Yardımcı Nedir?

YARDIMCI a. 1. Bir işte, bir çalışmada gerektiğinde bir hiç kimseye yardım eden kimse: Bahçe işleri için bir destek tutman koşul. 2...

YARDIMCI a.

1. Bir işte, bir çalışmada gerektiğinde bir hiç kimseye yardım eden kimse: Bahçe işleri için bir destek tutman koşul.

2. Bir hiç kimseye destek olan, onu sakınan, sorunlarını çözmede, sıkıntılarını yok etmede destek olan kimse; muin: Tann yardımcın olsun. Bu işlerde en büyük yardımcım karım oldu. Onun şeklinde bir yardımcım olsa ben de yaparım.




3. Bir meslek, bir vazife adıyla kullanıldığında, o meslekte, o görevde bir hiç kimseye yardım eden kimseyi ve mesleki konumunu belirtir; muavin, yaver: Müdür yardımcısı. Yönetmen yardımcısı.

4. Bir hiç kimseye, (bir şeyde) destek olmak, ona (o şeyde) yardım etmek: Bana bu mevzuda lütfen destek ol.

5. Bir şeye destek olmak, katkıda bulunmak, onu kolaylaştırmak: Bu izler, suçlunun olmasına destek oldu. Bu önlemler, enflasyonun hızının düşürülmesine destek olması imkansız.


—Dilbil. Bir anlatıda, iletişimin ya da isteğin yerine getirilmesini kolaylaştırmaya çalışan bir eyleyenin yerine getirmiş olduğu işlev.


—İda. huk. Başkan yardımcısı, belediye ya da herhangi bir kamu ya da hususi hukuk kuruluşunda başkanın yerine kimi işleri yürüten görevli. || Müdür yardımcısı, kamu ya da hususi hukuk kurumlannda müdürün kimi işlerini yürüten görevli.


—Oy. Bir satranç turnuvasında şampiyona destek olan şahıs.


—Sine, ve TV. Bir filmin ya da bir TV yapımının gerçekleştirilmesinde, işlerin tümü ya da belli bölümleri için sorumlulara yardım eden şahıs. (Çekimlerde bir ya da daha çok yönetmen yardımcısı, görüntü yönetmeni yardımcıları, kurgucu, dekorcu ve ses yönetmeni yardımcıları vazife alabilir.)


—Ted. Aslolan ilaç ya da tedavinin enerjisini çoğaltmak ya da etkilerini tamamlamak amacıyla uygulanan ek ilaç ya da tedavi..


—Tıp Tıp yardımcısı, doktorun yerine (yalnız başına ya da onun kontrolü altında) bir hastaya ya da özürlüye (tedavi ya da protez yaprha amacı ile) bir işlem tatbik eden meslek sahibi. (Hastabakıcılar, gözlükçüler, fizik tedavide masajcılar, ayak bakıcıları [pedikür], konuşma bozukluklarını tedavi edenler [ortofonist], görme bozukluklannı tedavi edenler [ortoptist], işitme protezleri ile ilgili olanlar (odiyoprotezcij tıp yardımcılarıdırlar.)


♦ sıf.

1. Yardım eden, destekleyen.

2. Destek kitap, ders kitabındaki mevzular doğrultusunda hazırlanan, gerektiğinde yararlanılan kitap.


—Ask. Destek hedef, aslolan hedeften ne kadar uzaklıkta olduğu malum bir nokta; düzenleme tanzim hedefi. (Destek hedef, aslolan hedefe atıştan ilkin bir tanzim noktası olarak kullanılır. Atış, destek hedef üstüne yöneltilerek düzenlenir. Destek hedef, aslolan hedefe baskın şeklinde ateş açmak istendiği vakit kullanılır. Esas hedefi tanımlamak amacıyla kullanılan hedef de, destek hedef sayılır.) || Destek derslik, banş ya da sefer durumunda muharip birliklerin yönetimsel, teknik ve her türlü ikmal, bakım hizmetlerini yürüten derslik.


—Ask. denize. Desteğe filo, harp esnasında kullanılmak suretiyle devlet tarafınca el- konulmuş ve donatılmış tecim gemilerinden oluşan filo. || Destek vapur, ikmal, onarım ve nakliye işlerinde kullanılan askeri vapur.


—Bilş. Bilgisayarın, merkezi hafıza dışındaki her belleği için kullanılır. (Döner bellekler, diskler, tamburlar ve manyetik bantlar, birer destek bellektir.)


—Bot. Destek hücre Florideae grubundan kırmızı suyosunlarında, döllenme sonucu oluşan bir çekirdeği alarak karposporofitin genişlemesini elde eden hücre (Nemalionales ye Gelidiales takımlanrıdan başka takımlarda bir ya da iki destek hücre kuşağı bu şekilde oluşur ve son dönem hücreleri karposporları taşır.)


—Denize Destek vapur, deniz çalışmalarında (yedekleme, demir atma, yük ya da ağır donanım taşıma, dalma harekâtları, kuyu açma tesislerine ikmal) kullanılan, kuvvetli motorlara haiz minik vapur.


—Dilbil. üretici dilbilgisinde eylem ekleri paradigmasını oluşturan öğeler bütünü için kullanılır. || Destek eylem, ad asil sözcüklerin ya da fiilimsilerin (sıfat-fiil, ad-fiil) eylem işlevinde kullanılmasını elde eden eylem için kullanılır (imek, etmek, eylemek, olmak, kılmak). Kimi dillerde gerçek anlamını yitirerek başka bir fiile kişisiz bir halde (sıfat-fiil, mastar) birleşerek ya fiili çekmeye ya da oluşun bir görünüşünü anlatmaya yarayan eylem için kullanılır. || Desteğe ünsüz, ünlüyle biten bir sözcüğe tek ünlüden oluşan ya da ünlüyle süregelen bir ek ekle nirken araya giren ünsüz için kullanılır.(—> BAĞLANTI* üNSüZü.)


—Eczc. Destek madde, etken madde lerin karışmasını sağlamak suretiyle ilaçların bileşimine giren, fakat tedavi edici tesiri bulunmayan madde (Zamk ve müsilajlar, su, yağ ve reçine içinde destek madde olarak kullanılır.)


—Eğit. Destek doçent, üniversite öğre tim üyeliğinin ilk basamağı. (Destek de çentliğe atanacak olanlarda doktora ya da tıpta uzmanlık unvanını ya da üniversitelerarası kurul'un önerisi üstüne Yükseköğretim kurulu'nea saptanacak belli sanat dallarının birinde yeterlik kazanmak; yabancı dil imtihanını başarmak koşulları aranır.)


—Elektrotekn. Desteğe kutup, bir doğru akım makinesinde komütasyonun daha iyi gerçekleşmesini sağlamaya yarayan ve ekseni etkisiz bir düzlem üstünde bulunan ek manyetik kutup.


—Mat. ve Mant. Destek teorem, tanıtlanması, bir teoremin tanıtlanmasına hazırlık oluşturan önerme (Eşanl. LEMMA)


—Muhs. Destek defter -» DEFTER.


—Petr. san. Desteğe boruhattı, şehir haricinde oturan kullanıcılara gaz ulaştırmayı elde eden ve çoğu zaman dağıtım merkezinden uzakta yer edinen boruhattı.


—Ruhbil. Desteğe öğrenme, bir kişinin, kendisi eylemi yapmadan sözkonusu eylemi yapmakta olan başka bir kişiye baka baka daha iyi iş yapabilecek duruma gelmesini elde eden öğrenme seçimi.


—Tekst. Destek ürün, tekstil kimyasında katkı maddesi olarak kullanılan ürünlerin tümü.


—Tıp. Destek anestezist, anestezist hekime yardım eden tıp çalışanı. || Destek, bakıcı, bir sıhhat kuruluşunda sağlıkla ilgili işler gören şahıs.

Kaynak: Büyük Larousse







  • üçgenin destek elemanları ve bunların özellikleri nedir, ispatı nasıldır?


  • Destek fikir nedir?


  • Sindirime destek organlar nedir?



destek

isim, ödat





1 . Yardım eden ya da gerektiğinde yardım edecek olan (kimse vb.), muavin, muin, yaver:

"Savcı yardımcısı, tüm savcı yardımcıları şeklinde, akıllı bir adamdı."- H. Taner.

2 . Yardımı olan (şey, nesne:

"Vücut yapısı da onun güldürücülüğünde ayrı bir destek unsurdu."- H. Taner.

Atasözü, deyim ve birleşik fiiller

destek olmak

Birleşik Sözler

destek ders

destek doçent

destek fiil

destek eylem

destek yargıcı

destek hücre

destek kitap

destek oyuncu

destek yargıcı

başyardımcı

öğretim yardımcıları


destek ingilizcesi
  • helper, assistant, aid; associate; deputy; auxiliary; ancillary, subsidiary





  • üçgenin destek elemanları ve bunların özellikleri nedir, ispatı nasıldır?


  • Destek fikir nedir?


  • Sindirime destek organlar nedir?


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Yardımcı Nedir?
Yardımcı Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/yardmc-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/yardmc-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content