şekilde bilgi kuramı, algoritma, sayısal çözümleme (araştırmalar, problemin çözümünde kullanılan matematik yöntemlerini, algoritmaları araştırma ve değerlendirme) ve bilgilerin vizyonu ile sorun modellerini çıkarmada kullanılan kurumsal yöntemler yer alır.

Bilişim sistemlerinde otomatik bilgi işleme, çok büyük sığalı ve çok süratli çalışan bellekler gerektirir. Belleklerin sığası bitle ölçülür. Bu sığa, binlerce bit ile milyarlarca bit içinde değişiyor; kimi bilgiler, nanosaniyede okunabilen çok süratli belleklerde depolanır;ama bu bellekler pahalı ve uçucudur; çok büyük öbekler halindeki bilgiler ise, daha yavaş erişimli, daha ucuz ve uçucu olmayan ortamlarda saklanır.

Bilişim Nedir ? (Detay)

Bilişim terimi, teknoloji ve bilginin beraber kullanılarak üretilen sonuçlar olarak özetlemek gerekirse tanımlanabilir. Bilişimin yönü vardır; bilgisayar yazılımı, bilgisayar donanımı, bilgisayar kullanıcısı ve bilgi toplumu.

İnternet ağı yardımıyla veriler, elektrik kabloları şeklinde kablolar ve telefon hatları şeklinde bağlantı şekilleri ile, bilgisayarlar arasından taşınabilmektedir. İşte web de, bu genel haberleşme-iletişim ağının adıdır. Bu ağ bilgisayar üstünden görüntü göndermemize, veri göndermemize ya da ses göndermemize yarar. Günümüzde web üstünden telefon şeklinde konuşmamıza olanak tanıyan bilgisayar programları vardır. Bu programlar web üstünden bir bilgisayardan başka bir bilgisayara bizim ses ve görüntümüzü aktarabilmektedir. Mesela; msn. Bu programlar bilgimizi başkaları ile paylaşmamıza destek olmaktadır. Bununla birlikte sevdiklerimiz ile bilgisayar üstünden görmemize sesini duymamıza destek sunar.

Bilişim bizlere paylaşmanın yolunu da göstermektedir. Bilgisayar hayatımızın derhal her alanına girerken, bu alanları iyi mi kullanacağımızı öğrenmemek bizi kolay yaşamdan uzaklaştırabilir. Bilgisayar programlama ve günlük hayatımızın içine bilgisayar kullanmayı katmamız, bizlere yeni bir dünyanın kapılarını aralar. Ve şu da bir gerçektir ki, bilgisayar öğrenmenin yaşı yoktur. Bilişimin en mühim tarafı asla şüphesiz toplumdur. Cemiyet, bilgisayarı kullanarak bilgi ihtiyacını karşılayabilmektedir.

Bilişim dünyasının temelde bilgisayar ve bilgisayar yazılımlarının insanların gereksinimlerine bakılırsa düzenlenmiş olduğu dünyadır. Günümüz koşullarında bütün ülkelerde etkin bir biçimde varlığımızı sürdürebilmek için bilgi ve bilgiyi kullanmakta fayda vardır. Bilişim bizlere bilgi dünyası ile teknoloji dünyası arasındaki köprüyü kurarak hayatımızı kolaylaştırır.

Son yıllarda e-Devlet projelerini sıkça duymaktayız. Hem haber programlarında hem de etrafımızda bununla ilgili bir çok yazı görebiliriz. Bu uygulama hakikaten de eskiden insanları yoran bir çok uygulamayı kolaylaştırmıştır. Mesela; geçişlik çıkarmak için uzunca bir sıraya girip saatlerce bekliyorduk. Aynı şekilde, vergi ödemek için de sır bekliyor ve yoruluyorduk. Geriye kalan geçişlik çıkarmak için ya da vergi ödemek için bu sıraları beklememize gerek kalmadı. Günümüzde bu şekilde işlemleri, elektronik olarak web üstünden yapabiliriz. Bilgisayarımızın karşısında, web üstünden vergi ödeyip geçişlik başvurumuzu yapabiliriz. Bankada ne kadar paramızın kaldığını görmek için web bankacılığı hizmetini veren bankalardan da yararlanabiliriz. Bu örnekler daha da çoğaltılabilir oldukça doğal olarak.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Bilişim Nedir Nedir
Bilişim Nedir Nedir
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/bilisim-nedir-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/bilisim-nedir-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content