Küçük Yapraklı Ebegümeci ve Sağlık için Faydaları

K üçük yapraklı ebegümeci ( Malva Vulgaris ), Çit,yol ve eski duvar kıyılarında, harabeliklerde, ama yalnızca insanların yaşadıkl...

Küçük yapraklı ebegümeci (Malva Vulgaris),


ebegumeci3




Çit,yol ve eski duvar kıyılarında, harabeliklerde, ama yalnızca insanların yaşadıkları yerlerin çok yakınlarında yetişir. Büyük yapraklı ebegümeci (Malva Grandfolia) ve öteki değişik cinsleri genellikle çiçek ve sebze bahçelerinde yetişir. Anadolu'da 8 Malva türü yetişmekte olup, bunların çiçek ve yaprakları bir ayrım yapılmaksızın "Ebegümeci" olarak kullanılmaktadır. Bu bitkilerin hepsi de yapraklarında, çiçeklerinde ve saplarında (bamyada olduğu gibi) bir sümüksel madde içerirler. Küçük yapraklı bitkinin uzun saplarının ucundaki yapraklar yuvarlak ve çentiklidir. Açık pembeden eflatun rengine kadar değişebilen renkte çiçek açarlar.Bir de yuvarlak meyvesi vardır. Çiçekleri, yaprakları ve sapları, Haziran'dan Eylül'e kadar toplanabilir. Bitki, kurutulduğunda özelliklerinin bir bölümünü yitireceği için, elden geldiğince taze kullanılması gerekir. Ama kurutulmuş bitki yine de kullanılabilir

.ebegumeci2

Ebegümeci çayı özellikle mukoza iltihaplarında, gastrit, mesane iltihabı, mide ve bağırsak mukoza iltihabında ve ağız boşluğu iltihabında olduğu kadar, mide ve bağırsak ülserinde de başarıyla kullanılabilir. Ama bu son iki hastalık için, arpa ile karışık bir çorba hazırlamak gerekmektedir. Önce arpa kaynatılır ve soğuduktan sonra bitki yaprakları eklenir. Ayrıca, akciğer balgamlanmalarında, bronşiyal nezlede, öksürük ve aşırı ses kısıklığında özellikle önerilir. Gırtlak ve bademcik iltihabı ve ağız kuruluğunda da başarıyla kullanılabilir. Bitki, sümüksel özelliğinin yitirilmemesi için, geceden soğuk suya koyularak demlenmelidir. Günlük kullanım için 2 veya 3 bardak ılıklaştırıp, gün boyunca yudumlanarak içilmelidir. Nefes darlığına yol açan akciğer amfizemi bile ebegümeci çayı ile iyileştirilebilir. Bu durumda, günde en az 3 bardak çay içilmeli ve süzüldükten sonre geriye kalan yapraklar iyice ısıtılarak bronşların ve akciğerin üstüne geceleyin kompres olarak uygulanmalıdır. Oldukça ender görülen gözyaşı azlığı durumunda da, gözlere ebegümeci banyosu ve kompresi uygulandığında, çok iyi sonuçlar alınabilir. Kaşınan ve yanan yüz alerjilerinde de, yüzü ılık ebegümeci çayı ile yıkamak rahatlatıcıdır.


ebegumeci1

Ebegümeci dıştan, kırıklardan veya damar iltihaplarından lanan yaralarda, çıbanlarda, şiş ayak ve ellerde kullanılır. Kaşınan ve yanan deri alerjilerinde yapılan ebegümeci çayı yıkamaları çok rahatlatıcıdır. Bu durumlarda, ayak ve el banyolarıyapılmalıdır.Gırtlak iltihabını iyileştirmeye ve gırtlak hastalıklarında da başarı sağlayabilir. Bu tür olaylarda, gün boyunca kullanılmak üzere, iki buçuk litre suya geceden bitki eklenerek demlenmeye bırakılır (Bir bardak suya, yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış taze bitki) ve ertesi gün hafifçe ısıtılarak bir termosa doldurulur. Gün boyunca, yudumlanarak 4 bardak çay içilir ve gerisiyle de derin gargaralar yapılır. Gırtlak, ağız boşluğu ve burun kuruluklarında da gün boyunca elden geldiğince sık gargara yapılmalıdır. Özellikle kırsal kesimdeki evlerin çevresinde yetişen ebegümeci, günümüzde azalmaya yüz tutmuştur. Evleri çamur ve rutubetten korumak ve de güzel bir görünüm kazandırmak amacıyla, çevrelerine beton dökülmektedir. Böylece, bitkinin yaşam alanı daraltılmaktadır. Varlığı için Tanrı'ya edeceğimiz teşekkürlerin hiç bir zaman yeterli olamayacağı, insanlığın bu büyük yardımcısı, ne yazık ki, böylece her geçen gün azalmaktadır.

Kullanım Biçimleri:

Çay Hazırlamak: Yalnızca soğuk suda demlendirilmelidir. Yarım tatlı kaşığı bitki (ince kıyılarak kurutulmuş), orta boy bir su bardağı dolusu soğuk suya akşamdan eklenir, sabahleyin süzülür ve ılıklaştırılır.

Ayak ve El Banyoları: Iki avuç dolusu ince kıyılmış taze bitki, 4-5 litre soğuk suya akşamdan eklenir, ertesi gün, elin veya ayağın dayanabileceği kadar ısıtılır ve süzülür. Banyo süresi 20 dakikadır. Banyo suyu, yeniden ısıtılarak iki kere daha kullanılabilir.

Bitki Kompresi: Çay süzüldükten sonra artan posalar biraz suyun içinde ısıtılır, arpa unu ile lapa haline getirilir ve bir bezin üstüne yayılarak, sıcak sıcak uygulanır. Kompresin sıcaklığını yitirmemesi gerekir. Kompres süresi isteğe göre düzenlenebilir.





  • Karambola ve Sağlık için Faydaları


  • Horasani ve Sağlık için Faydaları


  • Ebegümeci ve Sağlık için Faydaları



EBEGüMECİ. Yazın yol kenarlarında ve ekilmemiş boş alanlarda mor çiçekli ebegü-meçleri hemen göze çarpar. Bu bitkilerin yur­dumuzda da çok yaygın olan türlerinden bü­yük ebegümeci (Malva sylvestris) 1 metreden fazla boylanabilir. Küçük ebegümeci (Malva rotundifolia) ise yere yatık olarak gelişen sürünücü bir bitkidir.

Büyük ebegümecinin salkımlar halinde açan çiçeklerinin yürek biçiminde beş taçyaprağı vardır ve döllenme çapraz tozlaşmayla olur. Küçük ebegümecinde ise taçyaprakların kenarları tırtıklıdır ve çiçekler kendi kendine tozlaşır. Her iki türün de yaprakları uzun sap­lı ve tüylü, meyveleri yuvarlaktır.




Kuzey yarıkürenin ılıman bölgelerinde ya­yılmış olan ebegümeçlerinin, özellikle küçük ebegümecinin körpe yaprakları yurdumuzun bazı yörelerinde yeşil sebze gibi pişirilerek ye­nir. A ve C vitaminleri ile demir ve kalsiyum içeren bu yapraklar haşlanıp suyu içildiğinde bazı solunum ve sindirim sistemi hastalıklarına da iyi gelir. Bu bitkilerin bir özelliği de kurutulmuş çiçeklerinin suda bekletilmesiyle elde edilen sıvının tipik bir asit-baz belirteci olmasıdır. Bu sıvı asitli çözeltileri kırmızıya, bazları maviye boyar.


Kaynak: Temel Britannica





Ebegümeci Bitkisi: Kendi kendine yetişen ve mor renkte çiçekler açan bir bitki olan Ebegümecinin yaprakları sebze olarak, çiçekleri de ilaç olarak kullanılır.

Ebegümecinin Faydaları: Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Ateş düşürücüdür. Nezle ve bronşite iyi gelir. Burun kanamasını keser; Burun tıkanıklığını giderir. Nefes darlığında faydalıdır. Mide ağrısına ve bulantısına karşı etkilidir. Dişeti hastalıklarında faydalıdır. Mide ve Bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur. Kabızlığı giderir. Ses kısıklığını, boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir. Cildi korur, yumuşatır ve nemlendirir. Gözaltı kırışıklıklarına ve şişliklerine iyi gelir.

Ebegümeci nasıl kullanılır? Tazesi sebze olarak tüketilir. Kuru yaprakları ve çiçekleri de suda kaynatılmak suretiyle Ebegümeci Çayı olarak ya da lapa haline getirilerek haricen kullanılır. Lapa haline getirilip çıbanların, yaraların ya da egzama olan bölgenin üzerine konursa yararı görülür. Kaynatılıp demlendikten sonra ellere ve ayaklara banyo yaptırılırsa yorgunluğu giderir. Gözlere pansuman yapılırsa gözleri dinlendirir. İnce ciltlere de faydalıdır.


EBEGüMECİ
(Malva vulgaris)
ebegumeciKüçük yapraklı ebegümeci gâh duvar diplerinde, gâh yol kenarlarında,ama hep insanların yerleşim alanlarına komşu yerlerde yetişir.

Bir evin olduğu yerde ebegümeci mutlaka vardır.

Büyük yapraklı ebegümeci(Malva grandifolia) ve diğer çeşitleri genellikle bahçe ve bostanlarda yetişir.

İki tür de yaprak,çiçek ve saplarında müsilaj ve tanin içerir.

Uzun saplı,yuvarlak yapraklı ve küçük mor pembe çiçekleri,yuvarlak bir meyvesi vardır.

Çiçekler,yapraklar ve saplar hazirandan eylüle kadar toplanır.
Kurutulduğuna müsilaj etkisi kaybolduğundan,Ebegümeciyi mümkün olduğunca taze kullanmalıdır.

Fakat kurutulmuş bitki de tıbbi değere sahiptir.

Ebegümeci,mesane,mide,bağırsak,ağız boşluğu iltihablarında,gastritde,mide ve bağırsak ülserlerinde faydalıdır.

Bunun için yapraklar arpayla beraber çorba yapılır.

Önce arpa pişirilir soğuduğunda ebegümeci yaprakları ilave edilir.

Özellikle balgam söktürmek için,bronşit,öksürük,ses kısıklığı,larenjit,bademcik iltihabı(tonsilitis) ve ağız kuruluğunda tavsiye edilir.

Bitki, müsilajını yok etmemek için soğuk suda geceden demlenir.

Ertesi gün 2-3 bardak çay hafif ılıtılarak günboyu yudumlanır.

Tedavisinin çok zor olduğu söylenen ve nefes darlığına yol açan amfizemde etkilidir.

Günde en az 3 bardak içilmelidir ve çay süzüldükten sonra kalan ebegümeci bir tülbentle geceden göğsün üzerine sarılmalıdır.

Nadiren görülen göz yaşı kuruluğu hastalığında göze yapılacak çay banyosu ve kompresleri faydalıdır.

Yüzdeki kaşınma ve yanma yapan alerjilerde ılık ebegümeci çayıyla yapılan yıkamalar rahatlatıcıdır.

Harici olarak el ve ayaklardaki yara ve ülserler için kullanılır.

Bu gibi durumlarda el ve ayak banyosu alınır.

Bu banyolarda büyük başarılar elde ettim.
Ayak kırıklarında ebegümeci banyoları özellikle önerilir.

Bir kaç yıl önce ayak bileğini kıran komşularımızdan bir bayan ayağı tam iyileşmeyince hastaneye tekrar gitmek zorunda kaldı.

Hastaneden ayrıldıktan sonra onunla karşılaştım.

Baston kullanmasına rağmen çok yavaş yürüyebiliyordu.

Ebegümeci topladık.

Ertesi gün kadın ayak banyoları almaya başladı.

Abartmıyorum 1 hafta sonra bastonu bırakmış,ayağı normale dönmüştü tıpkı sağ bileği kırılan başka bir bayanda olduğu gibi.Hangi ev hanımı ve anne sağ elinden vazgeçebilir ki?

Her gece eli şişiyordu.

Onunla tanıştığımda ebegümeciyi önerdim.

Hızla iyileşti.

Açık yaralarda ebegümeci sinirli ot yaprakaları ile beraber Kullanılır.

Karışım iyice yıkanmış ve hala ıslakken yaranın üzerine konur.

Yara bir gecede kapanır ve bir daha açılmaz 10 -15 yıllık ya da daha fazla olsa bile.

Böyle açık yaralardan çekiyorsanız sinirli ot ile ilgili tavsiyemi dinleyin.

Yaraların ne kadar hızlı kapandığına şaşıracaksınız.

Bu küçük şifalı bikinin neler başardığına dair bir hikaye daha anlatacağım.

Linz'de bir restoranda yalnız başıma oturuyordum.

Bir bayan bana katıldı ve kocasının sesini kaybettiğini söyledi.

Doktorlar sorularını cevaplamaktan kaçınmışlar ve sonunda kocasının gırtlak kanseri olduğunu öğrenmiş.

" Umutsuzluğa kapılma!" dedim.

"Şifalı bitkileri dene!Gırtlak iltihabında etkili ebegümecimiz var.

Gün boyu sık sık gargarasını yapın ve arpa unuyla karıştırdığınız küspeyi geceden boğazınıza sarın."

Bu olay perşembe günü oldu.

Bayanla iyi arkadaş olduk adreslerimizi aldık.Ertesi hafta çarşamba günü beni aradı:

"Kocam daha iyi, dediğiniz herşeyi yaptık.Bir kızım var Viyana'da doktor.Ona eşimi hastaneden alıp şifalı bitkilerle tedavi etme fikrimi söylediğimde -eğer kendini iyi hissedeceksen yap!- dedi.

Aynı zamanda uzmanımıza da durumu anlattım o da prensip olarak bitkisel tedaviye karşı olmadığını söyledi.

Böylece kocamı eve getirdim,her gün gargara yaptık ve boğazına kompres yaptık.

Bir kaç gün önce sesi düzeldi."

Bir hafta sonra bir telefon daha geldi:

"Kocam iyi kısa zamanda kalkıp öğretmeliğe devam konusunda çok umutlu.Uzmanımıza bütün bunları anlattığımda sizin hakkınızda- bu kadın madalyayı hakediyor- dedi.

Bu durumlarda geceden demlediğiniz 2.5 litre ebegümeci çayını kullanın,her çeyrek litre yani 1 bardak için 1 tepeleme çay kaşığı ebegümeci kullanın.Sabahleyin geceden demlediğiniz çayı ılıtın ve termosa doldurun.Gün boyunca 4 bardak çayı yudumlayarak için geri kalanı gargara için kullanın.

Hastayı sinirli yapan ağız,boğaz ve burunda kuruluk için ebegümeci çayıyla gün boyu sık sık gargara yapılır.

KULLANIMI
Çayı:Sadece soğuk suyla demlenir.1 tepeleme çay kaşığı ebegümeci çeyrek litre soğuk suyla geceden demlenir,sabah ılıtılır.

El ve ayak banyoları:2 avuç dolusu ebegümeci 5 litre soğuk suda geceden demlenir.Ertesi gün ılıtılır ve banyo suyuna eklenir.Banyo 20 dakika sürmelidir.Bu su iki kere kullanılabilir.


LapaMsn Grinemlenen ebegümeci süzülür,arpa unuyla karıştırılır,bitki hastayı rahatsız etmeyecek kadar sıcak olmalıdır,karışım keten bezine veya bir tülbente sarılıp hasta bölgeye uygulanır.

alinti...


EBEGüMECİ KüRLERİ VE FAYDALARI :

* özellikle mukoza iltihaplarında, gastrit, mesane iltihabı, mide ve bağırsak mukoza iltihabında ve ağız boşluğu iltihabında olduğu kadar, mide ve bağırsak ülserinde de başarıyla kullanılabilir. Ama bu son iki hastalık için, arpa ile karışık bir çorba hazırlamak gerekmektedir. Önce arpa kaynatılır ve soğuduktan sonra bitki yaprakları eklenir.

* Ayrıca, akciğer balgamlanmalarında, bronşiyal nezlede, öksürük ve aşırı ses kısıklığında özellikle önerilir.

* Gırtlak ve bademcik iltihabı ve ağız kuruluğunda da başarıyla kullanılabilir. Bitki, sümüksel özelliğinin yitirilmemesi için, geceden soğuk suya koyularak demlenmelidir. Günlük kullanım için 2 veya 3 bardak ılıklaştırıp, gün boyunca yudumlanarak içilmelidir.

* Nefes darlığına yol açan akciğer amfizemi bile ebegümeci çayı ile iyileştirilebilir. Bu durumda, günde en az 3 bardak çay içilmeli ve süzüldükten sonre geriye kalan yapraklar iyice ısıtılarak bronşların ve akciğerin üstüne geceleyin kompres olarak uygulanmalıdır.

* Oldukça ender görülen gözyaşı azlı durumunda da, gözlere ebegümeci banyosu ve kompresi uygulandığında, çok iyi sonuçlar alınabilir.

* Kaşınan ve yanan yüz alerjilerinde de, yüzü ılık ebegümeci çayı ile yıkamak rahatlatıcıdır.

* Ebegümeci dıştan, kırıklardan veya damar iltihaplarından lanan yaralarda, çıbanlarda, şiş ayak ve ellerde kullanılır. Bu durumlarda, ayak ve el banyoları yapılmalıdır.

* Gırtlak iltihabını iyileştirmeye ve gırtlak hastalıklarında da başarı sağlayabilir. Bu tür olaylarda, gün boyunca kullanılmak üzere, iki buçuk litre suya geceden bitki eklenerek demlenmeye bırakılır (Bir bardak suya, yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış taze bitki) ve ertesi gün hafifçe ısıtılarak bir termosa doldurulur. Gün boyunca, yudumlanarak 4 bardak çay içilir ve gerisiyle de derin gargaralar yapılır.

* Gırtlak, ağız boşluğu ve burun kuruluklarında da gün boyunca elden geldiğince sık gargara
yapılmalıdır.





ebegumeci


Ebegümecinin Faydaları


Ebegümeci
(Malva Vulgaris)

Küçük yapraklı ebegümeci (Malva Vulgaris), çit,yol ve eski duvar kıyılarında, harabeliklerde, ama yalnızca

insanların yaşadıkları yerlerin çok yakınlarında yetişir.

Büyük yapraklı ebegümeci (Malva Grandfolia) ve öteki değişik cinsleri genellikle çiçek ve sebze bahçelerinde yetişir.

Anadolu'da 8 Malva türü yetişmekte olup, bunların çiçek ve yaprakları bir ayrım yapılmaksızın "Ebegümeci" olarak kullanılmaktadır.


Bu bitkilerin hepsi de yapraklarında, çiçeklerinde ve saplarında (bamyada olduğu gibi) bir sümüksel madde içerirler.

Küçük yapraklı bitkinin uzun saplarının ucundaki yapraklar yuvarlak ve çentiklidir.

Açık pembeden eflatun rengine kadar değişebilen renkte çiçek açarlar.


Bir de yuvarlak meyvesi vardır. Çiçekleri, yaprakları ve sapları, Haziran'dan Eylül'e kadar toplanabilir.

Bitki, kurutulduğunda özelliklerinin bir bölümünü yitireceği için, elden geldiğince taze kullanılması gerekir.

Ama kurutulmuş bitki yine de kullanılabilir.

Ebegümeci çayı özellikle mukoza iltihaplarında, gastrit, mesane iltihabı, mide ve bağırsak mukoza iltihabında ve ağız boşluğu

iltihabında olduğu kadar, mide ve bağırsak ülserinde de başarıyla kullanılabilir.

Ama bu son iki hastalık için, arpa ile karışık bir çorba hazırlamak gerekmektedir.

Önce arpa kaynatılır ve soğuduktan sonra bitki yaprakları eklenir.


Ayrıca, akciğer balgamlanmalarında, bronşiyal nezlede, öksürük ve aşırı ses kısıklığında özellikle önerilir.

Gırtlak ve bademcik iltihabı ve ağız kuruluğunda da başarıyla kullanılabilir.

Bitki, sümüksel özelliğinin yitirilmemesi için, geceden soğuk suya koyularak demlenmelidir.

Günlük kullanım için 2 veya 3 bardak ılıklaştırıp, gün boyunca yudumlanarak içilmelidir.


Nefes darlığına yol açan akciğer amfizemi bile ebegümeci çayı ile iyileştirilebilir. Bu durumda,günde en az

3 bardak çay içilmeli ve süzüldükten sonre geriye kalan yapraklar iyice ısıtılarak bronşların

ve akciğerin üstüne geceleyin kompres olarak uygulanmalıdır.

Oldukça ender görülen gözyaşı azlığı durumunda da, gözlere ebegümeci banyosu ve kompresi uygulandığında,

çok iyi sonuçlar alınabilir.


Kaşınan ve yanan yüz alerjilerinde de, yüzü ılık ebegümeci çayı ile yıkamak rahatlatıcıdır.
Ebegümeci dıştan, kırıklardan veya damar iltihaplarından lanan yaralarda, çıbanlarda, şiş ayak ve ellerde kullanılır.


Kaşınan ve yanan deri alerjilerinde yapılan ebegümeci çayı yıkamaları çok rahatlatıcıdır.

Bu durumlarda, ayak ve el banyoları yapılmalıdır. Bu banyolarda çok iyi sonuçlar alındığını söyleyebilirim (M.Treben).


Özellikle kırık ayak kemiklerinde, yük taşımak zorunda kalan ayağın şişmesi halinde, ebegümeci harikalar yaratır.

Bir keresinde, komşum (Ref1: M.Treben) olan bir hanım ayak kemiğini kırmıştı.

Sürekli problem yaratan bu kırık yüzünden, bir süre sonra yeniden hastaneye yatmak zorunda kalmıştı.


Hastaneden çıktığında rastladım ona (M.Treben).

Sakat ayağı dizkapağına kadar şişmiş ve baston kullandığı halde güçlükle yürüyebiliyordu. İşte o zaman onunla ebegümeci

topladık (M.Treben) ve ertesi gün ayak banyolarına başladı. Bir hafta sonra bastonsuz yürümeye başladı.


Sağ el bileği kırılmış başka bir kadında da aynı olayı yaşadım (Ref1: M.Treben).

Bu ev kadını da, sağ elini kullanmakta zorluk çekiyordu. Sakat el geceleri ağrıyor ve sık sık şişiyordu.

Ona da ebegümeci kullanmasını önerdim (M.Treben) ve kısa sürede başarılı bir sonuca ulaşıldı.


Açık yaralı şiş bir bacak, kişi ne kadar yaşlı olursa olsun, uzun süre bekletilmemelidir.

Burada da ebegümeci banyoları, sinirliot ile birlikte yardımcı olacaktır.


Sinirliot, iyice yıkanıp hafifçe ezildikten sonra yaranın üstüne yatırılmalıdır.

Yara,10 veya 15 yıldır kapanmamış olsa bile, en geç bir kaç gün içinde kapanacak ve bir daha da açılmayacaktır.

Eğer böyle bir yara yüzünden acı çekiyorsanız, mutlaka dar yapraklı sinirliotu kullanınız.

Yaranın ne kadar çabuk kapandığını görerek şaşıracaksınız ve bu satırları okurken,

sakın Bayan Treben abartıyor diye düşünmeyiniz!

Söylediklerimde ısrar ediyorum, çünkü onların gerçek olduğunu biliyorum. (Referans1: M.Treben)


Şimdi, kulağa mucize gibi gelebilecek, ama gerçeklere dayanan bir öykü anlatmak istiyorum (M.Treben).

Bu küçücük bitkinin şifalı gücüne şaşmamak elde değil.


Bir gün Linz'deki Tiyatro Gazinosunda yalnız başıma yemek yiyordum (M.Treben).

Yanıma oturan bir kadınla konuşmaya başladık ve bu arada eşinin sağlığı hakkındaki üzüntülerini de öğrenmiş oldum:

Adam sık sık hastaneye gitmek zorundaymış ve son günlerde sesini de yitirmiş.

Doktorlar, sorularına hep kaçamak yanıt verdikleri için hastalığın gırtlak kanseri

olduğundan kuşkulanmaya başlamış.

"Cesaretinizi yitirmeyiniz, şifalı bitkileri deneyiniz. Nasıl olsa, gırtlak iltihaplanmalarını iyileştiren ebegümecimiz var.

Eşinize gün boyunca sık sık gargara yaptırın ve geceleyin de, geri kalmış olan posayı arpa unuyla karıştırarak,

sıcak kompres olarak uygulayınız." dedim (M.Treben) ona.


Tam bir hafta sonra beni (M.Treben) aradı:

"Bir koruyucu melek beni masanıza yöneltmiş olmalı. Kocam kendini çok daha iyi hissediyor. her şeyi söylediğiniz gibi yaptık.

Doktor olan kızıma telefon ederek, babasını hastaneden çıkaracağımı ve şifalı bitkilerle tedavi etmeye çalışacağımı söyledim.

Eğer bu seni rahatlatacaksa, yapabilirsin anne, dedi.

Ayrıca, konuştuğumuz doktorumuz da, prensip olarak şifalı bitkilere karşı olmadığını söyledi.

Ben de kocamı eve çıkardım. Sık sık gargara yapıyor ve ben de bir yandan boğazına kompresler yapıyorum.

Bir kaç günden beri yine konuşabiliyor.


" Bir hafta sonra ikinci bir telefon daha geldi:"Kocamın durumu çok iyi ve kısa zamanda yeniden çalışmaya başlamayı düşünüyor.


Size yalnızca kocamı tedavi eden doktorun sözlerini yinelemek istiyorum:

"Bu kadın (Bayan Treben) bir altın madalya hak etmiş doğrusu".

Yani, bizim kendi halindeki ebegümecimiz yalnızca gırtlak iltihabını iyileştirmekle kalmayıp,

tehlikeli gırtlak hastalıklarında da başarı sağlayabiliyor.


Bu tür olaylarda, gün boyunca kullanılmak üzere, iki buçuk litre suya geceden bitki eklenerek demlenmeye bırakılır

(Bir bardak suya, yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış taze bitki) ve ertesi gün hafifçe ısıtılarak bir termosa doldurulur.

Gün boyunca, yudumlanarak 4 bardak çay içilir ve gerisiyle de derin gargaralar yapılır.


Hastayı sinirli kılan, gırtlak, ağız boşluğu ve burun kuruluklarında da gün boyunca elden geldiğince sık

gargara yapılmalıdır.


Özellikle kırsal kesimdeki evlerin çevresinde yetişen ebegümeci, günümüzde azalmaya yüz tutmuştur.

Evleri çamur ve rutubetten korumak ve de güzel bir görünüm kazandırmak amacıyla, çevrelerine beton dökülmektedir.

Böylece, bitkinin yaşam alanı daraltılmaktadır.


Varlığı için Tanrı'ya edeceğimiz teşekkürlerin hiç bir zaman yeterli olamayacağı,

insanlığın bu büyük yardımcısı, ne yazık ki, böylece her geçen gün azalmaktadır.

Kullanım Biçimleri:

Çay Hazırlamak: Yalnızca soğuk suda demlendirilmelidir.

Yarım tatlı kaşığı bitki (ince kıyılarak kurutulmuş), orta boy bir su bardağı dolusu soğuk suya akşamdan eklenir,

sabahleyin süzülür ve ılıklaştırılır.

Ayak ve El Banyoları: Iki avuç dolusu ince kıyılmış taze bitki, 4-5 litre soğuk

suya akşamdan eklenir, ertesi gün, elin veya ayağın dayanabileceği kadar ısıtılır ve süzülür. Banyo süresi 20 dakikadır.

Banyo suyu, yeniden ısıtılarak iki kere daha kullanılabilir.

Bitki Kompresi: Çay süzüldükten sonra artan posalar biraz suyun içinde ısıtılır, arpa unu ile lapa haline getirilir

ve bir bezin üstüne yayılarak, sıcak sıcak uygulanır. Kompresin sıcaklığını yitirmemesi gerekir.

Kompres süresi isteğe göre düzenlenebilir.


Referanslar:

1-"Gesundheit aus der Apotheke Gottes" "Tanrı'nın Eczanesinden Sağlık", Maria Treben

2-Türkiye'de Bitkilerle Tedavi, Prof.Dr. Turhan Baytop, I.U Eczacılık Fak.

3-"Bie Yudum Sağlık", N.Eröztürk, Anahtar Yayınları,İstanbul,2000





  • Karambola ve Sağlık için Faydaları


  • Horasani ve Sağlık için Faydaları


  • Ebegümeci ve Sağlık için Faydaları


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Küçük Yapraklı Ebegümeci ve Sağlık için Faydaları
Küçük Yapraklı Ebegümeci ve Sağlık için Faydaları
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/ebegumeci3.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/kucuk-yaprakl-ebegumeci-ve-saglk-icin.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/kucuk-yaprakl-ebegumeci-ve-saglk-icin.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content