Robert Schumann Kimdir?

Ünlü Alman bestecisi Robert Schumann hakkında bilgiler. Robert Schumann’ın yaşamı, eserleri ile ilgili bilgilerin yer almış olduğu yazımız. ...



Ünlü Alman bestecisi Robert Schumann hakkında bilgiler. Robert Schumann’ın yaşamı, eserleri ile ilgili bilgilerin yer almış olduğu yazımız.



Robert SchumannRobert Schumann (8 Haziran 1810, Zwickau, Almanya – 29 Temmuz 1856, Endenich, Bonn, Almanya)



Ünlü bir Alman bestecisidir. Saksonya’da, Zwuckau’da dünyaya geldi. Babası, edebiyata meraklı bir kitapçıydı. Robert Schumann, 9 yaşlarındayken piyano çalmaya başladı. Sanatın her dalı ile ilgileniyor, piyes, şiir, roman yazmaya çalışıyordu. 15 yaşlarındayken babası öldü, annesinin isteği üstüne Leipzig Üniversitesi’nde hukuk okumaya başladı. Bununla birlikte felsefe derslerine de gidiyordu. Bir taraftan eskrim öğreniyor, bir taraftan Schubert’in «lied»lerini, ağlayarak okuyordu. Son aşama duygulu oluşu, ileride uğrayacağı sinir hastalığının habercisiydi.



Schumann, Leipzig’de, ders almış olduğu piyano öğretmeni Friedrich Wieck’le, o zamanlar 6 yaşlarında bir virtüöz olan kızı Klara’yı tanıdı. Büyümüş olduğu süre da Klara’nın etkisinden kendini kurtaramadı. Gene bu sıralarda Paganini’nin bir konserini dinledikten sonrasında, kendini tüm tüm piyanoya verdi. Yalnız, parmaklarını kuvvetlendirmek suretiyle buluş etmiş olduğu bir alet yüzünden bir parmağını kaybedince, piyanoyu bırakmak mecburiyetinde bırakıldı.



Schumann’ın Aşkı



Klara büyümüştü. Schumann onunla evlenmek istiyordu. Klara’nın babası ise Schumann’ın sıhhat durumundan kuşkulanıyordu. Schumann’ın bir kız kardeşinin delirerek öldüğünü duymuştu. Kızını ona vermemek için bahaneler buldu, onun mesleksizliğini ileri sürdü. Bunun üstüne Schumann, Leipzig Üniversitesi’nden felsefe doktorası aldı. Adam kızını gene vermeyince, mahkemeye başvurdu. Uzun bir didişmeden sonrasında sevilmiş olduğu kızla evliliğe ilk adımını attı.

Duygusal Müziğin Temsilcisi

Robert Shumann, 1845’te ilk kararlı sinir buhranları geçirmeye başladı. Dehşetli bir melankoliye kapılmıştı. Kederlerinden kurtulmak için kendini işe verdi. Çok fazla bir güc harcayarak çalışır, bu ise sağlığını büsbütün bozuyordu. 1854’te kendisini Ren nehrine attı. Kurtardılar, bir sıhhat yurduna kapadılar. Son günlerini burada, sefalet içinde geçirdi. Klara ise, onun ölümünden sonrasında büyük bir azimle konser turnelerine devam etti. Konserlerinde Schumann’ın eserlerini çalarak, geç de olsa, onu dünyaya tanıttı.



Schumann, duygusal müziğin bir temsilcisidir. Eserlerinde teknik yeniliklerden çok, güçlü, duygulu bir ifade vardır. Yaşamı, akılla his içinde, deliliğe varan bir çatışma halinde geçmiştir. Kültürü, edebiyat bilgisi çok geniştir. Piyano eserleri içinde «Gençler İçin Albüm», orkestra eserleri içinde 4 senfoni, «Manfred Uvertürü», oda müziği olarak kentet, yaylı sazlar kuarteti, türlü etütleri «lied»leri vardır.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Robert Schumann Kimdir?
Robert Schumann Kimdir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/Robert-Schumann.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/robert-schumann-kimdir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/robert-schumann-kimdir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content