Bağımlılık Yapan Maddeler Nelerdir? Vücuda Verdikleri Zararlar

1 Bağımlılık Meydana getiren Maddeler 3 Bağımlılık Meydana getiren Madde: Alkol Hangi maddeler bağımlılık yapar, bağımlılık meydana geti...


  • 1 Bağımlılık Meydana getiren Maddeler



  • 3 Bağımlılık Meydana getiren Madde: Alkol


  • Hangi maddeler bağımlılık yapar, bağımlılık meydana getiren maddelerin vücuda verdikleri zararlar nedir, bağımlılık meydana getiren maddeler insanoğlu nasıl zarar verirler, bağımlılık meydana getiren maddeleri bırakmak mümkün mü, nasıl bırakılır.



    Hangi maddeler bağımlılık yapar, bağımlılık meydana getiren maddelerin vücuda verdikleri zararlar nedir, bağımlılık meydana getiren maddeler insanoğlu nasıl zarar verirler, bağımlılık meydana getiren maddeleri bırakmak mümkün mü, nasıl bırakılır.


    Hangi maddeler bağımlılık yapar, bağımlılık meydana getiren maddelerin vücuda verdikleri zararlar nedir, bağımlılık meydana getiren maddeler insanoğlu nasıl zarar verirler, bağımlılık meydana getiren maddeleri bırakmak mümkün mü, nasıl bırakılır.


    Bağımlılık Meydana getiren Maddeler



    İnsanlarda bağımlılık meydana getiren pek çok madde vardır. Uyuşturucu maddeler başta olmak suretiyle günlük hayatta da yediğimiz ve içtiğimiz yiyecek ve içeceklerde de bağımlılık meydana getiren maddeler mevcuttur. Bu tür durumlar;


    Bağımlılık Meydana getiren Madde: Sigara




  • Bağımlılık – Nikotin maddesinin bağımlılık yaratıcı özelliği eroininkine çok benzer.



  • Sırt ve Bel Ağrısı-sancısı –Sigara içmek, belle ilgili hastalıkların tedavisini engellemiş olan yegâne faktörlerden biridir. Bunun yanı sıra düzgüsel insanlarda da ara sıra şiddetli sırt ve bel ağrılarına yol açabilir. Bunun sebebi, sigara içen kişilerde vücudun, omurilikteki disklere çok zayıf oranda oksijen göndermesidir.



  • Prostat Kanseri – Sigara içmek tüm bu tip kanser türlerinin %40’ının nedenidir.


  • kötü alışkanlıklar




  • Kulak Enfeksiyonları – Sigara içenlerin evlatlarının oititis hastalığına yakalanma riskleri vardır.



  • Emphysema – Bu hastalığın yol açmış olduğu ölümlerin %85’i sigara yüzünden olur. (ciğerlerdeki alveoller zaman içinde esnekliğini kaybeder. İlerleyen safhalarda, yoğun bir şekilde solunum zorluğu olur ve hasta solunum makinesine bağlanmak zorunda kalır.)



  • Boğaz Kanseri – Boğaz kanseri vakalarının %80’ine sigara neden olur.

  • Bağımlılık Meydana getiren Madde: Alkol



    Alkollü içkiler tesirlerini ihtiva ettikleri etil alkol ile sağlarlar. Bu maddenin az miktarı (kan seviyesi 100-200 mg/cc iken) zahiri olarak (görünüşte) canlılık sağlar zannedilirse de daha çok alınır ve 200-300 mg/cc kan seviyesine ulaşırsa depresyon ve fiziki güçlerin yönlendirilmesinde güçlükler ve azalmalar olur. Kişiye ve bünyeye bakılırsa değişmekle birlikte miktarın daha da arttırılması ve 500 mg/cc’yi bulmasıyla nefes alma güçleşebilir ve hatta ölüme sebebiyet verebilir. Bu tür durumlar alkolün aniden alınmasında ortaya çıkan belirtilerdir. Sürekli alanlarda ise vücut işleyişinde kalıcı bozukluklar olur. Alkoliklerin minimum 1/4’i karaciğer yetersizliği, beslenme yetersizliği ve mide rahatsızlıklarıyla karşı karşıyadır. Ruhsal vaziyet bozuklukları ise bunlarda epey yaygındır.



    Alkolizmin erken devresinde hastalar ekseri düzgüsel ağırlıktadır ya da kilo fazlalığı vardır. İleri devrelerinde gözle farkedilen bir zayıflama görülür. Hastalar iyice zayıfladıklarından sık sık enfeksiyon hastalıklarına yakalanırlar. İştahları yoktur ve iştahlarının olmayışının sebebi; hem alkolün merkezi sinir sistemine hem de bağırsak kanalına yaptıkları zararı dokunan tesirlerdendir. Vitamin B12 ve folik asit eksikliği sebebiyle alkoliklerde kansızlık başgösterir. En hafifçe vakalarda dahi karaciğerde toksik (zehirli) yağ birikimi olur. Bir takım hastalarda alkolik hepatit (karaciğer iltihabı) ortaya çıkabilir. Müzminleşmiş alkol alımı, karaciğer sirozuna sebebiyet vermektedir. Özellikle günde 80 gram alkol alanlar (ve fazlasını alanlar) bu tehlikeye maruzdurlar. Günde 160 gr alanlarda ise çekince son aşama fazladır. Östrojen denilen ve hanımlarda erkeklerden daha yüksek yoğunlukta bulunan bir hormonun yıkımı karaciğerde olur. Alkoliklerde karaciğer harabiyeti sebebiyle bu hormonun yıkımı azaldığından kandaki konsantrasyonu yükselir ve adam alkoliklerde erkeklik hislerinin azalmasına sebebiyet verir.Midede asit salgılanmasını arttırarak mide ve onikiparmak barsağı ülserlerinin gelişmesine yol açabilir. Akut gastritlere (had mide hastalıklarına) alkol alanlarda sık sık rastlanmaktadır.Uzun seneler sürekli alkol alanlarda müzmin pankreas iltihapları ortaya çıkar ve sık sık bu hastalığın tekrarlaması sonucu tam bir pankreas yetmezliği gelişir. Tam pankreas yetmezliği ise alınan gıdaların sindirimini ve bağırsaklardan emilimini bozar. Vücutta vitamin yetersizlikleri başgösterir. Şeker hastalığının ortaya çıkışını kolaylaştırır. Bununla birlikte böbreklerde de toksik tesir yapmış olup nefrite yol açabilmektedir. Çok önemli bir tesiri de çevre sinirlerine olan toksik tesiri ve bunun sonucu polinevrit denilen sinir iltihaplarına sebeb olmasıdır.Alkol, kalp hastalarına da negatif (negatif) tesir eder, kalp kasları ilkin hacim genişlemesine uğrar ve sonrasında kalp yetmezliği meydana gelir. Koronerler (kalbi besleyen damarlar) de spazma ve göğüs ağrılarına sebeb olur. Alkol genel olarak damar sertliğini hızlandıran faktörlerdendir. Alkoliklerde ruhi bozukluklara da rastlanır. Kronik alkolizmde zeka geriler. Öğrenme kapasitesi zayıflar ve bellek kusurları ortaya çıkar.



    Alkolü Bırakma Sendromu: Uzun süre sürekli alkol alan kişiler bırakınca değişik derecede bırakma emareleri gösterirler.

    Bu tür durumlar: titreme, dizartrik konuşma, kasılmalar, sara nöbetleri , kafa ağrısı-sancısı , çarpıntı, terleme, uyku bozukluğu vs.



    Alkolü bırakmaya bağlı akut bir beynimiz sendromudur. Bilinç çoğunlukla bulanıktır. Hasta rüyada gibidir. Telaşlı, ürkü içinde, endişeli ve öfkelidir. Kimi zaman saldırgan olabilir. Titrer. Adım atması dengesizdir. Kapıyı, pencereyi şaşırabilir.



    Uzun seneler alkol kullanan kişilerde alkol bırakıldıktan ya da azaltıldıktan 2-3 gün sonrasında diri, devamlı görme, işitme hallüsinasyonları ve şuurun açık olması ile belli başlı bir bozukluktur.



    Uzun süre ağır alkol kullananlarda bunama gelişebilir.



  • GSS (Genel Sıhhat Sigortası) Borç Ödeme Nereden Yapılır?


  • GSS (Genel Sıhhat Sigortası) Borç Sorgulama


  • Ağaç Kavunu Reçeli Malzemeleri ve Nasıl Yapılır?
  • YORUMLAR

    Ad

    Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
    ltr
    item
    Ders Kitapları Konu Anlatımı: Bağımlılık Yapan Maddeler Nelerdir? Vücuda Verdikleri Zararlar
    Bağımlılık Yapan Maddeler Nelerdir? Vücuda Verdikleri Zararlar
    http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/kC3B6tC3BC-alC4B1C59FkanlC4B1klar-1.jpg
    Ders Kitapları Konu Anlatımı
    https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/04/bagmllk-yapan-maddeler-nelerdir-vucuda.html
    https://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/04/bagmllk-yapan-maddeler-nelerdir-vucuda.html
    true
    5083728687963487478
    UTF-8
    Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content