Mülakat Nedir?

Mülakat 1 . Buluşma, görüşme: "Mülakattan sonra da kendilerinin avdetine müsaade etmemek lüzumu bence tabii idi."- Atat...


Mülakat






1 . Buluşma, görüşme:

"Mülakattan sonra da kendilerinin avdetine müsaade etmemek lüzumu bence tabii idi."- Atatürk.

2 . Röportaj.
3 . Bir işe alınacak kişiler arasından seçim yapabilmek amacıyla kendileriyle karşılıklı konuşma, görüşme.

Atasözü, deyim ve birleşik fiiller
  • mülakat vermek (biriyle) mülakat yapmak
******

Teknik açıdan yazılı,test,sınav türlerinde beklenilen sayısal başarı değerlerine ulaşılmış olsada kişinin nitelik açısından öngörülen işin koşullarına tam anlamıyla uyup uymadığının anlaşılabilinmesi için işe alınacağı bölümden bir yetkilinin kişinin mesleki karakterini anlaması için yaptığı karşılıklı sohbet olarak nitelendirilen diyalog,temelli değerlendirme sistemidir.

Mülakat sistemi en başlarda spiker olacak adaylarda değerlendirilen bir sistem olarak ortaya çıkmış olsada yapılan iş,kişinin karakteriyle ilişkilendirilemeyecek bazı iş kolları,personel alımlarında da yapılması bir çok kesimin tepkisini toplamakatadır.

Örneğin savcı alım mülakatı , ileride savcılık yapacak kişinin esas düşüncesinde göre olayları ister istemez farklı yorumlayabileceği ve kanunlardaki tarafsızlık ilkesine zarar gelmemesi için mülakat değerlendirilmesi toplumun bir çok kesiminin olumlu görüşünü toplamıştır.






Sebep: Düzenlendi.






  • Askeri lise mülakat sınavlarında hangi sorular çıkabilir?


  • Polis koleji mülakat sınavında kız öğrencilerle sorulan sorular nedir?


  • Mülakat hakkında slayt örnekleri verir misiniz?



Mülakat
MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi





Birisiyle yapılan görüşme ya da konuşma, bu görüşmeyi anlatan yazı. Amaç, bir konuda tanınmış birinin düşüncelerini öğrenmek ve bu düşünceleri, o konuyla ilgilenenlere aktarmaktır.



MüLAKAT, -tı a. (ar. mülakat)

1. Karşılıklı görüşme, düşünce alışverişi yapmak için buluşma.

2. işe alınmak için başvuran bir kimseyi değerlendirmek amacıyla onunla yapılan konuşma, görüşme.

3. Esk. Röportaj.

4. Mülakat vermek, belli bir konuda konuşmak, açıklamalarda bulunmak, demeç vermek. || (Bir kimseyle) mülakat yapmak, yayımlanmak amacıyla bir kimsenin herhangi bir konu ya da sorun üzerindeki görüşlerini, düşüncelerini almak.

Kaynak: Büyük Larousse





  • Askeri lise mülakat sınavlarında hangi sorular çıkabilir?


  • Polis koleji mülakat sınavında kız öğrencilerle sorulan sorular nedir?


  • Mülakat hakkında slayt örnekleri verir misiniz?


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Mülakat Nedir?
Mülakat Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/mulakat-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/mulakat-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content