Siyatik Nedir?

Siyatik hastalığı iyi mi bir hastalıktır? Siyatik hastalığı ile iligli genel bilgilerin yer almış olduğu yazımız. Kalça sinirlerinde görüle...

Siyatik hastalığı iyi mi bir hastalıktır? Siyatik hastalığı ile iligli genel bilgilerin yer almış olduğu yazımız.



Siyatik Nedir?

Kalça sinirlerinde görülen bîr hastalıktır, boylu süresince bacakta şiddetli ağrılarla belirir.



Kalça siniri (siyatik sinir) omur iliğin 4-5 inci bel köklerinden çıkarak her iki bacağın arka kısmından aşağı iner, diz çukurunda ikiye ayrılarak ayaklara kadar yayılır. Ayak kareketlerini düzenler, bacak arkasının duyarlığını sağlar.



Siyatik ağrılarında-sancılarında bu sinirlerin iltihaplanmalarından iler.i geldiği düşünülmüş, tedavi de uzun vakit bu yöne çevrilmişti. Bu görüş son yıllarda esaslı değişikliğe uğradı. Tek taraflı siyatiğin nüksettiği, nevrit (sinir iltihabı) tedavisiyle iyi olmadığı görülünce yeni araştırmalara girişildi. Böylelikle, bel kemiğindeki omurlar içinde bulunan kıkırdak yastıkların çıkıklarının siyatiğin en sık rastlanan sebebi olduğu anlaşıldı. Tıp dilinde buna “dist hernisi” (dist fıtığı) denir. Çünkü bir fıtık benzer biçimde yerinden çıkan kıkırdak çekirdeği, sinirin köküne basarak, siyatik denilen şartları meydana getirir. Buna neden olan hareketler, gene fıtıkta olduğu benzer biçimde, ağır bir şey kaldırma, kalça üstüne düşme, bir mekanda sıkışma olabilir.



Emareleri. — Bel ve kalça bölgesi çok hassasdır. Kaslar kasılmış, hasta ya sağa, ya da sola hafifçe bükülmüştür. Topallama görülür, bir ya da her iki bacakta «siyatik sinir» süresince şiddetli ağrı-sancı vardır.



İlk emareler, çok kez, yatakta dinlenme, bacaklara sıcak uygulamalı ile hafifler. Bu iyilik devresi bir çok ay sürebilir. Sonrasında aynı şekilde hareketlerle (ağır kaldırma, düşme ile) ağrılar-sancılar tekrardan başlar.



Uzman bir doktor nezaretinde fakat teşhis ve tedavi yapılabilir. Benzer şikayetleriniz var ise ve siyatikten şüpheleniyorsanız ne olursa olsun uzman bir doktora başvurmanız gerekmektedir.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Siyatik Nedir?
Siyatik Nedir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/siyatik-nedir.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/siyatik-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/siyatik-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content