Reiki Nedir? Reiki Ne Demektir? Anlamı, Yöntemi ve Uygulaması

1 Reiki Tanımı 3 Reikinin Yöntemi Özet: “Reiki Nedir? Reiki Ne Anlamına gelir? Anlamı, Yöntemi ve Uygulaması” başlıklı yazımızda Reiki n...


  • 1 Reiki Tanımı



  • 3 Reikinin Yöntemi


  • Özet: “Reiki Nedir? Reiki Ne Anlamına gelir? Anlamı, Yöntemi ve Uygulaması” başlıklı yazımızda Reiki nedir, Reiki ne anlama gelir, Reiki kelimesinin tanımı, Reikinin yöntemi, Reiki iyi mi uygulanır şeklinde Reiki hakkında detaylı detayları-bilgileri bulacaksınız.



    Özet: “Reiki Nedir? Reiki Ne Anlamına gelir? Anlamı, Yöntemi ve Uygulaması” başlıklı yazımızda Reiki nedir, Reiki ne anlama gelir, Reiki kelimesinin tanımı, Reikinin yöntemi, Reiki iyi mi uygulanır şeklinde Reiki hakkında detaylı detayları-bilgileri bulacaksınız.


    Özet: “Reiki Nedir? Reiki Ne Anlamına gelir? Anlamı, Yöntemi ve Uygulaması” başlıklı yazımızda Reiki nedir, Reiki ne anlama gelir, Reiki kelimesinin tanımı, Reikinin yöntemi, Reiki iyi mi uygulanır şeklinde Reiki hakkında detaylı detayları-bilgileri bulacaksınız.


    Reiki Tanımı



    Reiki, şifa ve ruhsal çalışmalara dayanan, 20.yüzyılın başlangıcında Japonya’da ve enerji aktarımı ile şifa vermeye dayalı olduğuna inanılan bir tekniktir. Rei “her yerde varolan”, ki “ruhsal yaşam enerjisi” anlamına gelmektedir. Batıya yayılmaya başladığında “Evrensel Yaşam Enerjisi” olarak çeviri edilmiştir. Sadece ezoterik olarak “yüce kaynağın bilincini taşıyan, ruhsal amaçla çalışan yaşam gücü enerjisi” açıklaması anlamını daha iyi ortaya koyar. Doğrusu Reiki bir “Ruhsal Şifa Tekniği“dir. Reiki öteki enerji sistemlerinde de olduğu şeklinde aslında bir ” Frekanstır”.



    Reiki herhangi bir din ya da inanç şekli olmayıp, hepimiz tarafınca kolaylıkla uygulanabilir. Reiki tıbbı reddetmez aksine tıbbi tedaviye destek olmaya çalışır. Reikinin hiçbir ziyanı ya da yan tesirinin olmadığı bilinmektedir. Yalnız plasebo tesiri olduğu da düşünülmektedir.


    Reiki Tarihçesi



    Kaynağının Tibet olduğu sanılan Reiki, 19.yüzyılda bir Japon Budisti olan Dr. Mikao Usui tarafınca tekrardan ortaya çıkarılmış ve bir şifa tekniği halinde sunulmuştur.



    reiki



    Usui’nin ölümünden sonrasında dikilen anıtta yazılanlara nazaran, Reiki’nin temelini oluşturduğu ileri sürülen enerji, Mikao Usui’ye Kurama Dağında 21 günlüğüne inzivaya çekildiğinde gelmiştir. Bunun gerçekleştiği kati tarih verilmiyor. Usui, 1922’de bu enerjiyle işleyen şifa tekniklerini uygulamak suretiyle Tokyo’da bir klinik açmıştır. Bu şifa yöntemlerini Usui yalnızca uygulamakla kalmamış, birçok kişiye de öğretmiştir. Yazılanlara nazaran Usui, 1923’te Tokyo’ya büyük zarar veren Kanto depremi esnasında insanlara yardım amacıyla çok yoğun çalışmıştır. Yeni klinikler kurmuş, ülkesinin öteki bölgelerine giderek Reiki sistemini tanıtmış ve uygulamıştır. Usui, bu seyahatlerinden biri esnasında, 62 yaşlarında yaşama veda etmiştir.



    Usui, Reiki şifa yöntemlerini uygulamak suretiyle kurduğu organizasyona “Usui Reiki Ryoho Gakkai” adını vermiştir. Ölümünden sonrasında bu organizasyonun liderliği devam ettirilmiştir ve halen Japonya’da işlevini sürdürmektedir. Bununla beraber modern araştırmacılar, Japon kültürünün kapalı gelenekleri sebebiyle, bu topluluğun günümüzdeki öğretileri ve uygulamaları hakkında bilgi edinmekte büyük güçlük çekmektedirler.



    Yakın zamana kadar Mikao Usui ve bu sistemin ortaya çıkmasıyla ilgili çok azca şey biliniyordu. Son birkaç senedir Japonya’da meydana getirilen araştırmalar sonucunda Usui’nin orijinal Reiki uygulamaları hakkında daha kati bilgiler elde edilmiş ve böylece batıda öğretilen sistemi daha geniş bir perspektiften görme olanağı dünyaya gelmiştir.



    Usui’nin öğrencilerinden biri, Fizik Profesörü Chujiro Hayashi, 1938 senesinde bu sistemi Hawaii’ye götürerek buradaki talebesi Hawayo Takata’yı öğretmenliğe inisiye etmiştir. Takata, Reiki’nin batıda yayılmasına yol açan kişidir. 1970’li yıllardan itibaren yirmi iki kişiyi öğretmen olarak yetiştirdikten sonrasında, 1980’de ölmüştür. Batıdaki Reiki pratisyenlerinin büyük çoğunluğu bu yirmi iki kişinin öğrencileridir ve hepsi Takata’ya, Hayashi’ye ve Usui’ye bağlanırlar.



    Reiki Master’ları, seneler içinde kendi sezgilerini ve algılarını kullanarak; şifa bulmak isteyenlerin ve ruhsal gelişimlerini sürdürürken Reiki ile çalışanların gereksinimlerine yanıt veren yeni teknikler geliştirmişlerdir. l



    Reiki, bedende meydana gelen enerji dengesizliklerini ve negatif enerji blokajlarını çözebilmek için yetersiz ya da noksan kalan kendi enerji bedenimizi dengeleyip, tamamlayarak ve temelde şuur değişikliği gerçekleştirerek ruhsal, dolayısıyla da fizyolojik iyileşme sürecini başlatmamız yolunu açar. Burada bahsedilen ‘enerji gövde’, ‘ruh’, ‘enerji dengesizlikleri’ ve ‘negatif enerji blokajları’nın bilimsel birer açıklamaları bulunmamaktadır. Reiki fizyolojik, zihinsel, duygusal sorunların tümünde kullanılabilir. Reiki bir din değildir ve hiçbir inanca bağlı tutulmaz.



    Labaratuvar ortamında meydana getirilen deneylerde, reiki verilen hastaların daha acele iyileştikleri gözlemlenmiştir.



    Birçok hastalıkta tıbbi tedaviyi tamamlar, zihinsel ve bedensel gerginliklerden kurtulmayı sağlar. Sıhhat ve kişisel gelişim anlamında mühim pozitif etkisinde bırakır yapmış olduğu, bu tekniği tatbik eden ve uygulatanlar tarafınca söylenmektedir.



    Reiki bugün dünyada ortalama iki milyon şahıs tarafınca uygulanmaktadır. Dünyada birçok hastane reiki uygulamayı bütünleyici tedavi olarak kabul etmektedir. Reiki’nin evrensel bir enerji olduğu söylenmektedir ve hiçbir kişinin tekelinde olmadığı belirtilmektedir. Reiki ile her insanın kendisinin şifacısı olabileceği Reiki uygulayıcıları tarafınca söylenir.



    Bir Reiki Master aracılığı ile hepimiz tarafınca öğrenilebilen kullanılması çok kolay fakat çok kuvvetli bir tekniktir. Eğitim semineri kısa sürelidir (1 ya da 2 gün). Öğrenilmesi ve kullanılması kolaydır.



  • Yiyecek Nedir? Yiyecek Ne Anlamına gelir? Anlamı


  • Ev Nedir? Ev Ne Anlamına gelir? Anlamı


  • Iyi sabahlar Nedir? Iyi sabahlar Ne Anlamına gelir? Anlamı
  • YORUMLAR

    Ad

    Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
    ltr
    item
    Ders Kitapları Konu Anlatımı: Reiki Nedir? Reiki Ne Demektir? Anlamı, Yöntemi ve Uygulaması
    Reiki Nedir? Reiki Ne Demektir? Anlamı, Yöntemi ve Uygulaması
    http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/reiki-1.jpg
    Ders Kitapları Konu Anlatımı
    https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/reiki-nedir-reiki-ne-demektir-anlam.html
    https://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/reiki-nedir-reiki-ne-demektir-anlam.html
    true
    5083728687963487478
    UTF-8
    Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content