Tırnak Batması Neden Olur? Tedavisi

Tırnak batması nedir, niçin olur? Tırnak batması emareleri neledir, ne iyi gelir, tedavisi hakkında bilgi. Tırnak Batması Bir ayak tırnağ...

Tırnak batması nedir, niçin olur? Tırnak batması emareleri neledir, ne iyi gelir, tedavisi hakkında bilgi.



tirnak-batmasi



Tırnak Batması



Bir ayak tırnağının tırnak yatağından düz şekilde büyümeyip, ayak parmağının yanlarına doğru meyillenmesine tırnak batması denir. Bu vaziyet genel anlamda ayak kafa parmağında görülür ve ağrı-sancı ile rahatsızlığa niçin olur. Kafa parmak toplu ve geniş olduğundan, tırnak düz kesilmek yerine yuvarlak kesilmişse, ayak tırnağı minik ya da pabuç dar ise tırnak ete batar. Tedavi edilmezse, tırnak eti deler ve burada muhtemelen bir enfeksiyon başlayarak bir şiş oluşmasına niçin olur. Burada oluşan irin tırnağın kenarından akıntı yapar.



Ne kadar önemlidir?



Tırnak batması ıstırap veren bir durumdur. Ama çok kararlı bir mesele değildir.



İlk olarak ne yapmalısınız?



1) Tırnağın ete batıp batmadığını tespit etmek için tırnağın etrafındaki eti muayene edin.



2) Tırnağın yanlara yapmış olduğu baskıyı hafifletmek için tırnağın üst kısmını küçük bir V şeklinde kati.



3) Enfeksiyonu önlemek için tırnağın kenarlarına antiseptik bir merhem sürün.



4) Parmakta kırmızılık ya da irin toplanması var ise, çocuğunuzun etrafta yürümesini önleyin ve ayağının altına yardım koyarak yatırın. Ayak parmağını steril bir sargı ile sarın.



Doktora başvurmalı mısınız?



Tırnak ete saplandıysa, çocuğunuzun tırnağının çevresinde kırmızılık ya da irin toplanması görüyorsanız ya da tırnak tutması sürekli bir mesele ise doktora başvurun.



Tabip ne yapmış olacaktır?



• Doktorunuz enfeksiyonu geçirmek için antibiyotik alınmasını ve hasta parmağa antiseptik merhem sürülmesini önerecektir. Bununla birlikte tabip ayak tırnağının çevresindeki eti sertleştirmek için sıkıştırıcı bir ilaç kullanmanızı tavsiye edebilir.



• Mesele sık sık tekrarlarsa tabip, çocuğunuzu bir ortopedi uzmanına götürerek ayak tırnağının batan kenarının alınması hususunda muayene ettirmenizi önerebilir. Bu çok kolay bir ameliyattır.



Siz iyi mi destek olmuş olursunuz?



• Çocuğunuzun ayak tırnaklarını çok kısa olmayan bir biçimde ve küt şekilde kati. Tırnakların çok uzamamalarına dikkat edin ve muntazam kati.



• Çocuğunuzun pabuç ve çorabının ayağına sıkı olmamasına dikkat edin ve ayak parmaklarını rahatça oynatabilecek derecede bolca olmasını sağlayın.



• Eğer çocuğunuzun ayak tırnağında enfeksiyon başlarsa çorap giydirmeyin, enfeksiyon iyileşirken çocuğunuzun eski bir ayakkabısının ayak parmağına gelen yeri kati ya da bir sandalet giydirin.



YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Tırnak Batması Neden Olur? Tedavisi
Tırnak Batması Neden Olur? Tedavisi
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/tirnak-batmasi.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/trnak-batmas-neden-olur-tedavisi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/trnak-batmas-neden-olur-tedavisi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content